Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 16 d’octubre de 2015

A falta de pla d'ocupació municipial i d'arrivada d'empreses: Incentius per si algún dels 1.924 aturats de Tavernes vol emprendre


A principis del mes d'octubre el Govern espanyol ha aprovat un nou paquet de mesures de suport per fomentar i promoure el treball autònom e impulsar l'Economia Social. La nova Llei amplia, a més a més, alguns incentius ja existents a altres col·lectius i engega noves mesures per a impulsar l'autoocupació, siga individual o col·lectiva. Aquesta llei, doncs, regula:

-Ampliació de la Tarifa Plana: Per a continuar impulsant l’emprenedoria es fixa la quantia de la quota per contingències comunes en 50 euros exactes durant sis mesos, per a ampliar l'incentiu als autònoms que inicien una activitat per compte propi i amb posterioritat contracten a treballadors per compte d'altre. D'aquesta forma, els autònoms gaudiran d'una senda de cotització reduïda en el REPTA durant els primers mesos d'activitat: 50 euros de cotització per contingències comunes durant sis mesos o reducció en la cotització a la Seguretat Social del 80%. Transcorregut un any, reducció o bonificació del 30% els següents 6 mesos (18 mesos en el cas dels menors de 30 anys o 35 si són dones).

-Extensió de la capitalització de la prestació per desocupació: Amb independència de l'edat del sol·licitant, es dóna la possibilitat de capitalitzar el 100% de la prestació per desocupació per a facilitar la inversió i les despeses inicials per a iniciar una activitat emprenedora. En relació a la capitalització, s'obri a més la possibilitat al fet que els beneficiaris de prestacions per desocupació puguen capitalitzar la seua prestació per a realitzar una aportació al capital social de tot tipus de societats mercantils de nova creació, sempre que tinguen el control efectiu de l'empresa. Igualment, s'obri la possibilitat que la capitalització de la prestació puga utilitzar-se per a cobrir les despeses de constitució d'una nova societat, així com per a adquirir serveis específics d'assessorament, formació i informació.

-Ampliació dels incentius als familiars col·laboradors: La nova Llei amplia també la bonificació als familiars col·laboradors de manera que podran gaudir d'una bonificació en les quotes la seguretat social durant 24 mesos.

-Autònoms Econòmicament Depenents: Per a açò introdueix la possibilitat que els autònoms econòmicament depenents, puguen contractar un treballador baix determinades circumstàncies amb la finalitat de facilitar-los la conciliació de la vida laboral i familiar.

-Mesures per a facilitar la incorporació de nous socis: En concret, es crea una bonificació de 800 euros/any al llarg de tres anys (2.440 euros) per a les persones que s'incorporen com a socis treballadors o de treball a cooperatives o societats laborals. En el cas de menors de 30 anys (o 35 amb el grau de discapacitat), s'eleva la quantia a 1.650 euros durant el primer any.

2 comentaris:

 1. Molt bona iniciativa per donar difussio a estes mesures encaminades a incentivar el treball autonom i altres.
  També des d'aci vullc denunciar que per part del nostre govern municipal no hi ha cap pla d'ocupació ni cap iniciativa encaminada en fer arribar empreses al poble i facilitar al les empreses i comerços ja establits al poble.
  Eixa es la verdadera preocupació del nostre ajuntament i el Sr Alcalde per els mes de 1000 conciudadans aturats.

  #PitjorImpossible
  #JordiDimisio

  -Tintin-

  ResponSuprimeix
 2. En pareix una llei descriminatoria al 100%, parle desde la experiencia he volgut ser emprendedora a partir despres dels 40 i ha segut dur noo, lo seguent
  He invertit el meu paro els meus estalvis he pagat els meus impostos ( que no han segut pocs) m' han estafat dient que si pagaba mes autonomo i les coses no funcionaren tindria dret a paro , aixo es una milonga per no dir santa rita rita lo que se da ya no se quita
  Aprofiteu avans dels 30 o 35 per a treballar , xq despres sereu considerats no optes no encaixeu en el perfil de l' edat ( ho he sentit alguna que altra vagada ) lamentable

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari