Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 18 de juliol de 2015

L’Estat, que NO JORDI JUAN, reforma la llei per a anul·lar l’IBI urbà al sòl edificable sense desenvolupar

Esta notícia és vella. Bé, vella vella tampoc, però és del 29 de juny. Perquè la traguem nosaltres al Diari de Tavernes ara? Doncs bé, la traguem perquè ací el nostre alcalde Jordi Juan vol fer creure que un burro vola. Al Facebook de l'alcalde de Tavernes resava: "Seguim deixant-nos la pell per tal d'aconseguir una política fiscal i tributaria justa. Els propietaris de terres en zones urbanitzables pagaran IBI rústica però els terrenys continuaran sent urbanitzables i no perdran valor. Un cop estiguen urbanitzats eixos sectors, ja pagaran IBI urbana", i baix la notícia de Levante -EMV amb el títol: "Las tierras situadas en sectores no urbanizados de Tavernes pagarán un 90% menos de IBI".

Doncs bé, encara que parega que el mèrit és de Jordi Juan, no és així. Jordi Juan no segueix ni seguirà deixant-se la pell en res de valoració cadastral perquè no és competència seua. El mèrit és de l'Estat espanyol. Us deixem la vertadera notícia del 29 de juny perquè estigueu ben assabentats de la veritat. La propaganda del Señor Jordi Juan no sap distingir quan vol col·locar-se medalles.


"Quasi inadvertida ha passat la reforma de la Llei Hipotecària i la del Cadastre Immobiliari, publicada dijous passat (25 de juny) en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), però els seus efectes sí seran molt benvolguts per milers de propietaris de finques urbanitzables que fins ara pagaven per elles l’Impost de Béns Immobles (IBI) com si fóra sòl urbà malgrat no comptar amb cap obra alçada i que d’ara endavant ja no hauran de fer-ho. S’estima que en la Comunitat Valenciana hi ha més de 50.000 hectàrees de sòl urbà sense edificar “en les quals es pretenien construir 1,8 milions d’habitatges”, paralitzades des de l’esclat de la bambolla. L’existència de Programes d’Actuació Integrada (PAI) que no han sigut executats també ha de ser tinguda en compte. I en tota Espanya hi ha prop de 900.000 parcel·les que podrien beneficiar-se d’aquesta mesura fiscal.

El canvi en la llei, que també tindrà un impacte notable en la recaptació municipal,  ha sigut perquè s’havia d’acatar una sentència del Tribunal Suprem de maig de 2014 que va establir que els terrenys urbanitzables no poden valorar-se a l’efecte de pagament de la contribució com si foren urbans (molt més cars) fins que no tinguen aprovat l’instrument urbanístic que els desenvolupe.

És a dir, hauran de tributar com a terrenys rústics fins que tinguen una ordenació detallada, amb un pla parcial o de sectorització aprovat i compten amb infraestructures de sanejament, electricitat o aigua. Aquesta modificació legal entrarà en vigor l’1 de novembre. A partir d’aquest moment, els ajuntaments estaran obligats as comunicar a la Direcció general del Cadastre la situació urbanística dels seus sòls urbanitzables perquè puguen passar a la situació de rústic els que manquen d’ordenació detallada. És a dir, ha de ser el consell el que informe i actualitze les dades cadastrals per a començar a cobrar menys als amos de les parcel·les".


Fins i tot, ací us deixem més enllaços on podeu comprovar que no es cosa de Jordi Juan i el Govern de Compromís de Tavernes. El mérit és de la sentèbncia del Tribunal Suprem:

http://www.farodevigo.es/galicia/2015/06/27/reforma-ley-anular-ibi-urbano/1267560.html

https://topografiarural.wordpress.com/2014/11/10/hacienda-reformara-la-ley-para-retirar-el-ibi-urbano-al-suelo-edificable-sin-desarrollar/

Amb menys ingressos i la gent en l'atur a Tavernes, més de 1.700 persones que difícilment podran pagar la contribució si no troven feina, encara entenem menys des de El Diari de Tavernes que es tinga que fer una despessa de més de 2.000 euros amb una pantalla gegant per l'nvestidura i es gasten més de 200.000 euros amb un cap de premsa i protocol, o es reserve el salari de l'alcalde al grup municipal Compromís de 43.000 euros (172.000 en quatre anys). Sí que tenen valentía sí... 

5 comentaris:

 1. Després de llegir detingudament esta notícia, em resulta tremendament difícil comentar i expressar la meua opinió evitant els qualificatius que així en calent em vénen al teclat i que no escriuré per ser prou duros i grossers. Este alcalde i el seu grup són experts a manipular perversament les notícies i descarregar culpes en 'otros' i atribuir-se exits que no els corresponen.
  La doble moral de Compromís amb el Sr Juan al seu cap queda aci ben patent, gastant sen se tro ni so sols per omplir la megalomania del Sr Juan (pantalla de l'investidura) i assegurant sous al que diuen no ser jornalers de la politica.... I lo que resulta mes fort es que com diu la noticia els ingresos de l'ajuntament baixaran notablement i ja voreu com no es llevará cap lloc ni cap sou i els 1700 veins aturats que estan passant un calvari seguiran sen se cap iniciativa dirigida a aliviar esta situació.
  Inmoralitat, perversió, manipulació. Eixe es el segell del gover municipal,aixo si, amb un somriure.
  #Jordimentiros

  Tintin

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Así es, son verdaderos artistas de la manipulación. En un blog local se hace una reflexión sobre las palabras del nuevo alcalde de Valencia Ribó. Dice que se ha gastado con pólvora de rey. Que haga la misma reflexión de lo realizado aquí en Tavernes. Que tome nota en un cuaderno muy gordo de todas las reflexiones necesarias sobre lo sucedido en Tavernes: retén de la policía que todavía está sin poder cumplir su cometido, que reflexione sobre el dinero TIRADO hasta el momento. Y sobrte muchas cosas mas. Tiene para reflexionar y para llenar muchos cuadernos.

   Suprimeix
  2. “¿Por qué miras la paja que hay en el ojo de tu hermano y no ves la viga que está en el tuyo? ¿Cómo puedes decir a tu hermano: “Hermano, deja que te saque la paja de tu ojo”, tú que no ves la viga que tienes en el tuyo? ¡Hipócrita!, saca primero la viga de tu ojo, y entonces verás claro para sacar la paja del ojo de tu hermano” (Lucas 6, 41-42)

   Suprimeix
  3. I tú? veus la viga que tens al teu? cadascú que es vega la seua pròpia viga…i que vega la viga que té el poblé amb comprimís, o millor dir, la losa, ja que estem

   Suprimeix
 2. alguien sabe algo sobre tres pistolas desaparecidas de la policia local y que la guardia civil se llevo al Sr. alcalde y el jefe de la policia local a Sueca a declarar

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari