Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 14 de gener de 2015

Aclariments sobre els costos del Festivern

L'any passat per aquestes dates el senyor Josep Llàcer va presentar un informe sobre els resultats econòmics del Festivern ple d'inexactituds, suposicions, bones intencions, visions esbiaixades de la realitat i conclusions basades en elements freturosos de la mes mínima consistència tècnica i serietat científica. El seu informe era francament de riure.

Enguany torna el senyor Josep Llàcer a fer valoracions sobre costos i ingressos del Festivern. Fuig enguany de tractar de presentar un informe amb aspecte d'estudi seriós com que va intentar colar l'any passat i que tantes critiques li van valdre i quedant en evidència. Enguany tracta de burlar-se dels ciutadans de Tavernes en presentar uns ingressos per a l'ajuntament que en un percentatge elevat són ficticis. Inclou com a ingrés una fiança. No fa falta explicar que és una fiança, tothom ho sap. Tothom menys el senyor Llàcer.

També presenta unes despeses que ascendeixen a 15.697 euros. Però en aqueixes despeses no inclou els costos d'electricitat, aigua calenta, desperfectes etc. per la utilització de les instal·lacions esportives municipals.

Tampoc inclou la despesa derivada de la neteja i reciclatge de la zona d'acampada. En acabar l'acampada la zona va quedar plena de desaprofitaments de tota índole que es van retirar pels serveis de neteja però que van produir unes despeses tant en la seua recollida com en el seu posterior tractament. Eixes despeses el senyor Llàcer no els té en compte.


Els residus que es van arreplegar en eixa zona d'acampada van ser majoritàriament plàstics, botelles de vidre i plàstic i pots de begudes d'alumini. El senyor Llàcer hauria d'explicar que es va fer amb eixos residus. Si es van portar a la planta de Guadassuar com el fem  “normal” de la localitat representaria un cost addicional que el Consorci cobraria a l'Ajuntament en constituir aquests elements uns impropis que s'han de separar i reciclar en aquesta planta, cobrant l'import a l'Ajuntament. Si no es va portar a Guadassuar es portaria a una planta autoritzada per al tractament d'eixe tipus de residus, amb el cost que açò suposa. I si no es va optar per cap de les dues opcions i es va cremar o va dipositar en abocador incontrolat el cost mediambiental seria mes que elevat.

També podríem preguntar-nos perquè, si l'empresa organitzadora és una empresa privada i obté beneficis, l'ajuntament ha de córrer amb determinats despeses lligades directament a l'activitat d'eixa empresa.

El Festivern és, com diu el periòdic Levante, un festival de música alternativa. Està be que es faça si hi ha gent que agrada d'eixe tipus de música, però, en llaures a la pluralitat, també estaria be que es donara alternativa a un altre tipus de música que també agrada a molta gent. S'ha de governar per a tots, s'han de satisfer els gustos de tots o de la immensa majoria i per açò és bo ser receptius a totes les sensibilitats.

5 comentaris:

 1. 4 camions de fem isqueren en un matí de la zona de marjaletes. Eixe cost no deuria repercutir-se als organitzadors del Festivern?

  ResponElimina
 2. De veritat de la bona, a estes altures de la legislatura hi ha algun il·lús que espera que el Sr Llacer siga capaç d'explicar i aclarir quelcom i menys relacionat amb el tabú del Festivern. L'única cosa que sap el i els seus és donar autobombo i justificar que Tavernes s'enriquix en dos dies. Quant mas pregunteu menys sabrem i si no ja veurem.

  ResponElimina
 3. Aço demostra una vegada més que el senyor LLacer s'ha confundit de professio enconte de mestre deuria ser economista. El any passat ja es burla prou del poble ara un altra vegada.

  ResponElimina
 4. ¿Y ese coste adicional del reciclado quien lo va a pagar el sr. Juan?

  ResponElimina
 5. Ara demanaran a la resta del poble que recicle com cal.Però els seus amics res ja paga el poble

  ResponElimina

Escriu el teu comentari