Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 23 de febrer de 2016

Disfresses per tractar el tema dels bous...amb valentia?

Ens vam assabentar ahir a la premsa d'una baixíssima participació en l'enquesta de les festes de Tavernes. No per una nota de premsa de l'Ajuntament de Tavernes. Fins a les 19.00 hores no es va donar la informació OFICIAL sobre els resultats de l'enquesta de les festes de Tavernes per part del gabinet de premsa. I això? No s'atrevien a donar els resultats? Estarien negociant si vincular la decisió de l'enquesta. Segur.

Només van participar 1.799 veïns, tot just un 11,8% del total dels 15.183 que complien amb els requisits per a poder participar (ser major de 14 anys i estar empadronat). De forma molt ajustada, un 42% dels ciutadans que han participat en la consulta van dir que no volien 'bous al carrer', davant un 38% a favor que el municipi seguesca acollint aquestes celebracions. I la polèmica està servida. Per aquest resultat i perquè amb aquesta enquesta els veïns que van participar, un 42% d'ells també es van pronunciar per acabar amb un costum de desenes d'anys a Tavernes, el 'Tir i Arrossegament'.

Ahir vam estar llegint en xarxes socials tot tipus de valoracions sobre l'enquesta de les festes de Tavernes. Però les opinions en xarxes socials de l'alcalde es van fer de pregar. La nota que va fer pública al web municipal no s'entenia. Semblava que hagués por de donar una resposta. Com tots sabem no era vinculant, a priori, per l'escassa participació. Però al final Jordi Juan va acceptar vaixell com a animal aquàtic. Què influiria perquè finalment l'alcalde Jordi Joan va decidir dir que era vinculant?? El lobby taurí estaria controlat? No ho sabem, però és possible.

Fos com fos. Jordi Juan ha acceptat polp com a animal de companyia i amb això, les exigències de 792 veïns enfront de les dels altres 719.

Però a més, ha aconseguit evitar posicionar-se en un tema que molts asseguraven que estava en l'ADN de Compromís, el maltracte animal. Amb valentia? Doncs, no molta, la veritat. Defrauda passant el 'marró' als ciutadans. Més encara quan molts li pressuposaven a ell, cap de Compromís, defensor contra el maltractament animal. No senyors, es tracta d'una de les disfresses del senyor Jordi Joan. Es prodiga contra el maltractament animal però el seu partit ha estat l'únic que ha subvencionat amb diners públics els bous al carrer. I això no s'oblida per part dels defensors contra el maltractament animal.

El d'amb valentia, ha passat a la història. Ara és "el que diga la rossa". Quan la corda ja no pot estar més tensa passa la pilota calenta als ciutadans, per ell sortir indemne de la decisió disfressant un cop més de participatiu. Com s'hagués 'tragat' un resultat a favor dels bous al carrer si el seu partit va votar en contra del maltractament animal? A saber! No s'entén com el seu partit, defensor contra el maltractament animal, isguera ciri trencat amb una enquesta en la qual podia haver eixit un resultat a favor del maltractament animal. No s'entén.

Amb quantes disfresses compta el senyor Joan? Milers i múltiples. Aquest ha estat una d'elles.

Després de l'enquesta vam treure diverses conclusions:

-s'ha fet per evitar prendre decisions que potser no agraden a gran part de la població, però es justifiquen amb el fet de fer una enquesta.

-ha enemistat amb polèmica als veïns de Tavernes, en lloc d'unir-los.

-s'ha fet amb presses, premeditació i nocturnitat (es va anunciar de nit en un ple i l'endemà ja estava en marxa).

-ha tingut molt escassa repercussió (la nostra enquesta, sense res de publicitat, ja va comptar amb una participació de 682 ciutadans), podria haver-se estalviat la despesa anunciant ...

8 comentaris:

 1. Seu volen carregar tot.
  Aixo no es res,lo que ells volen es cambiar i manipular
  Les uniques festes bones son les que a ells el agraden
  La única cultura bona es la de ells
  Per que no pregunten per la festa Estellés?
  Tavernes R.I.P

  ResponElimina
 2. Si se pregunta porque se pregunta, y si no porque no, vosotros a criticar. En todo caso un once por cien más de opiniones que las que pedía el pp cuando ha gobernado. Y así les va a unos y a otros, algunos gobernando en todos lados y otros en la oposición y tratando de echar cortinas de humo constantes para tapar sus vergüenzas.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Voste que es el Sindic de greuges de l'Ajuntament ?..Açò no es trcta de pp,psoe,comoromís!!.Es tracta de que en una consulta d'aquestes condicions no tot el mon pot accedir a elles. Y no em diga vosté a mi qué és democràtic que 700 persones decidisquen el futur d'un poble. A més amb lo facil que era de manipular aquesta votació no crec tinga molta validesa jurídica. Si vols fer una consulta com deu mana posa paperetes repartides per les cases, posa urnes y posa un dia per a votar.Això es democracia!, no el que mos voleu vendre !

   Elimina
  2. No, es sólodemocracia, aceptar el resultado vote más o menos gente. Simplemente eso.

   Elimina
  3. No, es sólodemocracia, aceptar el resultado vote más o menos gente. Simplemente eso.

   Elimina
 3. Este any tindrem bous en una plaça com tota la vida i com han fet tots elz partits.
  Qui vulga bous que els pague i no com ha fer JJ que b diners de tots ha pagat la afició d'uns quants.
  I també tindrem Tiro. Segur que si.

  ResponElimina
 4. Ahora va y resulta que solo haran caso a una parte de la encuesta y la otra lo hablaran con los otris grupos politicos.
  Vaya payasada.

  ResponElimina
 5. Para payasadas y charlotadas las notas de prensa del pp

  ResponElimina

Escriu el teu comentari