Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 2 de desembre de 2014

ALIANÇA NACIONALISTA-PODEMOS EN TAVERNES?

Es parla pels àmbits polítics locals que si s'està forjant un acord a nivell local entre els nacionalistes i Ganemos, en la seua versió d'Esquerra Unida i amb la participació d'elements de Podemos. El temps dirà si és així o si no ho és, i, en cas d'acord si este serà preelectoral o postelectoral.


Faltarà saber si este acord es fa sense un programa de govern comú, com va ocórrer amb el tripartit que va portar a Jordi a l'alcaldia i que veiem que ha acabat en desastre, o que si que hi haurà un programa acceptat per tots.

És molt possible que si que s'elabore un programa comú i que segons ens expliquen tindrà com a base el programa econòmic presentat recentment per Podemos. Té sentit eixa informació doncs els integrants de Ganemos i Podemos ho posen com a condició.

Serà fàcil arribar a eixe acord? Creiem que sí. Si fem un poc d'història i amb una mirada retrospectiva ens situem en el 27 de novembre de 2011 el blog oficial de Bloc-Compromís publicitava i recomanava un llibre titulat Hay Alternativas, i els autors eren, casualment, els mateixos que han elaborat el programa econòmic de Podemos, Vicente Navarro i Juan Torres, acompanyats per Alberto Garzón, diputat d'Esquerra Unida.

Si en 2011, des de la cúpula local del Bloc-Compromís, ja es veia amb bons ulls documents de treball com este no és d'estranyar que s'accepte ara un programa basat en eixes idees. 

A la vista de tot açò no sembla difícil que s'arribe a un acord. Però també ens ve al cap un dubte. Hem titulat este escrit Aliança nacionalista-Podemos en Tavernes? I hem explicat la base i el germen de les negociacions per a este acord, però , hi ha més opcions nacionalistes en Tavernes? S'integrarà eixa altra opció en este acord? Si és sobre la base del document de treball inicial, Hay Alternativas, no sembla difícil que s'integre doncs ja en 2011 subscrivia les conclusions d'eixe treball.

Resultarà interessant anar aclarint tots estos punts.

3 comentaris:

  1. buffff....de veres, la desesperació mira el que fa...crec que alguns en este poble tenen "miedito" pels resultats de les pròximes eleccions municipals...

    ResponSuprimeix
  2. Jajajaja, haurieu d'informar-vos millor. Aneu donant palaes de sego.

    ResponSuprimeix
  3. El programa económic de Podemos és de rellevància estatal. I ahí ni Ganemos ni Guanyem ni el Bloc té quasi res a dir, ni molt menys a fer.

    ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari