Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 4 d’agost de 2015

Anar o no anar a les processons, he ahí la qüestió

Que algú ens explique el que va passar ahir en el ple. El debat per a Jordi Joan sembla que no hi ha més que per a assumptes intranscendents. La participació només es permet si és per tractar temes de poc pes però amb molt de clam popular. Ahí es creix.

Com pot ser? Així és. Al Govern de Compromís només li interessa entrar al drap d'assumptes que, si bé tenen la seva importància (no li la volem llevar, no ens malinterpreteu), no són més que assumptes de forma dels que no depèn el futur de la nostra ciutat.

Per als temes de més importància, Jordi prefereix no donar la paraula i deixar de banda el debat. Bravo per la participació!! Els pressupostos gairebé es van aprovar sense quasi debat i la majoría de Compromís es va impossar. Sí, si ... No hi havia el dret a rèplica, fins i tot per al·lusions ben directes. Intervencions per explicar les oposicions al debat només les justes. El debat es va tancar amb tres intervencions dels grups de l'oposició i dues més, gairebé demanades a súpliques al Cèsar de la ciutat.

Amb aquesta manca d'atenció a les mencions de l'oposició Jordi Juan va treure importància a temes molt sagnants a Tavernes com l'ocupació. Tant se val que no hi hagi com a tal un pla d'ocupació local !!, si ja tenim el Taller d'Ocupació, home !! No genera llocs de treball definitius, no és exclusiu de l'ajuntament asdemás, però a Jordi Juan ha demostrat donar-li igual. Què més dóna!! si al final vam crear ocupació, o és que no hem creat dos llocs 'dactilars' de protocol? És clar que sí, ací el pla d'ocupació és res. Total si no fomentarem que les empreses vinguen a Tavernes, per a què volem un pla d'ocupació? Ocupació? on? si no hi ha empreses!

Al final el Govern de Jordi Juan no va voler donar-li més importància als pressupostos ... Serà que no la tenen?

L'accent l'hi va donar més a un tema més popular o populista, segons es vulga veure a la calor de l'absurd debat que es va generar. Juan va decidir donar canxa al debat, ves per on, de la moció socialista en què es demanava que la corporació municipal no acudís com a tal a actes religiosos (que per cert només són tres processons convocades per l'Església). Compromís i PP van votar en contra, però ací no va quedar la cosa. La moció va servir per al debat del "i tu més" entre el portaveu dels socialistes i l'alcalde Jordi Juan, ex socis de govern. Que si la moció s'havia portat en l'anterior govern perquè ho va dir Joan, que si no hi havia prosperat per l'anterior portaveu socialista, que si tu, que si jo ... En fi, un debat que va deixar amb la boca oberta a més d'un dels presents que entre rialletes, com és habitual entre les files de compromís, animaven al seu líder.

El que es va treure en clar va ser que s'anaven a seure a delimitar a quins actes acudiria la corporació municipal i a quins actes no. Vaja! que no podrem dormir fins que això no quede ben clar! Debat ... i del bo......Fins i tot Eduardo Bononad, portaveu d'EU-Acord Ciutadà, va fer broma del tema: "L'altre dia us abstinguèreu (referint-se a Compromís), en la comissió de negociació...serà que Topete ha fet força i us ha fet canviar d'opinió", bromejava.

3 comentaris:

 1. Es vergonyós el que va passar al plenari, que donen més importància a si van a processons o no, que als pressupostos tan insolidaris i sense inversions per al poble

  ResponSuprimeix
 2. Pressupostos insolidaris i sense inversions, al igual que els que pressentaren abans eleccions i varen ser torpedejats per PPPSOE ...... Compromís 10 (+5), Psoe 2 (-1), PP 4 (-4), EU 1 (=)

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Crec que estas equivocat, Compromis 9 (+4), Psoe 2 (-1); PP 4 (-4), EU 2 +1

   Suprimeix

Escriu el teu comentari