Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 12 de febrer de 2015

NPR VA: Valldigna accessible demana canviar la ubicació de la reserva d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda del parc caní.

Valldigna accessible demana canviar la ubicació de la reserva d’aparcament per a persones amb movilitat reduida del parc caní.


Recentment s’ha fet una reserva d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda al carrer Constitució, front al parc caní. Aquesta reserva, té un pendent transversal de 5º, es a dir, del 8.75%, cosa que dificulta enormement i posa en perill el poder realizar la maniobra d’accedir al vehicle de forma autónoma, segura i cómoda per part dels usuaris. (1)

La normativa que parla dels itineraris peatonals (1,2), tant per a nivell adaptat com per a practicable, limita el pendent transversal, que està acceptat com a màxim del 2% en les voreres, per la qual cosa, s’obvia que per damunt d’aquest pendent passa alguna cosa, es a dir, que no es pot circular de forma segura i autónoma amb cadira de rodes. “Es com a caminar en un peu en la vorera i l'altre per l’asfalt carregat amb un sac de 50 quilos o seure en un cadira en les 4 pates desiguals i mantindre l'equilibri” afirma Vicente Valero, velador pel compliment de la Convenció de l’ONU sobre els drets de les persones amb diversitat funcional.

Valldigna Accessible considera necessari, per tal que la reserva d’aparcament puga ser utilitzada amb seguretat, reubicar-la, per exemple, abans d’arribar al creuament del carrer Monestir de la Valldigna amb el de la Constitució, on es podria fer la transferència, des de la cadira de rodes al vehicle, sense cap desnivell i de forma segura, accedint a la vorera per un pas de vianants que està al costat, o a la zona nord del parc caní, al cantó del carrer la Dula.

Valldigna Accessible sempre ha col·laborat amb l’Ajuntament quan se li ha demanat opinió. L’actual ubicació incompleix, no sols la normativa, sinó també qualsevol raonament llògic perquè l’accés al vehicle no es pot realitzar d’una forma còmoda i segura.

Esperem que prompte es facen les modificacions oportunes, així com també que se sol·lucionen les mancances d’accessibilitat detectades a l’accés al quiosquet de la placeta del Tio Julio del carrer Calvari.

(1) Orden VIV/561/2010, de 1 de febrero, por la que se desarrolla el documento técnico de condiciones básicas de accesibilidad y no discriminación para el acceso y utilización de los espacios públicos urbanizados. (Artículo 35.2 y 5) - http://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2010-4057

(2) ORDRE de 9 de juny de 2004, de la Conselleria de Territori i Habitatge, per la qual es desenvolupa el Decret 39/2004, de 5 de març, del Consell de la Generalitat,en matèria d’accessibilitat al medi urbà. [2004/X6309]. (Article 3) - http://www.docv.gva.es/datos/2004/06/24/pdf/2004_X6309.pdf

6 comentaris:

 1. La Valldigna accesible tenia que haver-se mogut temps enrerre. A l'anterior legislatura dia si dia tamb criticaven l'estat de les voreres. Va ser entrar Jordi i callar tots la boca fins fa 2 setmanes... Es veu que no necesitaven res els darrers 3 anys? Esta be que l'ajuntament adapte les voreres pero no mesos abans de les eleccions sino durant tota la legislatura

  ResponElimina
  Respostes
  1. No has llegit al president? Pues diu ben claret que està a la taula de mobilitat accessible municipal i que impediment que veuen,escrit que ha fet a l'Ajuntament, el que fa dos setmanes és quan l'han rebut els polítics,quan tota l'obra de l'entrada al poble ja ha estat acabada.

   Elimina
 2. Qui ha sigut l'iluminat que ha pintat una plaza d'aparcament per minusvalits en una rampa i amb un bordillos alts?
  Al minusvalit que no li s'escape la cadira carrer abaix es quedarà al mig del carrer per no poder pujar la vorera.
  #JordiDimissió

  ResponElimina
 3. És de llei que es posen tots els mitjans per a facilitar la mobilitat a estes persones. És just que s'accepten els seus suggeriments, però sempre. No cal recordar-se de Santa Bárbara només quan trona.

  ResponElimina
 4. A qui li corresponga:
  Senyors del Ajuntament de Tavernes, vosltres que sou els que decidiu sobre les millores del poble com i quines van a ser.
  Fa exactament una setmana em vaig fer voluntari amb un escrit dient-vos que ací em teníeu per a demanar consell per a temes d’accessibilitat, ja que es veu que el qui està encarregat d’això te aquesta assignatura entravessada.
  Doncs us demanaria ja, que demanareu explicacions a les persones que fan aquestes “faenetes” ja que publicades en el BOE i altres mitjans les normatives per fer aquestes coses.
  Vosaltres que davant un problema polític sabeu molt be on anar per a assessorar-vos us demane el mateix protocol per a quant es fan mal les coses i de forma REITERATIVA.
  De poc em serveix que em digau que son funcionaris i no es pot fer res, doncs el senyor Borràs poc va dubtar en fer fora a cap de departament de comunicació de l’ajuntament en el seu moment. O el mateix va passar en l’antic cap de policia local. Per tant, entenc que no voleu demanar explicacions al qui ha decidit que ara la gent discapacitada som a més de “alpinistes”, sobre tot a la garita del Tio Júlio, entre altres, que també sigam equilibristes.
  Com sempre, espere silenci absolut a les queixes, més adverteixc que va a ser un verí a llarg termini i que segurament les persones menys indicades ho utilitzaran per a fer el indegut.
  Recordem tots, la política es fa desde el poble i per al poble, no per al polític de torn. ‪#‎MesPersonesMenysLocures‬
  Fotografia de Associació Valldigna Accessible
  Artícle informatiu: http://www.valldignaaccessible.org/?p=1131
  — con Jordi Juan Huguet y 5 personas más.

  ResponElimina
 5. La valldigna accesible sempre ha defensat els interessos dels ciutadans en movilitat reduïda. Quan jordi estava a l'oposició criticava molt les obres que es feien i ara que esta ell no ha solucionat encara les denuncies que fan els de Valldigna accesible. Es un alcalde de tots? O sols per als seus?

  ResponElimina

Escriu el teu comentari