Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 16 de juliol de 2015

Hui a les 20,30 Literatura a la Plaça de Benifairó

La regidoria de cultura de l'ajuntament de Benifairó, enceta una sèrie d'actes literaris per als mesos d'estiu, Literatura a la plaça. El primer d'ells és la presentació del llibre de Joan Tur Plou sobre terrats subterranis.
Una actriu interpretant els textos i música en directe a la presentació del llibre del periodista Joan Tur, Plou sobre terrats Submarins, en la primera edició de Literatura a la Plaça de Benifairó (plaça Major, 20'30h, dijous 23 de juliol),
L'obra, publicada per edicions Tivoli, està en llibreries de tot el territori.

L'actriu de Sueca Rous Devesa interpretarà dos dels relats del llibre Plou sobre terrats Submarins de Joan Tur acompanyada a la flauta per M. Àngels Faus. L‘autor també llegirà fragments d'un parell de relats amb la melodia de la músic de Rotova. El periodista d'Oliva, Ernest Parra, serà l'encarregat de dirigir l'acte organitzat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Benifairó. També col·labora l'Editorial Tivoli, que ha publicat el llibre.
El llibre compta amb 28 històries companyadas cadascuna d'una fotografia d'un autor diferent. Les històries barregen la ironia, la sàtira, la cruesa i l'humor per recórrer els inquietants mons que ens proposa l'autor, molts d'ells submergits a l'interior de nosaltres. Tots els relats estan tramats per un mateix fil: una visió calidoscòpica de la realitat traduïda en un estil gairebé sincopat, que combina el llenguatge del carrer amb una prosa crua de vegades, poètica en unes altres. Tots aquests elements ens presenten a un narrador molt proper al lector i a uns personatges brillants, d'aire cinematogràfic, que desafien qualsevol convenció.
Joan Tur introdueix en alguns moments l'ús d'elements irreals i màgics en la narració amb total naturalitat i versemblança. Amb tot, les narracions breus obren el camí al lector perquè gaudeixi amb el que llegeix i sigui al seu torn sigui participi. El lector és part fonamental de la història i la seva imaginació també. Per això, en ocasions el narrador apel·lés directament a qui aquest llegint el llibre buscant la seva complicitat.
Joan Tur és periodista. Ha treball en diversos mitjans de comunicació en ràdio, premsa i televisió (ha estat narrador de les partides de Pilota de Canal9 / Puntdos durant 8 anys) i ha co-dirigit un curtmetratge W.McGregor, basat en una història d'aquest llibre. També imparteix tallers sobre l'ús de la veu i la comunicació relacionats amb el món de la interpretació al campus de la Universitat Politècnica de Gandia.


Cap comentari:

Publica un comentari

Escriu el teu comentari