Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 26 de novembre de 2014

NPR PSOE: CONTRAPROGRAMACIÓ INSENSIBLE

Resulta si més no curiós comprovar que la Regidoria de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Tavernes ha organitzat un acte paral·lel als actes en contra de la violència de gènere organitzats per aquest dimarts dia 25 per la Regidoria de Benestar Social i de la de Cultura, conjuntament, del mateix ajuntament valler.
¿Qué preten el Sr.Alcalde?

Són àmpliament evidents, un cop més, les ganes de desmarcar-se que té el grup Bloc-Compromís, amb el seu alcalde al capdavant, dels seus socis de govern socialistes a l'ajuntament de Tavernes.

Anecdòtic resulta comprovar com altres ajuntaments de la comarca sol·liciten la col·laboració de les seves pròpies Regidories de Cultura o Seguretat Ciutadana per fer un front comú en l'organització dels actes a celebrar en un dia tan transcendent i sensible per a la societat com és aquest. L'ajuntament de Tavernes de la Valldigna, no.
Distanciar-se i organitzar un esdeveniment, a la mateixa ciutat i en referència al mateix tema és la millor manera de menysprear el treball dels funcionaris que, des de Benestar Social i Cultura, fa mesos porten preparant aquesta iniciativa.

La prova la tenim en les jornades organitzades en contra de la violència de gènere que se celebraran aquest dimarts dia 25 de novembre.

Les Regidories de Serveis Socials i Cultura de l'Ajuntament de Tavernes, dirigides pels socialistes, realitzaran conjuntament activitats de sensibilització, el dia 25 de novembre, Dia Internacional envers la violència de gènere, per fer visible a la societat esta problemàtica que a tots ens afecta. S'ha programat una xerrada i la projecció de 7 curtmetratges, que faran reflexionar als ciutadans i els professionals que tenen relació directa amb les víctimes, sobre les diferents formes en què es manifesta la violència.

La Regidoria de Serveis Socials vallera té signat un conveni amb l'Institut de la Dona del Govern  de la nació per aplicar les directrius del "Projecte IRENE" per conscienciar, prevenir i informar que es pot sortir de la situació de violència des de l'adolescència. El projecte els informa perquè reconeguen les actituds de les agressions sexuals, perquè es produeixen i el coneixement dels recursos amb què compten i com utilitzar-los. Dins del “Projecte IRENE” ja es troben activitats dirigides i orientades a la sensibilització i formació dels cossos de seguretat i administracions, entre d'altres. Per tant resulta més que curiosa la iniciativa del grup Comprmís-Bloc en l'organització d'aquest acte per separat.  O bé fa pensar que no coneixen realment en què consisteix aquest programa. Que és el més probable perquè no ho coordinen ells.


És més que preocupant que un partit polític com el Bloc-Compromís de Tavernes utilitze un acte d'aquesta rellevància social per a fins electoralistes i per manifestar, novament, les seves diferències amb els seus socis de govern. Un tema tan transcendental com la violència de gènere no s'ha d'utilitzar de manera partidista. En lloc de sumar esforços, una vegada més i demostrant públicament la seva intenció de no aparèixer en actes organitzats pels seus socis de govern, en els que se’ls ha convidat a participar per fer un acte més transversal i integrador i per contra, han preferit organitzar un acte paral·lel menyspreant, d'aquesta manera, la feina dels funcionaris de la Regidoria de Benestar Social, i de Cultura  del propi Ajuntament, que porten mesos preparant.


Val a dir que són les Regidories de Benestar Social les que tenen les competències pel que fa a temes contra la violència de gènere. La gran majoria d'ajuntaments de la Safor han organitzat, des d'aquestes Regidories, tots els actes a això, ja que són elles i no altres les que tenen les competències en aquesta matèria.


Una vegada més queda palesa la falta d'acord, la manca de col·laboració i les enormes ganes de desmarcar-se dels seus socis de govern. Bloc-Compromís, amb el seu alcalde Jordi Juan al capdavant, només busquen la manera d'entelar un acte organitzat per dos Regidories que estan dirigides pels socialistes amb l'única finalitat d'aglutinar mèrits i tornar a aparèixer a la foto com al protagonista. Aquesta és la seva única intenció.

La violència de gènere no és una medalla, és una batalla molt més seriosa, estiga a l’altura!!

2 comentaris:

 1. Estes persones no volen ni vore's. Per això fan diferents actes per a no vores la cara! En l'acte del BLOC tots eren del Bloc ningu del PSOE i al acte del PSOE ningu del Bloc... Vorem com acaba la cosa.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. No del tot cert, a l'acte del Bloc estaven els regidors del PSOE Victor i Pilar, de Serveis social i cultura, regidories implicades en el tema, així com tecnics de serveis socials que anaren i explicàren tot i no estar convidats. A l'acte del PSOE no estaven ni l'alcalde ni el regidor de seguretat ciutadana, Evarist.
   Amb eixes diferències crec que està tot dit sobre de quí és cadascú.

   Suprimeix

Escriu el teu comentari