Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


diumenge, 5 d’octubre de 2014

Els del BLOC no ho poden evitar i es donen a coneixer


Ve aquest títol en veure que el blog oficial de comunicació del BLOC de Tavernes ha publicat un article d'opinió d'un pes pesat del BLOC, Pere Mayor, on expressa el seu suport a la consulta del 9 de Novembre a Catalunya i a l'independentisme. Amb la publicació d'aqueix article se sobreentén que des de Bloc-Compromís local també es recolzen aqueixes idees.

Comença el senyor Mayor preguntant-se perquè no es permet a la gent que s'expresse en les urnes sobre aquest tema doncs, considera, que aquest és el mètode més democràtic.
Cal aclarir-li al senyor Major i a tots els del Bloc-Compromís que la Democràcia no solament es redueix a votar, no senyor, hi ha una sèrie de consideracions prèvies importants.
Primer que res, votar què? No és el mateix posar a votació una qüestió pública qualsevol que posar a votació la secessió d'un territori per a formar un altre estat. Per què votar açò? Ací no estem davant la descolonització de Catalunya o alguna cosa semblat. En cas de votar, Qui han de votar? L'única contestació que cap ací és que han de votar tots els afectats i no solament una part d'ells.

Com votar? La pregunta plantejada és retorçadament  tramposa, no hi ha hagut suficient informació objectiva i sí una claríssima manipulació de la història, la realitat i de les ments dels ciutadans. Votar conforme a quina majoria? Un vertader sentit democràtic demana ací una majoria àmpla doncs hem de considerar l'irreversible d'una secessió i la ruptura que açò suposaria en la societat.

En el cas de votar-se aquesta proposta independentista, cada quant de temps? No té sentit repetir aquest procés de consulta cada vegada que el nacionalisme tinguera expectatives de guanyar.

Votar és important, però encara és més important assegurar que les condicions que regisquen aqueixa votació asseguren que és una votació democràtica. El dret democràtic al vot es legitima quan se sotmet a altres drets i deures democràtics.

Els valors democràtics haurien de fer pensar als que recolzen aquestes idees separatistes a contestar i reflexionar sobre les preguntes ací plantejades. No ho faran, el seu fanatisme els fa cecs i la seua ceguesa li l'impedeix.

Diu el senyor Major que hi ha molta gent que reivindica aquest dret. Una altra mentida inventada pel nacionalisme.

Acaba el senyor Mayor dient que sería bo que es conegueren els motius reals i sense manipulacions per a entendre el que està passant. Sí que sería bo, doncs açò, que els diga. Que els diga ell o els seus acòlits del BLOC de Tavernes.

3 comentaris:

 1. Entre estar a favor del 9N i ara voler ajuntar-se amb podemos... Este Jordi acabara en mosatros!!!!

  ResponElimina
 2. Estos del Bloc también saben, como todos los catalanes, que no se celebrará la consulta pues la Ley lo prohibe. Lo saben y continuan adelante y ahora quieren meter cizaña aquí en la Comunidad Valenciana.
  Que digan cuales son los motivos reales y sin manipulaciones.

  ResponElimina
 3. Estos del bloc parlen ara de dir les coses sense manipulació? Ells que no saben fer altra cosa. Que miren la cotorra i voran la enciclopedia mes gran sobre manipulació.
  El seu administrador el Nobel de manipulació.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari