Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 23 de novembre de 2015

L'ordre que regula la gratuïtat dels llibres, amb errors jurídics

Donde dije digo digo Diego. Així segueix funcionant el govern de Compromís, en línea del que estem vegent a Tavernes en assumptes com el col.lector, les ajudes a les escoles....Molt s'anunciava de les ajudes a la compra de llibres. Però ja comencen els 'peros'. 

La primera en el front. Ja no es donen a tots els alimnes d'escoles públiques i concertades. Valencia excluye a los colegios concertados de sus ayudas para libros. Per ara, els alumnes de les escoles concertades de València ja no podran beneficiar-se de la nova convocatòria d'ajudes ideada per l'Ajuntament de València.  A més a més l'àrea d'Educació no sap encara quan pagarà els primers cent euros de 'Xarxallibres' a València, ni el lloc al qual s'hauran d'adreçar els ciutadans per presentar els justificants de compra (s'exigirà factura amb número identificatiu). Serà complicat que a València es compleixi el compromís del Consell que els diners arriben a les famílies al llarg de desembre, i tampoc se sap el reforç de personal necessari 


D'altra banda, el Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local de València (Cosital) veu errors jurídics en l'ordre que regula el programa de gratuïtat de llibres de text "Xarxa Llibres”, segons ha informat l'òrgan col·legial en un comunicat. El populisme i no ser realista en les existències és el que té. Encara sort que el Col·legi ha mantingut una reunió d'urgència per intentar solucionar el problema que es va a derivar dels errors jurídics que han advertit en l'ordre que regula el pagament de fins a dos-cents euros per llibres de text.

La qüestió és que la Llei de racionalització de 2013 no dóna competències educatives als ajuntaments i per tant es generarà una competència impròpia que té articulat un procediment concret. A qui tenim governant a la Generalitat que promet sense saber si es pot o no??

Des d'aquest col·lectiu, com cal, es proposa la via de la possible tramitació d'aquest ajut com a subvenció i de fet ja s'ha enviat un comunicat a tots els col·legiats que estan en els ajuntaments des dels que es va a procedir a executar aquestes ajudes, per a informar-los d'aquesta possibilitat.

Si no es resol, segurament hi haja problemes a l'hora de procedir al pagament. “Nosaltres estem totalment d'acord, com no podia ser d'una altra manera, amb aquestes ajudes socials per a les famílies", ha afirmat el president del Col·legi de Secretaris , Interventors i Tresorers de València, Javier Biosca. Però les coses s’han de fer bé, i, abans de fer-se el normal és assabentar-se de com es fan, d’altra manera no funcionen.

"L'ideal hauria estat que ens hagueren cridat per a la confecció de l'Ordre que regula Xarxa Llibres, així ens hauríem evitat això", ha afirmat. Però este senyor no sap que les noves formes de fer política del tripartit es basen en prometre coses que després tal volta ni es puguen dur a terme. 

5 comentaris:

 1. I a Tavernes? Paguen o no paguen els 100€.
  Que diu l'alcalde, Diputat Autonòmic i membre decla comissió de educació de les Corts que tenim a Tavernes?
  Cobrarem enguany o no cobrarem?

  ResponSuprimeix
 2. cuando la incompeteencia,el sectarismo, el racismo llega al poder suelen pasar estas cosas

  ResponSuprimeix
 3. No estan els ajuntaments per a pagar els llibres...

  ResponSuprimeix
 4. Per què ha de pagar l'ajutament 120.000€ per la compra de llibres?
  Les competències de educació son de la Conselleria de Educació i és la Conselleria la que ha de pagar els 120.000€ i no el poble de Tavernes.
  Eixos 120.000€ anirien molt be per una llista de necesitats del poble.

  ResponSuprimeix
 5. Eixa xifra no és, l'ajuntament que vol, no es obligatori, paga una tercera part dels llibres dels seus alumnes.

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari