Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 16 de novembre de 2015

Una moció que no han deixat veure la llum

Què és el que deia eixa moció presentada pel Partit Popular que ni en comissió, ni en junta de portaveus va ser acceptada pel govern de Jordi Juan? Per què no van considerar la seua urgència per incorporar-la a l´ordre del dia? En cinc dies no tenien prou temps per llegir-la? Doncs si que estem bons, 119.834,82€ dedicats a la retribució dels òrgans de Govern de Jordi Juan, i que no puguen llegir-se dos fulls en cinc dies. No els agarra vergonya? I no tot acaba ahi, en el ple, no van deixar parlar a la portaveu popular Eva Palomares per manifestar la seua posició respecte a les mocions presentades. Visca la democràcia i la participació! Voleu saber que deia la moció? Voleu saber perquè Compromís la va vetar de l´ordre del dia? Aci vos la posem, les conclusions, no cal ser massa llestos per traure-les prompte...

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Els grups polítics CUP i JUNTS PEL SI, amb representació parlamentària al Parlament de Catalunya, van presentar el dia 27 d'octubre de 2015, una Proposta de Resolució per iniciar el procés independentista cap a una república catalana perquè fos substanciada davant el Ple del Parlament per procediment d'urgència i, a aquest efecte, sol·licitava la convocatòria amb caràcter d'urgència de la Junta de Portaveus.

Entre d'altres extrems, la referida proposta de resolució, estableix la declaració solemne del "inici del procés de creació de l'estat català independent en forma de república." A més, assenyala que el procés de desconnexió democràtica no es supeditarà a les decisions de les institucions del estat espanyol ", considerant deslegitimat al Tribunal Constitucional i reconeix com a única sobirania a la del Parlament. D'altra banda, insta el nou Govern català a complir exclusivament les normes i mandats emanats de la Cambra catalana, per tal de blindar els drets fonamentals.
  
Davant aquesta ofensa històrica i clar atac a la sobirania nacional i al propi Estat democràtic, el president del Govern es va posar en contacte amb els líders dels principals partits polítics per plantejar-los una resposta clara i contundent a favor de la Constitució Espanyola i l'Estat de Dret.

L'article 2 del títol preliminar de la Constitució disposa que: "La Constitució es fonamenta en la indissoluble unitat de la Nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols, i reconeix i garanteix el dret a l'autonomia de les nacionalitats i regions que la integren i la solidaritat entre totes elles. "

Espanya és avui una gran nació integrada per un conjunt d'homes i dones lliures i iguals en drets i obligacions. Un país on es respecta la pluralitat, la singularitat i la diversitat dels diferents territoris que la formen sent aquest el fonament de la seva indissoluble unitat.

L'Estat no pot, ni ha de renunciar a l'ús de tots els mecanismes polítics i jurídics que, en defensa de la sobirania del poble espanyol i de l'interès general d'Espanya, li atribueix la Constitució i les lleis.

La iniciativa independentista presentada pels grups parlamentaris catalans CUP i JUNTS PEL SI és contrària a la Constitució Espanyola, a les lleis, en sentir majoritari dels catalans i a la sobirania del poble espanyol, però sobretot contrària a l'exemple de convivència, pau i concòrdia en què han viscut els espanyols en aquests últims trenta-set anys, resultat de l'esperit integrador dels valors i ideologies de tots els ciutadans, i dels grups en què s'integren, així com també de la nostra pluralitat i diversitat territorial que caracteritzen a la nostra Carta Magna de 1978.

La Constitució constitueix marc sòlid, estable, i flexible per afrontar el nostre futur en comú, sent el referent bàsic de la nostra convivència. Per tot l'anteriorment exposat, el Grup Popular presenta al Ple l'adopció dels següents

ACORDS

1.- L'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna manifesta el reconeixement del valor de la Constitució, marc sòlid, estable, i flexible per afrontar el futur en comú de tots els espanyols constituint el referent bàsic de la nostra convivència.

2.- L'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna manifesta la seva opinió unànime en defensa de la unitat d'Espanya, de la sobirania nacional i en contra de la declaració de la proposta de resolució plantejada a Catalunya per dues forces polítiques que no representen a la majoria del poble català i en la qual es declara "l'inici del procés de creació de l'Estat català independent".

3.- L'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna destaca i posa en valor la fortalesa de les nostres institucions i la indivisibilitat de la sobirania nacional que no és ni vulnerable ni fraccionable.

4 L'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna insta el Consell perquè aquest, al seu torn, inste a tots els poders públics, administracions públiques i societat civil a defensar la nostra Constitució Espanyola, Norma institucional bàsica, que des dels seus valors i principis permet afrontar els nostres problemes i anhels dins del respecte a les regles de joc adoptades lliure i democràticament, evitant plantejaments que puguin posar en perill l'estabilitat, la seguretat de tots i el nostre sistema de llibertats.
6 comentaris:

 1. Perquè no digueu que eixa mateixeta noció ha segut retirada i ordenat no presentar allà on no s.havera fet encara, per ordre de la cúpula del PP ? Quan han ordenat retirar-la per algo serà.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Si, perquè s´ha fet un pacte nacional entre les forces polítiques i ja no feia falta. El dia del ple, aquest pacte no s´havia realitzat i encara no s´havia retirat aquesta proposició sobre la unitat d´Espanya.

   Suprimeix
  2. Però el dia del Ple, tampoc començava així la moció.
   Sols conteu el que vos interessa.

   Suprimeix
  3. Anònim, l´hem publicat tal qual ens l´han facilitat i es el que es va presentar. No contem els que ens interessa, contem la veritat.

   Suprimeix
 2. Clar que no van a admitir-ho, si el bloc son catalanistas. Encara hi ha algú que no s'ha enterat ?
  Catalanistes i de dretes per supost

  ResponSuprimeix
 3. Si home sí, i radicals : Però com quedem, no eren d'extrema esquerra ? Si es que no s'aclariu.
  Clar, amb les animalades sense arguments passa això.

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari