Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 14 de novembre de 2015

14 de novembre: dia mundial de la diabetis

Avuí 14 de novembre és el dia mundial de la diabetis. 
La diabetis és una malaltia en la qual l´organisme és incapaç d´utilitzar i emmagatzemar apropiadament la glucosa, el resultat, és la seua permanència en la sang en quantitats superiors a les normals. La glucosa ha d´entrar en les cèl·lules per donar energia, per això es necessita la insulina, aquesta hormona serà qui facilite aquest procés.
Desde l´Associació Valenciana de la diabetis, s´ha creat un event per commemorar aquest dia i recolzar a totes les persones que conviuen amb aquesta malaltia crònica. La iniciativa consta en il·luminar de blau, un edifici emblemàtic de la ciutat desde les 20 hores fins les 24h de la nit o col·locar un llaç blau en l´edifici. Ja en són molts els municipis que s´han sumat a aquesta proposta, fiins i tot l´Ajuntament de Tavernes en el passat ple, va acceptar la proposta de la regidora Popular Maria Ciscar, d´afegir-se a aquest event. La regidora va proposar col·locar una llaçada blava a la balconada de l´Ajuntament ja que no implica una gran despesa econòmica i si una gran mostra de solidaritat amb els diabètics.


1 comentari:

  1. Des d'aci vullc agrair al grup municipal del PP i a la regidora María Circar la sensibilitat de recullir la iniciativa de la AVD en defensa de les persones que patixen -patim- diabetis en tal de fer la visible a la societat.
    Reivindique també el reconiximent socio-sanitari que les persones diabétiques necesitem.
    Gracies també a l'ajuntament del meu poble per sumarse a l'iniciativa.

    ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari