Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 6 d’agost de 2015

NP Grup Popular: Jordi Juan es resisteix a donar la paraula a Manolo Vidal durant la votació de l'aprovació dels Pressupostos 2015
L'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, va mostrar una vegada més el seu caràcter totalitari en el ple del mes d'agost que es va celebrar el dilluns. Tot i que l'alcalde valler fa gala de la seua transparència i caràcter participatiu en entorns en què no se li veu la cara, la veritat és que deixa molt a desitjar en la pràctica i en el cara a cara. Més aviat, talla en sec si la conversa o el debat no l' interessa o va en contra seu. Així ho va fer ja durant les passades eleccions, quan va faltar a diversos debats radiofònics als quals va ser convidat juntament amb els portaveus vallers dels altres partits amb representació al ple municipal. De fet, ni cridà per avisar que no anava a anar.

I segueix en la mateixa línia. La seua actitud participativa en les xarxes socials, tan correcta, poc té a veure amb la que mostra en els plens. En aquesta ocasió Jordi Juan es resistia a donar-li la paraula per segona vegada al nostre portaveu, Manolo Vidal, en el debat de l'aprovació dels Pressupostos 2015, tot i que el regidor d'Hisenda, Perfecto Benavent, va al·ludir directament al portaveu popular. Vidal argumentava que se sentia al·ludit i que volia i podia respondre. No obstant això, Juan es negava a donar-li la veu. Després de la insistència de Vidal, l'alcalde valler va cedir a mirar el reglament, i, amb mala gana, va acceptar que el portaveu popular realment tenia dret a una segona intervenció.

Aquí us deixem el Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals (Conegut com a ROF), i que l'alcalde de Tavernes semblava desconéixer:

Article 94
1. Si es promou debat, les intervencions seran ordenades per l'alcalde o president d'acord amb les següents regles:

a) Només es pot fer ús de la paraula prèvia autorització de l'alcalde o president.


b) El debat s'iniciarà amb una exposició i justificació de la proposta, a càrrec d'algun membre de la Comissió Informativa que l'hagués dictaminat o, en els altres casos, d'algun dels membres de la Corporació que subscriguen la proposició o moció , en nom propi o del col·lectiu o òrgan municipal proponent de la mateixa.

c) A continuació, els diversos grups consumiran un primer torn. L'alcalde o president vetllarà perquè totes les intervencions tinguen una durada igual.

d) Qui es considere al·ludit per una intervenció podrà sol·licitar de l'alcalde o president que es concedesca un torn per al·lusions, que serà breu i concís.

e) Si ho sol·licités algun grup, es procedirà a un segon torn. Consumit aquest, l'alcalde o president pot donar per acabada la discussió que es tancarà amb una intervenció del ponent en la qual breument ratificarà o modificarà la seua proposta.

5 comentaris:

 1. Jordi Juan és un totalitari que no vol escoltar cap critica ni proposta. No crec que acabe la legislatura perquè a ell ha utilitzat el poble per promocionarse a Valencia i ara que ja treballa i viu a Valencia el poble és una carrega de la que vol desferse.

  ResponSuprimeix
 2. Per què no denuniuen a Jordi Juan en el Sindic de Greuges?
  El Sindic ja te antecedents del seu comportament totalitari.

  ResponSuprimeix
 3. Sembla que lacotorradelavall tira la tovallola???? No.... es que ara estan com a editors al bloc de reflexions o d'Enric

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Enric Estuch i Ferrando8 d’agost de 2015, a les 13:11

   Tens proves ? Va, dona la cara com faig jo i ho debatim.

   Suprimeix
  2. No calen proves les proves estan ahi, la cotorra tanca per vacances, desde quant mai en tota la seua trajectoria mai a tancat ni ha descansat. I ara de colp, tanca, ja sabem que no es cosa teua enrique, pero es per el post que va publicar algun editor de la cotorra, no a favor de llacer.
   El poder corrompeix, la integritat si no es de cor, i ara es vel la realitat.

   Tu com sempre al sol que mas calienta.

   Suprimeix

Escriu el teu comentari