Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 10 d’abril de 2015

NPR Partit Popular: LA GESTIÓ DE COMPROMÍS A TAVERNES FA QUE EL COL·LECTOR DE LA PLATJA NO ESTIGA OPERATIU DURANT 8 ANYS

LA GESTIÓ DE COMPROMÍS A TAVERNES FA QUE EL COL·LECTOR DE LA PLATJA NO ESTIGA OPERATIU DURANT 8 ANYS.

La primera fase del col·lector feta pel PP en la passada legislatura es va fer en un any i sense cap cost pels veïns


El Partit Popular de Tavernes va votar a favor de l’aprovació del projecte de la segona fase del col·lector de la platja en el ple per tal de no posar entrebanc a esta inversió, però lamenta la nefasta gestió del govern de Jordi Juan a l’hora de fer possible que es faça esta obra.

El gran col·lector de la Platja de Tavernes estava dividit en dos fases. La primera d’elles la va executar el Partit Popular en la passada legislatura i va afectar a la zona de l’Avinguda de la Marina. Es va urbanitzar tot el parc, però es va fer tot el col·lector de la zona, deixant-ho tot preparat perquè es poguera connectar amb la segona fase.

Esta actuació feta pel Partit Popular va ser de vora tres milions d’euros que es pagaren amb una subvenció, sense que li costara diners a la ciutat i es van dur a terme en un any d’execució.

Per a la segona fase es deixaren 700.000 euros d’un préstec per poder-los destinar a una part de la segona fase del col·lector que té un pressupost de 2’9 milions d’euros.

En tota esta legislatura el govern de Jordi Juan no ha fet res més que demanar uns permisos a les administracions. En febrer arribaren els permisos i ara, amb presses, es quan s’anuncia que la segona fase començarà després de l’estiu.

Mentre arribaven els permisos, el govern de Compromís ha estat immòbil, quiet, sense fer res. No ha avançat res i ara acaba la legislatura sense cap col·lector fet. El projecte presentat es farà en tres fases i això voldrà dir que fins d’ací quatre anys no estarà operatiu el col·lector de la mar. Si comparem la gestió del PP i la de Compromís no hi ha color. Amb el PP la primera fase del col·lector es va fer en un any i subvencionada, mentre que la segona fase gestionada per Compromís ha estat quatre anys de legislatura immòbil, es farà en tres anualitats, no estarà finalitzada dins d’ací quatre anys i li costarà a la ciutat quasi 3 milions d’euros. Eixa és la diferència entre el PP i Compromís. L’eficàcia front a la quietud” comenta el candidat del PP a l’alcaldia, Manolo Vidal.

La segona fase consisteix a connectar l’Avinguda de la Marina fins el Canal, afectant a la zona del carrer Blasco Ibáñez.

El projecte presentat es fa en tres anualitats que són el 2015, 2016 i 2017. Es farà un sector en els mesos de fora de l’estiu, es pararan les obres i es reprendran any rere any segons passen els mesos estiuencs.

Això implicarà que les obres s’allarguen, que no es desaigüen les aigües fins d’ací quatre anys i que els residents de la platja tinguen molèsties per obres durant tres anys seguits. A més, en Nadal, Falles o Setmana Santa les obres estaran en marxa.

En esta legislatura el govern de Jordi Juan no s’ha preocupat de revisar el projecte del col·lector. I ara amb les presses ja no dóna temps de canviar les deficiències d’este projecte.

Un projecte amb presses i deficiències
Es farà la urbanització del carrer Blasco Ibáñez i sols s’il·luminarà una part del carrer, hi haurà barreres arquitectòniques i no s’han estudiat altres opcions com la de tirar el col·lector per la zona no urbanitzada de la platja. Eixa opció, descartada pel govern de Compromís, estalviava un 55% en costar 1’8 milions front els 2’9 que es plantegen. A més, esta opció evitava molèsties per obres als veïns de la platja.

Amb la gestió de Compromís, la segona fase del col·lector haurà tardat huit anys en estar acabada i serà pagada pels veïns de la Vall. Amb la gestió del PP en la passada legislatura les obres de la primera fase estigueren acabades en un any i no va costar res als veïns.

2 comentaris:

  1. Que diu Manolo ara? En lloc de tirar una maneta i buscar financiació per al colector ara es dedica a criticar. Quan de politiqueo pa res.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. El PP no va a posar cap impediment. Respecte al finsnçament jo començaria llevant la productivitat del jefe de la policia i ja tens 4.000 euros mes cada trimestre

      Suprimeix

Escriu el teu comentari