Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 18 de febrer de 2016

12 coses que cal saber sobre el mosquit tigre

Dilluns, publicavem una notícia referent al mosquit tigre, informant que l´Ajuntament de Tavernes en l´últim ple, va dir que no tenia res previst encara per combatre la plaga del mosquit tigre. Molts s´heu preocupat per aquest problema i així ens ho heu manifestat, aleshores creguem convenient informar de tot el que sapigam sobre aquest problema.

El mosquit tigre, Aedes albopictus, és una espècie originària del sud-est asiàtic, que durant els últims 30 anys s'ha estès pels 5 continents associat al comerç internacional de mercaderies, com pneumàtics o plantes aquàtiques. El seu transport passiu a través de vehicles privats ha contribuït a la seva expansió.


L'any 2009 es troben per primera vegada larves de mosquit tigre en desenvolupament a la Comunitat Valenciana, concretament a les poblacions de Torrevella i Oriola. A partir d'aquest moment la seva extensió s'ha anat incrementant i actualment ho tenim perfectament establert en diferents municipis de les tres províncies.

La seva picada produeix lesions amb fort component inflamatori i pruïja, originant en ocasions reaccions al·lèrgiques greus, arribant a reduir la qualitat de vida dels individus afectats en les zones en què s'ha establert. Aquest mosquit té capacitat d'actuar com a vector de malalties com dengue i febre de Chicunguña.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va crear el Grup de Treball de Vectors de la Comunitat Valenciana, on diferents administracions i organismes treballen conjuntament i de manera coordinada per a la posada en marxa d'actuacions davant del mosquit tigre.

Consulta el PDF elaborat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública 12 coses que cal saber sobre el mosquit tigre.

2 comentaris:

  1. Otra verdad a medias, yo escuché en el directo por stream que estava a la espera de medidas por parte de administraciones superiores. Y tiene que ser así porque el tratamiento tiene que ser supramunicipal.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. ¿Que video escuchó usted señor? Vaya al médico porque usted del oido está mal pero que muy mal.

      Suprimeix

Escriu el teu comentari