Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 10 de març de 2015

NPR: Esmena pera invertir en accessibilitat

La regidora progressista i membre d’ACORDEM Tavernes, Karina Vercher, presentarà una esmena a la totalitat en el ple extraordinàri convocat per l’alcalde, Jordi Juan, per a demanar que els 50.000 € que el govern pensava invertir en la segona fase del reté de la policia, es destinen a inversions per a eliminar les barreres arquitectòniques dels espais públics del poble i de la platja.

En aquest sentit, Vercher ha manifestat que “l’any 2014, entre obres de condicionament i lloguer, es van gastar més de 100.000 euros del pressupost municipal en el reté de la Policia Local, mentre que sols es destinaren 30.000 euros d’una subvenció de la Diputació a eliminar barreres arquitectòniques”. Aquestes obres de millora de l’accessibilitat realitzades en la rotonda d’accés a la població en la Gran Via de les Germanies, no han resolt el problema ja que “si be s’eliminaren unes barreres, se'n crearen altres”.

Per a la regidora progressista, “resulta inadmissible que el govern de Jordi Juan destine tan pocs recursos a eliminar barreres arquitectòniques dels espais públics i es preocupe tant per destinar-los a les obres d’un local que ni tan sols és propietat municipal i pel qual, en dos anys, hem pagat més de 60.000 € de lloguer”.

Karina Vercher espera que eixes inversions es facen escoltant les demandes de col·lectius implicats en l’accessibilitat, com és el cas de l’Associació Valldigna Accessible, que ha elaborat un document de manera conjunta amb l’Associació de Veïns “La Valldigna” on, entre altres, exposen els principals problemes en matèria d’accessibilitat a Tavernes i proposen solucions.

Segons explica Vercher, la presentació d’aquesta esmena a la totalitat també ve motivada per la incapacitat de l’alcalde per a consensuar una proposta i per la voluntat d’imposar el seu criteri particular. “Jordi Juan, en una altra jugada de despatx, ha convocat un ple extraordinari per a tractar solament allò que li convé: buscar finançament per a partides electoralistes. Ni escolta les propostes que li fem, ni es preocupa perquè tots els veïns puguem accedir en condicions d’igualtat a tots els espais públics”.

Karina Vercher, membre d’ACORDEM, comenta que “l’alcalde, en la seua incapacitat per consensuar propostes i sense parlar amb la resta de regidors, ha convocat un ple un dimecres a les nou del matí, sense parar-se a pensar com pot afectar a la resta de regidors el fet d’haver de deixar la feina a eixes hores”. Per a la regidora progressista, aquesta manca d’empatia i sensibilitat per part de l’alcalde sols es pot entendre perquè “ ell i alguns dels seus regidors són jornalers de la política i depenen del seu jornal de polítics, per això fan un ple a unes hores tan poc habituals, quan els convé i més si no és urgent, ja que el que va a tractar-se podria haver-se tractat al proper ple ordinari”.Finalment, Karina Vercher ha recomanat a Jordi Juan que no s’estresse pensant alguna altra jugada de despatx per evitar que l’esmena a la totalitat presentada es puga debatre i votar. “Per una vegada, practique vosté la democràcia i la transparència de les que tant ens parla”, ha afegit amb un somriure.

1 comentari:

  1. Este matí han atropellat a un veí de Tavernes al creuament del carrer la barca, amb el carrer la mar. Tornava de deixar al netet a l'escoleta Victor Calatayud. Es un creuament on passa molta gent 4 vegades al dia per deixar als xiquets a l'escoleta, a més de ser confluencia de la zona nord del poble amb el carrer Major. Ja estaria bé que resolgueren la seguretat i l'accessibilitat d'eixe creuament, que no serà perque no s'ha demanat vegades, i coincideix que es una de les propostes que l'associació de veïns La Valldigna i Valldigna Accessible han remes als polítics recentment. A QUE ESPEREN ELS POLITICS??

    ResponElimina

Escriu el teu comentari