Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 24 de febrer de 2015

Entendre els missatgesDiuen que governar és una cita amb la realitat. Que gran veritat s'arreplega en esta frase. Eixa gran veritat l'estan veient, i acceptant, alguns governants. Ja hem establit ací en alguna ocasió el paral·lelisme que existeix  entre el govern de Grècia i el govern del nostre benvolgut alcalde Jordi Juan, de Compromís.

Els dos estan en unes condicions gens fàcils per a governar, però tots dos han volgut donar a entendre als seus respectius electorats que podien anar per la vida amb aires de grandesa i amb autosuficiència, quan la realitat, per a tots dos, és que depenen, i molt, dels altres.

Els actuals governants grecs han entrat a Europa creient que podien anar amb fatxenderia a imposar els seus criteris, saltar-se els acords signats i demanar més diners. El nostre benvolgut alcalde Jordi Juan, de Compromís, també creia que podia seguir governant amb arrogància, que podia continuar sense problemes la seua gestió municipal malgrat estar en minoria. Els dos, govern grec i Jordi Juan, han pecat de supèrbia i de no tenir els peus en la terra.

Però el temps ha fet veure a tots dos la realitat i van entenent els missatges. Les coses són com són i no com volgueren els governants grecs i el senyor Juan. Els grecs necessiten als seus socis europeus i Jordi Juan, de Compromís, necessita els vots dels altres partits per a poder governar. El govern grec ha aconseguit una pròrroga de quatre mesos a canvi d'acceptar les condicions dels seus socis. El senyor Juan també ha entès que ha de considerar als altres membres del Consistori per a poder governar.

El govern grec presenta una llista de compromisos perquè la pròrroga de quatre mesos de l'acord es porte a efecte. Jordi Juan, de Compromís, està disposat a complir les exigències de l'oposició de que presenten les modificacions de crèdit individualitzades per conceptes i no globalment.

Tenir governs irresponsables és nefast. Igual que Grècia no pot plantejar la seua política fiscal i econòmica deixant de costat als seus socis europeus i al mateix temps voler que eixos socis seguisquen finançat els seus programes, Jordi Juan, de Compromís, no pot pretendre seguir governant en minoria sense atendre a les indicacions dels altres partits polítics representats en el nostre ajuntament. 

El que hem dit: governar és una cita amb la realitat. Els fets han mostrat la realitat als grecs i a Jordi Juan, de Compromís. Però hi ha un detall important. Els governs responsables i seriosos se citen amb la realitat voluntàriament i açò els fa més forts. Als governs irresponsables  els arreglen la cita amb la realitat els altres, els seus socis europeus en el cas dels grecs o l'oposició en el cas de Jordi Juan, de Compromís. 

5 comentaris:

 1. Ara Jordi vol presentar modificacions de credit individuals. Es veu obligat per l´oposició. Perque no ho va fer abans i haveren fet mes coses pel poble? La cita amb la realitat li la arreglà l´oposició.

  ResponElimina
 2. Per culpa de la cobdícia d'alguns com el Sr Jordi Juan, que dia que no volia ser jornaler de la política però que nececcitava el sou per a pagar-se el piset que té a Valencia, perque presumeix de ser profesor de matemàtiques quan en realitat estava d'adjunte i quan van llevar la plaça, d'alguna manera tenia que guanyar diners!! i això ho hem patit tots els vallers

  ResponElimina
 3. Mal camí anar posant com a mals exemples les reivindicacions dels grecs, així eixireu escaldats, pues ací també la gent comença a creure que poden aplegar polítics que pensen per al poble i que anteposen un mínim de benestar social abans que els bancs i usurers en general. Això no té res a vore amb que es pague el que es dega, i molt menys amb que es pague el que és just,no sols el que ens demanen des de la connivència amb el poder polític.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Señor Marx, no se ponen, a mi entender, malos ejemplos con los griegos. Lo que no se puede es ir como ha hecho el nuevo gobierno de Grecia diciendo que no paga la deuda, que no reconoce a las instituciones como el Fondo Monetario Internacional o el Banco Central Europeo. Usted sabra que lo primero para salir de la crisis es poner en marcha la economía y en eso hay un elemento básico y es la CONFIANZA. La confianza de los inversores, comerciantes, trabajadores, y todos los agentes que intervienen en esa economía que queremos que avance. Precisamente eso es lo que han roto los gobernantes griegos con sus actitudes mostradas a sus socios europeos y al mundo entero. Un país debe ser serio, asumir sus obligaciones, respetar los acuerdos para ser respetado y generar la confianza necesaria. Con esa confianza generada podrá plantear, como país serio, negociaciones para flexibilizar condiciones o todo lo que se quiera pero siempre sobre la base de la seriedad y no sobre la base de la chulería y la provocación.

   Elimina
  2. Marx que vols que agafem el eixemple dels grecs? Vols que enfonsem Espanya per a tota la vida? Aixo vols? que acabem com Venezuela que no tenen ni compreses ni paper higiènic?
   Penses pitxor que els de Podemos.

   Elimina

Escriu el teu comentari