Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 9 de juny de 2015

S´ajorna la constitució de la X Corporació Municipal

Què es pensàveu? Que l´acaparament de les eleccions havia finalitzat? Doncs no, açò s´allarga més que un dia sense pa. Recordeu la notícia:

http://www.eldiaridetavernes.es/2015/05/ultima-hora-un-regidor-mes-deu-i-un.html

Doncs la saga continua, tot el bon rotllo, resultant de pactes i amiguismes entre EU i Compromís, s´ha quedat en la campanya. Compromís ha interposat un recurs contenciós electoral contra la proclamació dels candidats electes a Tavernes. On es reclama al seu parer un recompte indegut de vots. El recompte de vots que figuren en les actes de la Junta Electoral de Zona en comparació de l´acta d´escrutini i de l´acta de sessió de la mesa electoral són 30 vots menys per a Compromís, això implica la pèrdua d´un regidor i l´augment d´un regidor per a EU. Què ha passat ací? A qui li s´ha oblidat comptar els 30 vots? Han eixit de baix les pedres? Altre fenòmen estrany que ha succeït en aquestes eleccions. De moment, al interposar-se aquest recurs, s´altera la data de constitució de la nova corporació. En teoria s´havia de constituir el 13 de juny, com estableix la llei: vint dies després de les eleccions. Al interposa-se recurs contenciós electoral la data de constitució s´ajorna fins quaranta dies després de la celebració de les eleccions, és a dir, el 3 de juliol. Vorem com finalitza la cosa, si aquesta legislatura també comença amb plors. Continuarem pendents...

9 comentaris:

 1. Pitjor que el de la legislatura passada amb Karina plorant no crec que siga. De fet, els qui la van fer plorar estaran allí sentats. Així que estaran ben contents.

  ResponSuprimeix
 2. En les taules d´un cole alguns interventors es van queixar que hi havien sobres ja plens de compromís.

  ResponSuprimeix
 3. Com pot ser que no cuadren els vots? Trenta vots son moltes papeletes on enganyarse. No entenc que ha pasat ahi

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. El que ha passat és que quan en la JEZ van agafar les actes dels col·legis del poble i van passar a les seues actes els valors numèrics, es van confondre en una acta i en compte d'apuntar 337 van apuntar 307. En eixe moment no se'n va adonar ningú fins al final que quan es va fer el sumatori de regidors no quadrava. Se sap segur que són eixos perquè l'acta del col·legi ve signada per tots els interventors i a més són 30 els que falten per a quadrar amb les eleccions autonòmiques.

   Total, que l'acta no es pot modificar i la burocràcia fa que ara siga un jutge qui ha de ratificar que la reclamació de Compromís és correcta i se li han de tornar a comptar els 30 que li falten. És l'únic cas a la província però la justícia no va ràpida.

   La culpa, si pot ser d'algú, és de la persona que va passar les dades de les actes de totes les meses. Les actes, per si algú té algun dubte, van escrites a mà i no és difícil que a algú li puga semblar que un 3 es pareix a un 0.

   Suprimeix
 4. Com poden enganyarse de 30 vots, ningú dir res en el termini reglamentari i ara tindre que retrasar el plenari?

  ResponSuprimeix
 5. Cuando se hacen primarías en el pp del pueblo???? Gracias.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Se hicieron antes de las elecciones

   Suprimeix
  2. https://elfarodetavernes.wordpress.com/2015/06/11/reflotar-pp/

   Suprimeix
 6. açò fa olor a xamusquina. no mola gens

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari