Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 4 d’agost de 2015

NP Grup Popular de Tavernes


"El Partit Popular de Tavernes, com sempre ho ha fet, va participar en el ple municipal d'ahir activament i amb la intenció de ser constructiu i dialogant en aspectes que considera necessaris i importants per la nostra ciutat. Entre altres, el grup dels Populars de l'Ajuntament va votar a favor de la modificació del Reglament del Cementeri Municipal de Tavernes, de l'expedient de contractació del col·lector pluvials de la Platja amb un pressupost de 2.910.305,70 euros, així com altres punts com cedir gratuïtament les antigues cases dels mestres dels centres Sant Miquel i Magraner a la Conselleria d'Educació per facilitar l'escolarització en els dos centres dels ciutadans que així ho sol·liciten.

El grup Popular va votar a favor de la modificació del Reglament del Cementeri Tavernes en considerar que cal que s'oferisca als titulars de concessions caducades o que caducaren prompte la possibilitat d'adquirir un nou dret funerari de 25 anys més. D’eixa manera tots podran gaudir de l’ampliació i no sols aquells que el govern considera per simpatia o familiaritat donar-la.


Col·lector, necessari, però amb presses que es podíen haver evitat

Els populars de Tavernes també van votar a favor del Col·lector per la necessitat urgent de la Platja de disposar d'aquesta infraestructura i no perquè es considere que siga el millor projecte. L'obra del col·lector s’executarà en 3 anualitats i per un import de 2.910.305,70 euros i d’eixa manera donarà continuïtat al ja executat pel govern popular i a cost zero per als veïns de Tavernes. De fet, "ja no hi ha temps per veure alternatives", com ja va dir ahir la regidora de Compromís, Llum Sansaloni. El Grup Popular considera que s'arriba molt tard perquè ja s'està consumint temps de la pròrroga i exigeix al Govern que vetlle per l'accessibilitat de la urbanització del projecte, ja que l'equip de Jordi Juan la deixa en mans de les propostes de les empreses que opten a fer-lo.

Presupostos que no contemplen un Pla d’Ocupació

D'altra banda, el Grup Popular es va oposar als Pressupostos de 2015, com ja va fer la primera vegada que es van presentar i que van provocar la ruptura i expulsió del Govern del Grup Socialista de Tavernes. Els principals motius van ser que no es contemplava un Pla d'Ocupació Local, "tan necessari per als ciutadans de Tavernes", que se seguís destinant inversió pública a unes instal·lacions privades per les dependències de la Policia, i que mentre es mantenien tancades instal·lacions públiques i sense ús com l'Escoleta de la Platja.

Vidal també va tornar a reivindicar una millora en les ajudes a les associacions valleres i el fet que continuaren amb les contribucions tan altes de la passada legislatura de Compromís. Els pressupostos es van aprovar amb únicament els vots favorables de Compromís.

A favor d’anar als actes religiosos

Els populars també es van oposar a la moció socialista que demanava la no assistència de la corporació municipal als actes religiosos, en considerar que s’ha d'assistir voluntàriament a qualsevol acte religiós o no, que organitzen les associacions, clubs, falles, parròquies, o altres entitats. De totes maneres, es mostraren oberts al diàleg si es decideix establir un llistat d'actes al que acudirà la corporació".


5 comentaris:

 1. Podrieu penjar els pressupostos aprobats per Compromís.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Atenent a la transparença deurien d'estar penjats a la web municipal

   Suprimeix
 2. Ahí teniu l'enllaç


  http://www.tavernes.es/corporacio-i-govern/informacio-economica-comptable-i-pressupostaria/resum-pressupost

  http://www.tavernes.es/corporacio-i-govern/informacio-economica-comptable-i-pressupostaria/exposicio-publica-pressupost

  ResponSuprimeix
 3. Transparents ? No feu riure.
  El enllaç és d'un resum del pressupost de 2014.
  Jo vullc saber el pressupost detallat del 2015.
  Pregunteu als del PP que han fer la nota a vore si el tenen perquè els transparents de Compromís no van a penjarlos.

  ResponSuprimeix
 4. Este és el "resum" del pressupost que ha pubilicat l'ajuntament en el web.

  http://www.tavernes.es/images/stories/Documents/Economia%20i%20Hisenda/Pressupost%20Municipal/PRESSUPOST-2015-aprovat-inicialment.pdf

  Tant han resumit que no han posat ni el nom dels capitols.
  Per qué no publiquen el pressupost complet? A que tenen por?
  Estos son els transparents? #DonenRisa

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari