Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 18 de febrer de 2015

Els “bous al carrer” seran declarats Bé d'Interès Cultural


El Conseller de Governació i Justícia, Luis Santamaría, ha anunciat que els “bous al carrer” seran declarats Bé d'Interès Cultural (BIC) en el mes de març, abans que finalitze el període de sessions de les Corts. Santamaría s'ha pronunciat així durant l'Assemblea general ordinària de la Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer de la Comunitat, on ha destacat que la Llei de Senyals d'Identitat del Poble Valencià inclou aquesta protecció.

És un motiu de satisfacció per a tots els afeccionats. Els “bous al carrer” són una manifestació de la tauromàquia pura, nascuda del poble i per al poble. La seua protecció ha de basar-se en el seu coneixement, perquè conèixer els bous és estimar-los. 

Els bous representen sentiments arrelats en el més profund de les tradicions populars. Cal tenir les idees clares enfront d'açò i per açò recolzem la claredat amb la qual es recolza la declaració de la festa dels “bous al carrer” com Bé d'Interès Cultural. Arrere han de quedar postures hipòcrites amb les quals alguns polítics no es defineixen clarament i no diuen ni si ni no sinó tot el contrari. 

Els “bous al carrer” formen part de la nostra cultura, la nostra tradició i idiosincràsia".

Reflex d'aquesta tradicionalidad és que, actualment, a la Comunitat hi ha més de 650 penyes de 'bous al carrer', compostes per uns 40.000 socis. Açò demostra el gran arrelament que estos festejos tenen en el nostre territori. Des d'ací felicitem als components de la Penya Taurina local i a tots els aficionats davant tan grata notícia.      

3 comentaris:

 1. Sempre que no es maltracten,haurien de fer un reglament acompanyat de sancions per si de cas per evitar fer.los mal.

  ResponElimina
 2. Está molt be... M'agraden els bous hasta en pa ....
  Dit aixo, quin posicionament pendrá l'alcalde? Bous si bous no? .... Si a favor de la llei? No en contra?
  L'oportunisme es torna a manifestar i bous si donant content a la "seua" penya taurina fins i tot posant se samarretes. I ara cacalkers aón tirem?
  L alcalde sense cap linia definida pegant palos de cegs. Pitjor imposible #Jordidimisio.
  Tintin.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Farà com en tot, no dir res, esta persona no es banya ni per sa mare.

   Elimina

Escriu el teu comentari