Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 25 de novembre de 2014

Vist a la prensa: “Crisis en Compromís per les primaries: Mónica Oltra arremet contra Bloc Nacionalista”

Mónica Oltra, coportaveu de Compromís en Els Corts i capdavanter d'Iniciativa pel País Valencià, ha acusat a un sector dels seus socis del Bloc Nacionalista Valencià, liderat pel olivense Enric Morera, de trencar el consens i no voler un acord respectuós de la pluralitat, respecte al reglament que ha de regir en les primàries del pròxim 24 de gener, per a fer les llistes de les eleccions autonòmiques.


Corren rumors sobre la possibilitat que Oltra, la més coneguda i mediàtica de les dirigents de Compromís poguera pensar-se eixir amb el seu petit partit en fugida cap a Podemos.

 

Després d’advertir que "el temps de negociar s'ha acabat. Si no és aquest acord, no va a ser cap, i açò és alguna cosa que ha d'estar molt clar". Per a Oltra, el resultat de la votació mostra que el Consell General és un òrgan que se situa al marge "de la responsabilitat que té en aquests moments Compromís i de l'horitzontalitat de la formació". Segons ella, mentre que Iniciativa "té un projecte i és un subjecte polític disposat a contribuir a una transformació social a el País Valencià", hi ha altres sectors dins de la coalició que no "són conscients de la situació política".

 

A Taveres, el grup compromís bloc, també ha fet de les seues i preten imposar el seu criteri als grups municipals, siguen els seus socis o l’oposició.

 

3 comentaris:

  1. Si la Oltra passa a Podemos, el Bloc perdrà gran part del camí recorregut amb ella. Molts dels nacionalistes d'esquerres fugiriem amb ella i només quedarien la minoria d'acòlits fans de Pujol i Mas, entre ells el nostre alcalde.
    Imagineu el Bloc fora del tripartit a la Generalitat?

    ResponElimina
  2. El partit polític que lidera Mònica Oltra es diu Iniciativa pel Poble Valencià ;)

    ResponElimina

Escriu el teu comentari