Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 2 d’octubre de 2014

El turisme: un motor econòmic fonamental

El turisme és un motor econòmic important, però perquè es manifesten totes les possibilitats que el turisme permet des del punt de vista econòmic, social, cultural i polític han de donar-se unes condicions. En aquests moments el sector turístic s'ha convertit en un dels sectors econòmics més importants en moltes zones del món.

Ací en Tavernes també podem considerar al turisme com un sector fonamental per a la nostra economia? Anem a reflexionar una mica sobre el tema.

Si considerem a Tavernes com una destinació turística podem adonar-nos que, entre moltes altres coses, té:

• Un medi ambient no deteriorat.
• Bones comunicacions.
• Atractius naturals, culturals i historico-artístics.
• Amabilitat dels habitants de Tavernes quan actuen com a amfitrions.
• Un bon clima.
• Una bona seguretat.
• Unes empreses que ofereixen serveis als visitants cada vegada més professionalitzades i sensibilitzades.
• Organitzacions sense ànim de lucre que actuen en el sector de manera destacada.

Podríem seguir detallant qualitats de Tavernes com a destinació turística, però ens sembla suficient amb l'exposat perquè servisca de botó de mostra de les possibilitats que tenim. Si tenim atractius i tenim empreses amb ganes, falta alguna cosa més perquè el sector s'enlaire definitivament i siga la locomotora econòmica que tots desitgem?

La resposta a l'anterior pregunta és que falta un pilar bàsic. Falta que, a nivell local, existisca una voluntat política que vulga recolzar al sector sense reticències i d'una forma clara. Eixa voluntat política hauria de servir perquè la Regidoria de Turisme es convertira en un gestor vàlid per a organitzar el sector a nivell local.

Eixa organització hauria de contemplar, com a mínim, els punts següents:

• Coordinar-se i consensuar la política turística local amb les empreses, associacions i professionals del sector.

• Establir una estratègia conjunta amb aqueix sector privat. Estratègia d'actuació que ha d'incloure aspectes com:

 • Creació d'una imatge de la destinació.
 • Aconseguir un posicionament dins del sector turístic.
 • La comunicació.
 • La informació.
• La utilització de recursos públics en la promoció i gestió del sector turístic local de forma suficient i, sobretot, eficient.

Si comparem aquesta senzilla anàlisi exposada amb el que ocorre enTavernes veiem que la Regidoria de Turisme no compleix en gens ni mica amb el que hauria de ser un adequat ens gestor del turisme local. No ho compleix per falta de voluntat més que per falta de mitjans, que també falten.

No existeix coordinació amb els professionals del turisme deTavernes, malgrat la voluntat mostrada en repetides ocasions per eixos professionals a través de les seues associacions, taula de participació ciutadana i altres mitjans al seu abast.

No existeix cap estratègia per part de la Regidoria i, molt menys, interès d'acostar postures amb el sector per a poder dissenyar aquesta estratègia de manera consensuada.

Els recursos públics locals destinats a turisme són clarament insuficients, la qual cosa demostra la nul·la consideració que té el sector per als actuals governants municipals. Si açò no fóra suficient, la utilització d'eixos recursos presenta seriosos dubtes sobre la seua eficiència. Es realitzen despeses sense sentit i es deixa sense finançament a coses molt més necessàries.

La política d'informació és francament desastrosa. La gestió de laTourist-Info és la contrària del que deuria ser.

En definitiva, comptem amb un sector turístic en Tavernes que, tenint els atractius suficients i els professionals sensibilitzats i lliurats a la seua labor, no aconsegueix el nivell que li correspon per falta de l'actuació necessària per part de la Regidoria de turisme.

El senyor Jordi Juan, com a alcalde i màxima autoritat local, està incomplint la llei en actuar la seua Regidoria de turisme de la forma que actua. La Llei 27/2013 de 27 de desembre, de Racionalització i Sostenibibilidad de l'Administració Local, en el seu article primer modifica la Llei 7/1985 de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, arreplegant, en la nova redacció del seu article 25, com a competències pròpies dels ajuntaments la informació i promoció de l'activitat turística d'interès i àmbit local.

L'incompliment de la llei i la falta d'interès per un sector econòmic tan important impedeixen que Tavernes es puga beneficiar tot el que permeten les nostres possibilitats.

Un altre fracàs del govern local del senyor Juan. Fins a quan durarà? 

5 comentaris:

 1. Que poca vergonya mes gran l'abandonat que Jordi ha tingut al turisme. No cal tirar-li les culpes solament a Carmen Canet, Jordi és l'alcalde i ha permès l'abandó d'aqueix sector tan important.
  Abandó del turisme i contradiccions entre ells a més de xafar-se la guitarra uns a uns altres, açò és el que ha sigut la política turística de Jordi.
  Digueu que es un altre fracàs del govern de Jordi, un fracàs i gran.

  ResponElimina
 2. Para el blog de comunicación de Bloc-Compromís, con nombre de ave, todo es bonito. No habla para nada de las diferencias con los socialistas, de las notas de prensa aparecidas, de los encontronazos en actos públicos, del deterioro cada vez mas grande del gobierno de Jordi, del descontento de los empresarios turísticos por el abandono en el que se encuentran.... Todo bonito.
  Se creen que los ciudadanos de Tavernes somos tontos, se creen que somos ciegos, se creen que somos sordos, se creen que somos mudos.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ese Blog solo se fija en las actuaciones del gran Dios Baldovi, en las estupideces de Santa Mónica Oltra, y en idolatrar todo aquello que para ellos es dogma de fe.
   Ni un solo comentario del tema Catalunya.

   Ni un solo comentario del tema Pujol.

   Ni un solo comentario del affair PSPV / Compromis.

   Solo loar a JJ i su lacayo Llàcer, el resto del mundo no es noticia para ellos.

   Elimina
  2. Només cal vore la noticia de la visita al Bolomor, en les fotos el Papi no ha retallat a Perfecto, l'ha deixat eixir, pero no fa referència a ell en tot l'article. Nomès el xicón i Baldovi son els protagonistes.

   Este Baldoví te casa al poble? Com sempre esta açí.

   Igual tant ell com Pau Pérez s'han empadronat al poble.

   Elimina
 3. En el poble hi ha una escama impresionant amb la baralla del Bloc i els socialistes

  ResponElimina

Escriu el teu comentari