Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 22 de maig de 2015

Vist a la premsa: Els sindicats corroboren la demanda interposada

Els sindicats i l'oposició corroboren la demanda interposada per un funcionari contra el govern per ometre sancions.
Primeres reaccions després de la denúncia d'un funcionari contra el govern de Tavernes de la Valldigna per una presumpta «prevaricació» a l'ometre denúncies policials per buscar favors sobre locals o infraccions de trànsit.

L'executiu reconeix que es van paralitzar denúncies policials «d'escassa rellevància» durant el seu mandat, però nega rotundament que hi haja hagut irregularitats. L'alcalde nacionalista del municipi, Jordi Juan, ha assenyalat que les actes es van frenar «sense tenir cap informe en contra i en base a multes que no es feien segons els criteris d'advertiment i explicació de les ordenances municipals».

El primer edil manté que les denúncies sobre les quals es va actuar eren «sense importància per a la gestió municipal» i cita que hi ha casos en què no es portava la llicència d'animals potencialment perillosos o sancions a locals.

El govern es defensa assegurant que la norma d'actuació de la policia passa per la proximitat al ciutadà i la prevenció «usant la sanció com a últim recurs». L'executiu de Jordi Juan ha assenyalat que amb aquestes actuacions es tractava de corregir accions que podien «perjudicar els veïns».

Els sindicats policials i l'oposició corroboren les suposades il·legalitats denunciades davant els Jutjats de Sueca per un empleat de l'ajuntament. Un centenar de denúncies podrien veure implicades en la demanda interposada, segons ha pogut esbrinar aquest periòdic. Aquesta xifra podria incrementar-se si es fa extensibles a altres actuacions de diferents policies, han afegit.

Els sindicats policials SPPLB-CV i CSI-F afirmen que els fets denunciats «no són una situació aïllada, el Cos Policial ha vist com el seu treball s'ha desprestigiat pels responsables del govern de Tavernes».

Asseguren que es donaven ordres molt específiques als agents per controlar locals o accions ciutadanes. Els policies instruïen actes, però el seu treball quedava sense efecte pels responsables polítics, van expressar. «No és de rebut que s'utilitze a la policia com a llançadora i després s'anul·le el seu treball per fer un favor polític a algú per tal d'aconseguir una simpatia que es traduesca en més vots. Esperem que els fets siguen aclarits ».

Els sindicats van dir que hi ha pressions sobre agents i demanen que es torne a la normalitat.

Des de l'oposició, Manolo Vidal, portaveu del PP, assegura que la forma d'actuar de l'executiu és «més pròpia d'Al Capone que de la democràcia, ja que es mana a la policia a denunciar i després es fa el paper de bo oferint protecció ».

Víctor Borràs, del PSPV, ha assenyalat que quan compartia govern amb Jordi Juan des d'Intervenció es va intentar controlar les multes, «però sempre que demanàvem algun informe des d'Intervenció per alguna sanció se'ns negava aquesta informació i no ens arribava».


4 comentaris:

 1. Señor Borrás, ¿ Y porqué no rompió usted el pacto o puso al alcalde firme ? Hay ese jornalito ...

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. els diners són molt golossos i mirar cap a altre lloc és molt fácil.. Hi ha tanta gent responsable d'esta barbarie!!

   Suprimeix
 2. Manolo, tens tota la raó. Han actuat com la mafia i això no ho volem per a Tavernes. És vergonyós

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Jo no vull a Alcapone d'Alcalde!! Viuc a una persona honrada al front del poble, el diumenge la meua opinió anirà a la urna

   Suprimeix

Escriu el teu comentari