Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 8 d’abril de 2015

La palla en ull alié

“No jutgeu, i no sigueu jutjats. Perquè amb el judici amb què jutgeu, sereu jutjats, i amb la mesura amb què mesureu, sereu mesurats. ¿I per què mires la palla que està en l'ull del teu germà, i no tires de veure la biga que està en el teu propi ull? O com diràs al teu germà: Deixa'm traure la palla del teu ull, i heus ací la biga en l'ull teu? Hipòcrita! trau primer la biga del teu propi ull, i llavors veuràs bé per a traure la palla de l'ull del teu germà.” (Mateu 7:1-5). 


En aquest fragment de la Bíblia naix la famosa expressió que condemna la manera de jutjar que tenen moltes persones, aquelles que veuen tots els defectes en els altres, però que no poden o no volen veure els propis.

Açò és el que els passa als de Compromís, que en el seu blog pseudooficial fan una crítica a l'obertura del nou hospital de Gandia. Veuen la palla en l'ull alié i no veuen la biga en el propi.

Jordi Juan, de Compromís, i tot el seu equip de col·laboradors, coneguts o tapats, trauen un article criticant l'obertura de l'hospital de Gandia i s'obliden de el “marró” que tenim en Tavernes amb el reté de la policia municipal. Anem a comentar les circumstàncies que envolten a l'assumpte del retén utilitzant les pròpies paraules que ells usen per a parlar de l'hospital.

Els redactors d'eixe article, en una actitud molt paternal, ens faciliten el nostre treball doncs ens donen arguments, paraules i frases.

Comencen l'article amb la frase: “un cas d'incompetència política”. La millor definició que poden fer de tot l'assumpte del retén de la policia municipal. Es mire per on es mire és un error immens, i portar quinze mesos pagant, impulsant i recolzant un sense sentit tan gran il·lustra la incompetència de Jordi Juan, de Compromís, i tot el seu equip.

En el primer paràgraf diuen: “Els presses, els improvisacions, el voler fer en uns mesos…” s'aplica perfectament al que està succeint amb el retén. I afigen “…problemes derivats dels imprevists …”, tota la raó, ací els imprevists van apareixent diàriament, el pressupost de 120.000 euros s'ha acabat i s'han demanat 50.000 euros més per a poder continuar. 

L'altre dia comentàvem que des que es convoquen eleccions no es poden fer inauguracions, en el seu article, els cotorros de Compromís, també ho comenten: “ …una visita als instal·lacions, o seguisca una inauguració camuflada. Com si l'hagueren pagat ells, quan són els nostres diners, els nostres impostos…” Exactament senyor Juan, la bogeria de fer eixe reté i de gastar-se tants diners en un local llogat és seua, però es paga amb els nostres diners, els nostres impostos.

Senyor Jordi Juan, de Compromís, el que està fent és una bogeria. S'està gastant una gran quantitat de diners en un local llogat quan té a pocs metres el solar d'Iberdrola en el qual la companyia té el compromís de construir una nau i ser propietat de l'ajuntament. La improvisació i la incompetència han fet que es trie un local llogat per a fer eixa despesa desmesurada que mai recuperarà el poble de Tavernes i no haver-ho fet en eixa nau d'Iberdrola, Els diners gastats en eixa nau sempre hagueren estat ben gastats. Seria una inversió en alguna cosa propietat municipal i no una despesa a casa d´altre, i encara sense acabar.

La improvisació, les presses i la incompetència han fet que s'hagen realitzat algunes irregularitats, com la d'enganxar l'electricitat de forma mes que sospitosa. Però no solament açò. També han treballat en el retén de la policia local alumnes del taller d'ocupació. Eixe taller d'ocupació no contempla en les seues actuacions el treballar en ela retén de la policia local. Una altra irregularitat més que pot costar molt car si la Consellería demana el reintegrament de la subvenció per ús indegut de la mateixa.

Diuen en un altre paràgraf “…La Generalitat del PP vol, per sobre de tot, que l'hospital funcione abans dels eleccions. Com siga…” Exactament igual que ací, Jordi Juan, de Compromís, vol obrir el retén com siga abans de les eleccions. I acaben l'article amb una frase mes que premonitoria: “…solament interessa la hipotètica visita als instal·lacions abans que el resultat dels urnes, el dia 24, els envie a sa casa. Per incompetents…”

Senyors de Compromís, mirant la palla en l'ull alié no han pogut fer una descripció mes perfecta de la seua biga en l'ull.

Senyor Juan cuide els articles que ixen de la seua “factoria”, que no li hagen d'aplicar de nou aquella frase: “Va dir l'ase al mul: 'Camina cap enllà, orellut'“.

3 comentaris:

 1. Estos cotorrins cada dia en mes poc trellat. Critiquen algo que ells fan molt mes pitxor.

  ResponSuprimeix
 2. Qué fácil es criticar als altres, pareix mentida que no sapien que abans de criticar una casa aliena has de tindre neta la teua.

  ResponSuprimeix
 3. Si, si però això també ho va dir temps arrere amb els mateixos arguments cotorrils el diari Levante.

  Los problemas y los imprevistos derivados del traslado del viejo hospital Francesc de Borja de Gandia al nuevo edificio situado en el polígono de Sanxo Llop ya está generando perjuicios de consideración no solo a los pacientes de la comarca de la Safor, sino también a los de otras zonas.

  Según el plan de traslado que elaboró la Conselleria de Sanidad, desde hace más de una semana el nuevo hospital debería contar con enfermos ingresados, pero la fecha para llevar a cabo esa operación ha sido pospuesta varias veces y en estos momentos se apunta al sábado de la próxima semana.

  Eso ha generado una situación insólita, con un viejo hospital que funciona en niveles mínimos y uno nuevo que no puede atender a quienes ya deberían estar ingresados allí.

  Las consecuencias son muchas, pero entre las más importantes está la prolongación de la lista de espera quirúrgica para cientos de pacientes de la comarca que deberían haber sido operados bien en el viejo hospital o bien en el nuevo. Desde hace semanas las intervenciones programadas se han aplazado, dado que los quirófanos del viejo centro funcionan únicamente para casos de urgencia y los del nuevo aún no están montados.

  En segundo lugar, en vez de ocupar el nuevo hospital, los pacientes del Área de Salud de Gandia siguen derivándose a otros centros sanitarios, lo que ha contribuido a colapsar la atención. Según señalan pacientes a Levante-EMV, esta situación se ha hecho especialmente visible en el hospital de la Marina, en Dénia, ciudad a la que se ha derivado a muchas personas. Hospitales de Valencia y los de Ontinyent, Xàtiva, Alzira y Alcoi también han sufrido la situación, llegando algunos días a picos de colapso.

  Paradójicamente, el personal médico de Gandia sigue en el viejo centro cuando apenas existen unas treinta personas ingresadas, de manera que, al no poder trasladarse el nuevo edificio, se está desaprovechando una plantilla que, si las cosas hubieran ido bien, hace días que estaría atendiendo a sus pacientes y realizando operaciones.

  Lo que queda claro es que la Generalitat quiere que este emblemático edificio, buque insignia de la atención sanitaria para un área en la que viven casi doscientas mil personas, esté en funcionamiento antes de las elecciones.

  Nunca los responsables de la Administración han reconocido que quieran intentar mostrar a la ciudadanía esa inversión de casi cien millones de euros, pero en privado nadie oculta que el presidente de la Generalitat, Alberto Fabra, y también el alcalde de Gandia, Arturo Torró, deseaban difundir esa apertura como un logro histórico de la Administración autonómica del PP.

  La ley ya impide «hacerse la foto» porque las elecciones municipales y autonómicas están convocadas, pero, como señaló el alcalde gandiense, todavía es posible que los políticos realicen una «visita a las instalaciones», lo que supondría, de hecho, una inauguración camuflada.

  Precisamente el traslado de un hospital a otro en plena precampaña electoral ha sido motivo de polémica política y sindical. Médicos y representantes del personal criticaron en su día que se buscara el rédito en votos a la hora de programar la apertura del nuevo edificio y solicitaron que se esperara a después de abril o mayo, cuando ya ha pasado el riesgo de epidemia de gripe y generalmente se reduce el número de pacientes atendidos. La Generalitat respondió que todo está planificado debidamente, que no hay ningún riesgo para los pacientes y siguió adelante con su programa.

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari