Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 7 d’octubre de 2014

NPR GMV: IV Edició de la Neteja del Riu Vaca

El Grup Muntanya Valldigna, va celebrar el passat dissabte 4 d'octubre la quarta edició de la neteja del Riu Vaca, des del seu naixement “els Brolls” a Simat fins la desembocadura a Xeraco.

A les 8h els participants es dirigien als punts de concentració, la porta del Monestir de Santa Maria de la Valldigna, a Simat, i l'Assut, a Tavernes. Abans de començar l'activitat es va fer entrega d'una samarreta commemorativa a cada participant i es donà una xicoteta explicació de l'activitat a realitzar.

A les 8:30h començava la neteja del riu. A les 10:30h ja s'havien tret multitud d'escombraries i els participants decidiren esmorzar. A les 11:00h va continuar la neteja del riu fins arribar a l'Illeta del Tol·lo.

L'activitat finalitzava a les 13:30h. Es van poder traure del riu unes 30 bosses de fem amb llaunes, plàstics, paper i vidre i, també, dos rodes de cotxe, una de camió, ferralla, una botella de butà, etc.


És el quart any que s’ha realitzat el programa de voluntariat ambiental de la neteja del Riu Vaca. S'han aconseguit traure del riu uns 800 quilos de fem. Cal destacar que cada any s'està reduint la quantitat de fem al riu, cosa que agraïm i que mostra la progressiva sensibilització de la ciutadania sobre aquest medi.

Des del Grup Muntanya Valldigna, volem agrair la col·laboració de la Mancomunitat de la Valldigna, així com també de les entitats i empreses com, Supermercats DIA de Simat, la Bastida Refugi-Alberg, Casa de la Taronja i Taller d'Electricitat i Mecànica Salvador Vercher. I, com no, volem agrair especialment a tots els voluntaris i voluntàries el fet d’haver participat i ajudat a millorar el nostre territori.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari