Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 17 de febrer de 2015

Recolzar el comerç i el turisme


Una altra vegada, i ja hem perdut el compte , ens veiem en l'obligació de recordar-li les seues obligacions al nostre benvolgut alcalde Jordi Juan, de Compromís. Últimament està molt ocupat en tasques electorals a nivell provincial, a protagonitzar espectacles carnavalescos, en ximpleries de xiquet mimat i en tot el que no siga preocupar-se per la seua comesa com a alcalde i en particular com a regidor de Participació Ciutadana.

Està d'actualitat un tema que pot tenir una gran importància per a Tavernes de la Valldigna doncs pot afectar plenament a dos pilars de l'economia local com són el comerç i el turisme. Ens referim a la presentació que s'ha fet de l'esborrany de la nova Llei de Comerç de la Comunitat Valenciana per part de la Conselleria d'Economia.

En eixe  esborrany es proposen moltes coses importants com per exemple els criteris per a determinar les Zones de Gran Afluència Turística (ZGAT) a la Comunitat Valenciana. En eixe esborrany es parla de les condicions ha complir per a poder declarar a un municipi com a Zona de Gran Afluència Turística i de les conseqüències que eixa declaració comporta.

Existeix, dins de Participació Ciutadana, un grup de treball de Comerç i Turisme i el nostre benvolgut alcalde Jordi Juan, de Compromís, ha tingut la gosadia de no convocar-ho mai des que és el regidor encarregat de Participació Ciutadana. Pensem que el tema plantejat té la suficient importància perquè, d'una vegada per sempre, el senyor Juan convoque al grup de treball per a explicar-los el que s'arreplega en l'esborrany de la Llei que s'ha presentat i valorar com pot afectar al comerç i al turisme de Tavernes.

Les platges de Tavernes han sigut considerades fins ara com a Zones de Gran Afluència Turística (ZGAT), amb esta nova Llei es van a fixar criteris per a la nova determinació d'eixes zones. Es van a tenir en compte elements com les places d'allotjament i establiments turístics, nombre de segones residències, l'existència en la zona d'algun Bé d'Interès Cultural (BIC), la generació de residus sòlids, la demanda energètica, la demanda d'aigua, etc. De la consideració o no com ZGAT dependran, entre altres coses el règim d'horaris comercials.

En una paraula, el tema és de suficient importància perquè el nostre benvolgut alcalde Jordi Juan, de Compromís, es baixe del seu núvol i afronte la realitat de sectors tan vitals per a l'economia local com són el comerç i el turisme. 

Des d'estes línies demanem, com a ciutadans de Tavernes de la Valldigna, que el senyor Juan convoque com més prompte millor al citat grup de treball i aborde l'assumpte tractat amb el major interès i cura.     

3 comentaris:

 1. Qué voleu que Jordi convoque als comerciants i a les empreses turístiques per a explicar algo que no té ni idea? Algo que no sap ni que existeix. Ni ell ni LLàcer saben res de turisme i damunt no demostren cap interés.

  ResponElimina
 2. Si Tavernes l'hi importa poc al Sr Joan com alcalde menys l'hi importa la platja. I ho demostra amb la desidia i l'abandonada que està.

  ResponElimina
 3. Turisme? Jjjjj No será retratanse amb vedettes... Vaja cará senyors....
  Poc o Inexistent i desastros el tractament turistic del poble i la platja.
  Ni Llacer ni Jordi tenen p idea de turisme i ni ganes de buscar técnics de categoría per promoure esta activitat que crec que ja es l'unica que queda al poble.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari