Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


diumenge, 8 de febrer de 2015

L'abraçada de Jordi Juan, de Compromís, a Podemos.

Hem vist en les xarxes socials com el nostre benvolgut alcalde Jordi Juan, de Compromís, dóna entendre de forma evident que s'alinea amb les idees que representa el ministre de finances grec, Varoufakis, i s'allunya de les que representa el nostre ministre De Guindos.

Però vegem quins són les idees d'un i les de l'altre per a poder entendre on es troba en aquests moments la ment política de Jordi Juan, de Compromís.

Les idees del ministre grec representen, fent un resum, amb el perill que açò suposa, el següent:

Varoufakis fins al moment només ha presentat propostes pintoresques i fora de tota realitat. El govern grec esta aterrant des de l'altura de les grans promeses sense una situació financera solvent i açò és molt dur. Però és que a més té poc tacte, el primer dia de la presa del govern el primer que va fer va ser un homenatge a les victimes del nazisme. A que venia açò? Tot seguit es va reunir amb els ministres rus i xinès criticant la política de la Unió Europea. També ha pujat el salari mínim un 30 per cent, ha bloquejat les privatitzacions pactades amb Brussel·les, s'ha aliat amb un partit feixista i xenòfob, ha donat els primers passos per a acostar-se a Rússia bloquejant les sancions per la guerra d'Ucraïna i ha desafiat a la troica en negar la seua autoritat.

En una paraula, ha cercat més l'enfrontament amb la Unió Europea que arribar a un acord per a negociar el deute.

El que representa De Guindos és el compliment dels acords, l'aplicació de reformes que, encara que han representat i representen sacrificis per als espanyols, ens encaminen per la senda de la recuperació sostenible. Al mateix temps eixa filosofia ja va tenir el seu èxit en la nostra història, els espanyols podem ensenyar-los als grecs un pla alternatiu. Quan Felipe González va arribar al poder en 1982 ho va fer enmig d'una depressió, amb elevada taxa d'atur, una greu crisi bancària i fugida de capitals. El nou Govern va presentar un dur pla d'estabilització i de reformes que van modernitzar Espanya. Des de llavors les nostres exportacions s'han multiplicat per nou, mentre, a Grècia solament per dos. Clar que açò nostre benvolgut alcalde Jordi Juan, de Compromís, no ho sap o no ho recorda, seria molt xicotet. Però és bo conèixer la història d'Espanya i les actuacions polítiques encertades en temes vitals. 

Esta molt bé conèixer el que pensa el nostre benvolgut alcalde Jordi Juan, de Compromís, de temes tan importants i seriosos com aquest de Grècia. La frivolitat que demostra en les seues apreciacions ratifiquen el seu tarannà i la responsabilitat demostrada en aquesta legislatura que com veiem se li està escapant de les mans dia a dia.

Tsipras ha de rectificar. Va dir que pactava amb un partit ultraconservador i antieuropeo per compartir la quita de deute i la fi de l'austeritat. Ha de trencar el pacte i negociar amb Potami o el Pasok. Ha de presentar un pla de reformes creïbles i explicar als grecs que el seu programa era el del País de Nunca Jamas. Si ho fa, els socis europeus haurien de permetre-li aprovar mesures raonables d'atenció humanitària als grecs en pobresa severa. Aqueixa seria una postura realista i creïble. 

Amb el seu alineament amb les idees de l'actual del govern grec Jordi Juan, de Compromís, pretén acostar-se als simpatitzants de Podemos però no sap que s'allunya de la realitat del món actual. 

Esta postura de Jordi Juan, de Compromís, és una abraçada a Podemos o la visió clara de la seua ineptitud a l'hora de valorar temes econòmics?

10 comentaris:

 1. Quina por li teniu a PODEMOS i a COMPROMIS? sou uns cagons. Ia poden fero mals els altres partits cuan governen que el desterellat de ,robatori,mentides,corrupció,sobres negres, imputats i ala llarga algun empresonat aixó es insuperable.Lo que el PP a fet a Valencia no te preu. Sou la CASTA Pura i Dura

  ResponElimina
  Respostes
  1. Miedo a Compromís ninguno. Ellos mismos se estan cavando su fosa. Cada dia aparece un elemento nuevo de destrucción de su gobierno. El retén los hundirá totalmente, la falta de presupuesto hará que no puedan cumplir con su idea de al final de legislatura hacer todo lo que se ve de cara a las elecciones que no han hecho en toda esa legislatura. Han roto su gobierno dos veces. Se han quedado solos. Jordi creía que iría en los primeros lugares de la lista de Valencia y ha caido al puesto octavo. Las arbitrariedades de productividades y horas extras a sus protegidos estan creando un ambiente irrespirable dentro del ayuntamiento. Así podríamos ir enumerando cosas que acabarán hundiendo a Compromís en Tavernes.
   Respecto a Podemos, no es miedo. Es ser consecuente con lo que predica Podemos. Cosas irreales, inalcanzables, imposible de cumplir, como dice la nota un programa del país de Nunca Jamás. Y lo grave es que hay gente que apoya esos planteamientos. Gente irresponsable como Jordi Juan.

   Elimina
 2. Jordi deuria de ser molt mes serio en els seus comentaris. Voler donar a entendre que els griegos van pel bon camí en les seues accions respecte a la Unio Europea alabant al seu ministre dona a entendre que no sap el que diu. Jordi buscat millors assesors.

  ResponElimina
 3. fidelitat a De Guindos?....el mateix que treballava a Lehman Brothers, un dels epicentres del merder financier on estem ara...Posar al minsitre espanyol com a exemple de ben fer, simplement han posat llops a càrrec de les ovelles.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Si no saps entendre el que s'escriu en la nota fes-t'ho veure. El post deixa molt clar la diferència de les dues opcions presentades per Jordi. Una la representada pel ministre grec que no porta a cap part i que no és creïble ni per ell mateix. L'altra és el corrent de les reformes que porten a poder canalitzar de nou l'economia. L'exemple de les reformes aplicades per Felipe González són un exemple. Un exemple aplicat a Espanya i que va donar els seus fruits. No voler veure-ho és intentar fer-nos creure que un burro vola.
   Anònim de les 19:47 vostè i Jordi poden agafar-se de la mà i comprar un bitllet d'anada al País de Nunca Jamás. Allí podrien aplicar les seues fantasies.

   Elimina
 4. Yo no se donde acabará Grecia gobernada por estos ilumunados. Lo que si se con toda seguridad es que nuesto país despues del caotico y desleal gobierno de Zapatero estabamos con que ibamos al rescate, prima de riesgo insufrible y cantidades astronómicas de facturas sin pagar. Etc etc.
  La situación ahora es que crece el pib, la tendencia de descrucción de empleo se invierte y se crea, aunque no al ritmo que todos quisieramos, empleo y afiliación a la seg soc. Nos financiamos razonablemente bien... Etc etc. Y algo ha tenido que ver nuestro gobierno, incluyendo al sr ministro De Guindos.
  Respecto de Compromis y al Sr Jordi Juan decir que peor imposible. No ha sido capaz de cumplir con ninguno de sus compromisos electorales ni uno solo tampoco con sus socios de gobierno a los que después de darle la alcaldía no ha sido capaz de respetar ni política ni personalmente.
  Nuestro alcalde incumple. Incumple hasta el extremo de no hacer el trabajo que le exige su cargo, incluso cerrando el despacho para atender asuntos de partido y negando atención ciudadana.
  En fin.... Compromis, Podemos, Jordi Juan, coletas y otras hierbas vendedores de humo. No os dejeis engañar. Obras son amores....

  Tintin

  ResponElimina
 5. Jordi ja ha demostrat que el Bloc quan li interesa és de dretes,com el seu model Pujol i quant vol criticar al PP es d'esquerres,encara que ni Syriza ni Podemos són partits a l'esquerra,sino dels de baix. Per sort,Juan encara no pinta tant a Compromís com per dir de qui estan lluny o prop,i encara que hi haja més del Bloc com ell, mentres estiga la Oltra a Compromís,allí no es farà política de dretes,ni catalana ni espanyola.

  ResponElimina
 6. Jajaja, por el PP no en te d'aci a poc no en quedara cap al carrer, van caiguent com a mosques

  ResponElimina
 7. Jordi ha demostrat que el tema d'economia l'hi queda gran, sols hi ha que fixar-se en lo mal que està l'Ajuntament del poble

  ResponElimina

Escriu el teu comentari