Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 28 de novembre de 2014

Corrupció i nacionalisme

Està d'actualitat, per desgràcia, el tema de la corrupció. Es fan debats en el Parlament, el propi President del Govern admet l'existència de corruptes en la seua formació i demana disculpes a la societat espanyola.

El Psoe també té la seua dosi de corruptes, només fa falta mirar cap a Andalusia. Però, i els nacionalistes? que està passant a Catalunya?

A Catalunya el que està ocorrent és la corrupció de l'Estat de dret. Amb la presentació de la querella contra Artur Mas molts nacionalistes han expressat que eixa querella allunya la via del diàleg. És a dir, ens volen imposar la idea que la Llei solament serveix per als ciutadans del carrer, no per als polítics. Volen dir-nos que els polítics estan per sobre de la Llei. Estem trencant amb l'essència de la democràcia, quan precisament una de les grandeses de la democràcia és que ningú està per sobre de la Llei. Si es demana que s'aplique la Llei, que açò és en definitiva la querella presentada, ja no és possible el diàleg.

Cal dir molt clarament que en aquests moments cal defensar l'ordre constitucional sense concessions de cap tipus. Defensar l'ordre constitucional, defensar l'imperi de la Llei, és algo  prepolític, no té connotacions ideològiques ni partidistes.

És com si l'Estat espanyol no existira a Catalunya, ni tampoc el Poder Judicial. Mana Mas, un Artur Mas que, encara que semble un acudit, és el representant de l'Estat espanyol en la regió. El representant que ataca al que representa. Eixe representant de l'Estat a Catalunya alardeja davant una assemblea de tres mil funcionaris, alcaldes i comisionistes del seu atac a l'Estat, a l'ordre constitucional i a la Llei i es burla de la Fiscalia. El que s'ha dit, és la corrupció de l'Estat de dret.

Si no tenim prou amb eixa CORRUPCIÓ, sí, amb majúscules, podem fixar-nos en què mentre per la part del PP, Bárcenas i altres elements estan en la presó, que a l'exministra Mato li costa el puesto, que Fabra conta les hores que li queden per a entrar… per la part d'Artur Mas tots els corruptes del nacionalisme català, de Pujol a Millet (cas Palau), passant per una llarga llista, estan en el carrer, al seu aire, sense rebre crítiques de ningú, fins i tot sent el referent del nostre alcalde Jordi Juan, i esperant que dins d'un parell d'anys la República catalana els repare tots els seus assumptes. Estan esperant passar de la condemnació a la condonació.

Una mostra més del que passa a Catalunya.

12 comentaris:

 1. Un orgullós nacionaliste29 de novembre de 2014 a les 8:16

  Quant qualsevol tema vos val per a atacar als nacionalistes que por ens teniu, aixó vol dir que anem pel bon camí, i seguiu així que a cada vegada que ens ataqueu favor ens feu perqué més ciudatants ens apoien.
  Si deixareu parlar amb les urnes a la gent com en Escocia açó no passaría i Artur no es voría obligat a forçar la llei.
  Ójala no tinguerem que ser nacionalistes perqué aixó almenys en el meu cas significaría que la meua terra no estaría afonada per melagomens amb la butxaca d'altres i la meua cultura pròpia no estaría seriossament en perill .
  Així que millor en vers d'atacar-nos ataqueu als que fan que cada dia i més i més sigam nacionalistes.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. La teua cultura quina es,la catalana o la valenciana?

   Suprimeix
  2. No se trata de buscar cualquier tema para atacar a los nacionalistas. Lo que expone la nota es una verdad como una casa. Si los nacionalistas fuesen una opción política "normal" no una opción política en la que sus partidarios y dirigentes usan la manipulación histórica, no cumplen con las decisiones de la justicia, no hacen caso a las decisiones del Tribunal Constitucional, usan TV3 y todos los medios informativos subvencionados por la Generalitat en interés propio y no en interés general, imponen la lengua en ls escuelas, adoctrinan a la gente desde la mas tierna infancia y muchas cosas mas de este estilo, nadie se asustaría del nacionalismo. Lo que verdaderamente da miedo son esas actuaciones. Y da todavía mas miedo que usted diga que eso es ir por el buen camino, eso es lo que da miedo, que la manipulación, la tergiversación histórica y el despotismo sean considerados armas políticas, estamos en el siglo XXI y en un país con una democracia plena y usted sigue con esos argumentos. Quiere comparar Cataluña con Escocia, no se parecen en nada y usted lo sabe pero quiere intentar manipular, y si no lo sabe. infórmese.
   Eso da miedo, las personas cuyo fanatismo les lleva a la perdición.

   Suprimeix
  3. Quants en governa la farina30 de novembre de 2014 a les 19:47

   De cultura catalana o valenciana? Xe, si la forma d'escriure, amb errors --horrors-- inclosos, ja ens està dient que "un orgullós nacionaliste" és l'administrador d'un blog --diu ell-- "de reflexions". "Un orgullós nacionaliste" és aquell que malparla de la política PP en relació al nacionalisme no espanyolista, i alhora dóna naixença a UPyD ací, a Tavernes. Una persona coherent, vaja.

   Suprimeix
  4. Quants en governa la farina30 de novembre de 2014 a les 19:51

   Ah! L'orgullós 'nacionaliste' també blasma els covards que s'amaguen sota --comentaris-- anònims i pseudònims.

   Suprimeix
  5. Covards pseudònims? Com el teu?

   Suprimeix
 2. Estas donant la raó a la informació de la nota. Per a tú, com a bon nacionaliste que dius eres, el dona igual anar per fòra de la llei si es per aconseguir els teus/vostres objectius. "El fin justifica los medios", eixe es el teu lema. Per a aconseguir els teus objectius valen tots els "medios", fins els que estan fòra de la legalitat. Tu també diras que la presentació de la querella dificulta el diàlec.
  Bon nacionaliste, si senyor. Jordi Pujol també es un referent per a tú?

  ResponSuprimeix
 3. Un orgullós nacionaliste30 de novembre de 2014 a les 11:02

  La llei deu ser cossa viva i adaptar-se a la realitat de cada moment si vol ser justa, i la realitat ara mateix es que hi ha un poble que vol parlar i si el govern central vol es pot fer complint la llei perqué té potestat legal per a convocar referéndums si vol. Però manca aixó, la voluntat i amb aixó s'està rebotant més i més a la gent i encrispant la situació.
  Es podrà encorsetar per un temps però acabarà esclatant perqué amb la repressió a cada vegada el corsé está més i més ple, i els esclataments no solen portar normalment rés beneficiós, vosaltres voreu, i a més solen ser contagiossos.
  I la meua cultura es la valenciana i el senyo Pujol no es ningún referent espere que per a ningú una vegada s'ha sabut el que es sap, abans evidenment ho era per a qualsevol nacionaliste.
  Catalunya i Escocia : Efectivamente no se parecen porque mientras la primera fué sometida por las armas del Borbón y su lengua y cultura pprohibidas, la segunda acordó incorporarse más o menos libremente a la Union Jack , y además su rey era escocés, el nuestro francés. Por lo tanto efectivamente no pueden compararse porqué si se hace peor para vosotros por qué aumentan más las razones para defender que se deje hablar a los catalanes al igual que se ha hecho con lis escoceses.
  Pero seguid así, encorsetando la voz del pueblo que cuando estalle el corsé ... dios nos pille confesados.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Señor Orgulloso: la ley ha de adaptarse a la realidad de cada momento pero eso no significa que, como usted dice, si un pueblo quiere hablar se puede convocar un referéndum. Vayamos por partes, si el pueblo quiere hablar tiene medios para hacerlo, existen elecciones a todos los niveles, locales, autonómicas y estatales. En una democracia seria como la que tenemos en España para decidir cuestiones que afectan al Estado si se convocan consultas, sea referéndum o cualquiera otra forma, ha de ser a nivel estatal. Se ha de respetar la Constitución y las normas. No se pueden interpretar las cosas sólo desde el punto de vista nacionalista según el cual todo se tiene que poner al servicio de sus objetivos e interpretar las cosas según su punto de vista. Estamos en España, no en una república bananera. Su amigo Artur Mas y todos sus seguidores ya han hecho bastante el ridículo con todas las patochadas de consulta participativa o no sé qué nombre le ponen a esa charlotada. Charlotada que ha costado mucho dinero, mientras existen servicios en Cataluña sin atenderse, charlotada que, además de no hacer caso al Tribunal Constitucional y ser ilegal, no ha cumplido con los más mínimos requisitos de cualquier consulta, no se los voy a enumerar, usted lo sabe mejor que yo. Sólo le diré que en las reuniones de la comunidad de vecinos donde vivo se cumplen más criterios de legalidad en las convocatorias, deliberaciones y decisiones que en todo lo acontecido en Cataluña.

   Suprimeix
  2. Usted dice que explotará el corsé, otra manipulación. No existe ningún corsé, todo son invenciones del nacionalismo que se atribuye hablar en nombre de toda Cataluña cuando sabemos que en Cataluña no hay tanto sentimiento separatista como el que nos quieren hacer ver. Vuelve a hablar de Escocia y de Cataluña cuando sabe perfectamente que buscar algún paralelismo no tiene ningún sentido.
   Cójase de la mano de nuestro querido alcalde y siga el camino. Para Jordi Juan, Jordi Pujol sí que es un referente, para usted, según dice, ahora no, pero en algún momento lo ha sido, adelante que queda mucho camino, si antes no explota. No el corsé que usted dice sino la situación económica y social de Cataluña. Tanto tiempo sin gobernar, solamente pensando en cuestiones independentistas están llevando a Cataluña al desastre más grande de su historia.
   El delirio llega cuando los mismos nacionalistas piden el boicot para una empresa catalana como Freixenet. Cuantas cosas nos quedan por ver.

   Suprimeix
 4. Un orgullós nacionaliste30 de novembre de 2014 a les 17:38

  Sigan negando la realidad y cuando los partidos independentistas arrasen en Cataluña y entonces como estarán legitimados pues el pueblo habrá hablado en las urnas si piden la independencia no se la podrán ustedes negar , entonces preguntense el porqué se ha llegado a esa situación.

  ResponSuprimeix
 5. Que graciós, els de dretes barallant-se entre ells! Només falta Jordi Juan.

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari