Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 25 de març de 2015

Una altra burla als ciutadans?Segueix Compromís amb la seua campanya de PROPAGANDA. Ara el nostre benvolgut alcalde Jordi Juan, de Compromís, diu que vol fer uns pressupostos participatius.

Una persona que no ha sigut capaç de consensuar uns pressupostos amb l'oposició vol ara parlar de pressupostos participatius. Sap el que està dient?

Recordem que els pressupostos participatius són un element important de la Participació Ciutadana. Recordem també que el responsable de la Participació Ciutadana en el nostre ajuntament és el nostre benvolgut alcalde Jordi Juan, de Compromís, i fins al moment no ha fet res. Absolutament res. Des d'ací li l'hem recordat però no ha servit de res.

No ha fet res en Participació Ciutadana i ara es trau de la màniga uns pressupostos participatius. Açò té un nom, DEMAGÒGIA.

El senyor Jordi Juan, de Compromís, ja té preparat tot el que fa falta per a poder elaborar uns pressupostos participatius?

Segur que no. És fàcil llançar eixa proposta, sona molt bé, els seus fanàtics adoraran al seu ídol amb peus de fang. 

Però, sap el senyor Jordi Juan, de Compromís, el que comporta el que diu?

• Primer cal ser conseqüent amb el que es diu i bolcar-se amb la Participació Ciutadana. Però no ara de cara a les eleccions sinó haver-ho fet des que és responsable d'eixa Participació Ciutadana.

• Cal crear estructures i mecanismes de diàleg permanent. Però sobretot CREURE EN AÇÒ.

• La decisió d'elaborar pressupostos participatius té una complexitat i transcendència grans i per tant cal mesurar bé la dimensió d'eixa acció per a evitar generar expectatives que puguen provocar frustració. Com a primer pas cal explicar be el que es fa. El senyor Jordi Juan, de Compromís, ja comença malament doncs en el seu blog seudooficial, en la informació tan paternal que acompanya al seu cartell ja es diuen coses que no són veritat. Açò no són pressupostos participatius. Si els autors de la proposta no saben fins a on es pot arribar amb eixa proposta, apaga i anem-nos.

• Cal començar amb una investigació per a definir el model de participació utilitzant la metodologia de investigació-acció-participativa (IAP).

• Cal entendre els pressupostos participatius com un procés i per tant anar complint i revisant cadascuna de les seues fases.

• Cal tenir clar els actors que han de participar i definir l'espai de proposta, debat, consens i reflexió comuna.

• Cal definir quina part del pressupost s'obri a la participació.

• Cal consensuar les línies metodològiques d'un futur pressupost participatiu.

• Molt important. Cal consensuar un reglament per a poder elaborar eixe  pressupost participatiu, abordant, entre altres, temes com:

• Definir el que entenem per pressupost participatiu i els seus objectius.

• Establir les regles del procés d'elaboració del pressupost participatiu.

• Establir uns principis orientadors de participació, d'estructures temàtiques o territorials i del percentatge de les inversions.

• Coordinació i funcionament de les assemblees.

• Els òrgans representatius.

• Una comissió de seguiment.

Cal informar molt bé als ciutadans. Sobretot de les competències municipals i dels procediments per a prioritzar les propostes ciutadanes aplicant criteris de justícia distributiva.

Cal explicar la viabilitat tècnica de les propostes ciutadanes. Cal establir límits fins als quals es pot arribar. Cal explicar que poden existir exigències tècniques, legals o financeres que facen inabordable alguna proposta.

Cal establir les condicions necessàries per a determinar la viabilitat de les propostes. Com a mínim tres:

• Que la proposta siga competència de l'ajuntament.
• Que la proposta ha de complir els requisits legals.
• Que la proposta ha de ser abordable amb els recursos financers existents.

Com veiem el plantejar l'elaboració de pressupostos participatius significa dur a terme accions prèvies de Participació Ciutadana que el nostre benvolgut alcalde Jordi Juan, de Compromís, no ha realitzat.

Algú creu que el plantejament fet pel senyor Juan d'elaborar uns pressupostos participatius és creïble?. Ell és el responsable de la Participació Ciutadana en el nostre ajuntament i, com ja hem dit, no ha fet res. Algú creu que pot ser capaç de dur a terme tot el que hem comentat? 

A la vista de tot açò la seua proposta només pot ser qualificada com una burla als ciutadans i l'aplicació de la DEMAGÒGIA a la política de la forma mes manipuladora possible.    

4 comentaris:

 1. Muy bien Diari de Tavernes por dejar en evidencia a Jordi. No ha hecho nada en participación ciuddana y¿ tiene que hacer todo eso que poneis en la nota ? De risa.

  ResponSuprimeix
 2. Jajaja.. Això és altre "brindis al solo" de Jordi com la de la estació de Borderia, el Casal Jove, la ciutat de l'esport o el famos "no soc un jornaler de la política".
  Sort que no va a guanyar les eleccions i tindrà una excusa per anar a Valencia i viure en el piset que te alli.

  ResponSuprimeix
 3. Un dictador no sap lo que és deixar opinar a qui no pensa com ell. Jordi Juan si vols riuret d'algú vesten a ta casa

  ResponSuprimeix
 4. Pues si, pareix ser que s'ha de fer tot aixo per que la participació ciutatana siga eficaç i suposant que es fasa la faena, pregunte jo, sabrá el sr Juan escoltar tot alló que alli es diga? podrá atendre tot alló que per alli se li diga encara que no li agrade?. La resposta sense cap ducte es NO.
  Lamentablement i aixi ho ha demostrar durant la legislatura, el sr Juan no te ninguna de les dos qualitats necesaries que son escoltar i acceptar els erros per corregirlos.
  El nostre alcalde no te la qualitat democrata per acceptar cap critica i si la té sols es per fer xitón al que la diu o simplement per fotrelo fora del joc.
  Sr Juan, no fasa demagogia que els seus esperiments mos costen diners a tots.
  #Jordidimisió #PitjorImposible

  Tintin

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari