Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 31 de juliol de 2015

 La Cova del Bolomor obri tot el mes d'agost

La Cova del Bolomor obri les seues portes per tal que els visitants puguen apreciar el seu valor històric i cultural durant el mes d’agost.

Les jornades començaran el dijous dia 6 d’agost amb uns tallers didàctics a les 19 hores en l’Escoleta de la Platja i continuaran amb la visita a la cova el divendres dia 7. L'eixida serà a partir de les 8 del matí des del Poliesportiu municipal de Tavernes. Seran visites guiades per Raul Felis, membre de l’equip d’excavació del jaciment.
Els interessats en la visita i jornades hauran d’acudir a la Oficina de Turisme de la platja per tal de fer la seua inscripció. Els grups seran d’un màxim de 25 persones i l’edat mínima per poder visitar la cova és de 12 anys.


Estes activitats són gratuïtes i es realitzaran tots els dijous i divendres del mes d’agost (en dijous els tallers, tant de talla lítica amb sílex com de foc prehistòric per fricció de fustes amb arc, i els divendres la visita).

L’excavació de la Cova del Bolomor es realitza des de 1989 dins d’un programa d’excavacions arqueològiques del Servei d’Investigació Prehistòrica del Museu de Prehistòria de la Diputació de València. La investigació ha proporcionat materials prehistòrics que abarquen des del Plistocé mitjà als inicis del Plistocé superior.
Així, s’han trobat evidències de foc controlat entre les més antigues d’Europa. Cap comentari:

Publica un comentari

Escriu el teu comentari