Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 3 de març de 2015

Carta oberta d'un veí de Tavernes sobre l'accessibilitat de la nostra ciutat

És la nostra obligació fer publica esta carta oberta d'un veí de Tavernes discriminat i ofés per l'alcalde de Tavernes, de Compromís. El dilluns el portaveu popular li va fer la pregunta al plenari i nosaltres, tal com demana este veí, volem que la resposta siga publicada al mig que tots els vallers la puguen llegir.
Com tots ja sabreu, i si no us informe, el passat dijous dia 26 de febrer el Govern municipal format per el grup polític de Compromís va celebrar una xarrà informativa a la casa de la cultura de Tavernes de la Valldigna. 

En la mateixa es van tractar temes referents a la economia de Tavernes, que no entre més enllà de dir que no estic gens d’acord en la política que esta sent aplicada. En poques paraules ens va transmetre la idea inequívoca de que responen al lema “Rescatem bancs” molt diferent al que compromís promulga que és “Rescatem persones”.

Va mostrar les partides del ajuntament representades amb una gràfica de “quesitos” que no mostrava res més que un valor agrupat ocultant, així, les dades important com per exemple els gestos del nou reté policial inoperatiu o bé la factura de la multa de Iberdola, entre altres.

Després va aprofitar per a fer electoralisme polític al presentar les propostes per als anys següents de tal forma que poguera haver incidit amb la intenció de vot de la gent allí present per a altres finalitats.

Quant l’alcalde va finalitzar va donar pas al torn de preguntes on varis veïns li vam fer diverses preguntes.

Una d’elles, va ser per el tema de l’abandonament de l’atenció al centre de discapacitats psíquics (ADISVA, en endavant), el qual va manifestar la negativa del interès era degut a que ADISVA es tractava de una entitat privada i no d’una d’origen públic. Va ser una resposta un poc il·lògica quant milers de vallers i valleres paguem a les falles i organismes esportius, que també son privades, sumes elevades en conceptes de subvencions. Doncs, creguem que per damunt de un plànol de autorealització
esta antes el de cobrir les necessitats bàsiques de les persones. Recordem, Compromís te de claim “Rescatem persones”, i ara el canvien per “Rescatem entitats privades a dit”.

No cal que diguem que la gent va aplaudir la pregunta i la posterior contestació comparant-la en les falles. Aquesta reacció va ser registrada en les nostres gravadores i càmeres.

Després, jo, usuari de cadira de rodes i, per tant, DISCAPACITAT afectat amb el 78%, li vaig formular una pregunta, contextualitzan
t-la abans de forma que entengués el senyor alcalde la meua petició i el meu malestar. (La pregunta la podeu consultar a les imatges de avall).

Fora de respondre’m, em va atribuir que venia en nom de Valldigna Accessible i va començar a increpar dites de cara els germans Chordà. Cosa que em pareix fatal ja que eixa pregunta la dirigia jo al alcalde, convidat per ell mateix, i que en un principi parlar mal o bé de persones que no estan, davant d’un públic massiu i sense opció a poder defensar-se, es abusiu com a mínim.
La resposta, que es ben senzilla, a dia d’avui encara la estic esperant. No sé si per la gravetat de la dificultat en que esta formulada o si perquè la resposta es “0” i queria mal de cara a les eleccions. Però be, no qüestionaré al senyor Juan ja que pot ser que estiga equivocat.

El més curiós va ser, quant Chordà es va defensar de les mentires o “desinformacion
s” que va manifestar l’alcalde, vore com Jordi Juan va fer un colp enrere per donar-li pas a Llum Sansaloni a respondre a la situació en que ells mateix s’havien involucrat, fora de calmar-la i de vore com se lis escapava de les mans, l’alcalde es va posar una americana per a despatxar a les persones i donar com a excusa el que ja era massa tard per a respondre a les qüestions.
Ens vam quedar tots amb la paraula en la boca i bocabadats al vore aquest gest descarat i meditat per si les coses es tornaven en contra. Es a dir, l’alcalde va anar, va amollar el seu discurs i després contestà a allò que si li interessava o que podia culpar o bé al PP o al PSOE.

Llavors el Claim del seu partit va tornar a cambiar i va passar a ser “Rescatem al partit i peguem a fugir”

No content amb aquesta situació. Jo com a ciutadà tinc que dir que he patit una situació de mofa que va començar en el propi esdeveniment quant el pare de J.Juan em va increpar d’anar amb “bona” companyia a la casa de la cultura de forma despectiva. I que poc després, al acabar la meua pregunta al alcalde, em va dir a veu alçada que era un inculte per no saber el significat de la paraula “accessibilitat
”. No tranquil, 6 anys en cadira de rodes i encara no ho sé. Que llàstima que una persona cultíssima com vostè no puga vindre i explicar-m’ho en conter de menospreciar-me per transmetre una qüestió de interès pròpi al alcalde del meu poble.

Però lo trist, es que després a la cotorra de la vall es va publicar un article sobre la xarrada i lo trist va ser la poca importància que li donaren a les preguntes que els vam plantejar i la exaltada i magnificada actuació del alcalde durant estos 4 anys. També podeu observar com en els comentaris han manipulat la meua qüestió i s’han atrevit a dir que jo vaig anar a traure un tema polític sense entendre que es un tema bàsic per al meu dia dia. Jo clar, vaig respondre de forma NO anònima i el comentari no va ser publicat. Hi ha que dir que tot un model de transparència i empatia de cara a la població, molt bé als de la cotorra.

Per tant, continue dient al INTRANSPARENT alcalde i Cia, que vull la resposta a la meua pregunta. I ara la vull per aquesta via, per a que tots els Valler la segueixen. I passe a demanar que canvieu el model que dugueu per un model més participatiu en que sí se puguen rescatar a persones i no a entitats o a senyalats pel partit.
Un salut, un valler que ha deixat de confiar en Compromís Tavernes (solament).


9 comentaris:

 1. No se qui eres pero en mereixes tots els respectes per la carta que as escrit.
  Realment esta demostranse que tots tots els politics, bueno alguna excepció niaura,
  els veins els importem una MERDA,perdoneu eu sentia en este moment , tenen igual
  persones com tu amb una minusvalia que atres no els importem, bueno i si no comulgues politicament amb ells, no esperes res.
  Voldria que en algun moment de la meua vida poder dir, vaja politics que miren per el be del ciutada? transparents
  miren gastar lo just, pagar lo just, miren per les persones en problemes de la forma que siguen.
  Crec que en este pais aixo no eu vorem mai, ningun politic te culpa de res, ningu dimiteix, sempre la culpa es
  dels demes. Be eu deixe estar perque vaix calfanme y mentra mal de estomac.

  ResponElimina
 2. Si el que conta Aitor del pare de Jordi Juan es de veres, ja li val, burlar-se així d'una persona, es d'allò més rastrer que m'han tirat a la cara. I més quan el que demana es simplement que li se responga a una questió.
  Sembla que Jordi Juan fuig de resoldre les questions on no hi ha fotos agradables per als seguidors del seu FB.
  Miquel Joan, amb eixidetes aixi estas cavant-li la tomba política al teu propi fill.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Els que coneixen a Miquel Juan saben qui es. Una mala persona.

   Elimina
 3. Que valent i que sabut el gran papa. Que gentola està portant els ramals del Bloc-Compromís en Tavernes. LLum, el papaito i altres personatges semblants. No puc creurem que tota la gent del Bloc siga aixina. No poc creuremeu. Es imposible.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Són tots iguals. LLum i el papaito Miquel Juan pel que diuen i fan. L'alcalde Jordi Juan per permetre-ho i Perfecto, com a secretari del Bloc, per consentir-ho.

   Elimina
 4. El pare de Jordi sempre fa igual.
  Abans desde el Levante i ara desde La Cotorra o en els actes als que asistix el seu fill Jordi.

  ResponElimina
 5. Em consta que es totalment veridic el que conta Aitor, donat que estava darrere d'ell i vaig vore com Miquel Joan intentava intimidar-lo, questionant-li a Aitor sobre si sabia el que volia dir "Accessibilitat"

  ResponElimina
 6. Continuem esperant a hores de hui una resposta de l'alcalde de Compromís. Durant aquestos 4 anys inversió 0 en voreres si no fora per ajudes de la Diputació.

  ResponElimina
 7. Ostra tu! Hi ha uno que s'alça a les 6 del mati per a bramar 3 o 4 comentaris, quin odi tu!

  ResponElimina

Escriu el teu comentari