Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 12 de febrer de 2016

Ni informació, ni transparència, ni garanties

Primer dia de consulta “sobre la presència a la programació de festes” de Tavernes del tir i arrossegament i els bous al carrer 

Per Jesús Frare, portaveu de la Plataforma Carles Pinazo 
De la famosa “consulta sobre els bous a Tavernes de la Valldigna”, ja hem arribat fins a una enquesta de 8 preguntes, dues de les quals se centren en la presència del tir i arrossegament i els bous al carrer a la programació de festes, sense cap referència al fet que, durant els últims 5 anys, el cost d’aquests últims s’ha carregat sobre els pressupostos municipals, sobre les butxaques de tots i totes. I, per suposat, sense informar en cap moment de l’import d’eixa despesa en linxament animal.
És, per tant, una iniciativa en contradicció amb el mateix esborrany d’instrucció sobre consultes ciutadanes de Tavernes, on s’estableix que s’ha de donar una informació “tan àmplia com siga possible sobre el tema objecte de debat, sobre el procediment emprat, terminis, fases…, per a garantir la transparència del procés i facilitar la participació” (instrucció 4a). La data d’inici de la consulta es notificà al Ple ordinari de l’Ajuntament de dilluns, a poques hores de l’inici d’aquesta, on la regidora socialista Maria Pilar Altur va fer constar, al torn de precs i preguntes, que se n’havien assabentat allí mateix. El regidor d’Esquerra Unida, Eduardo Boronat, també va constatar la falta d’informació respecte a aquest procés.
L’opacitat del procediment fa que només puguen conèixer el contingut de la consulta les persones de Tavernes amb clau d’accés al portal de participació. Aquelles persones sense ordinador o sense “habilitats per a la informàtica”, se n’hauran d’assabentar de la formulació de les preguntes a l’Ajuntament i, fins i tot, en el mateix moment de fer servir el sistema habilitat de votació assistida per persones funcionàries, un fet completament allunyat d’un vot informat i fruit de la reflexió.
Però, per a accedir a la consulta només cal el DNI o un document identificatiu, amb la data de naixement com a clau d’accés. Es donen, per tant, totes les facilitats per al vot suplantat de qualsevol persona veïna de Tavernes i majors de 14 anys, fet que no es podrà denunciar perquè no existeix cap mecanisme d’observació del procés: l’Ajuntament serà l’únic coneixedor del seu desenvolupament.
Recordem que, al Ple de febrer, es parlà de tres mecanismes de votació: el telemàtic; el telemàtic presencial i assistit i el presencial mitjançant paperetes, sense que s’haja dit res del sistema de recollida i custòdia d’aquestes paperetes durant els 10 dies que restarà oberta la consulta, i, per tant, sobre les garanties per a que no siga manipulat per sostracció, substitució o introducció fraudulenta de vots.
Les que hagen decidit no participar de la consulta, tampoc estaran informades del seu abast i el contingut. Els mitjans d’informació hauran de consultar directament a l’Ajuntament i, pel que fa a una persona veïna de Xeraco, Benifairó, Favara o Cullera, podran saber amb detall el que es pregunta a una consulta de Groenlàndia o l’Equador, però no a les de Tavernes.
Ens refermem en la idea, per tant, que estem davant d’un procés sense transparència, sense informació i sense garanties, amb dues preguntes evasives sobre la presència de maltractament animal al programa de festes per a generar un argument legitimador de la decisió de l’alcalde Jordi Juan que, des del 2011 i fins ara, ha garantit la continuïtat dels linxaments de bous a Tavernes de la Valldigna carregant el 100% del seu cost als pressuposts municipals.

14 comentaris:

 1. Si hacen porque hacen, y si no porque no hacen, la cuestión criticar.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Hay gente que ha ido a votar, y salía como que ya había votado. ¡El Alcalde por ejemplo! La manipulación es demasiado fácil, es una chapuza. Ésto me suena a base de datos con fines.. ejem.. menos festivos de todo

   Suprimeix
 2. Si se hace, que se haga bien. No hay control legal, sólo se quiere quedar bien con el pueblo porque se pregunta, después harán lo que les dé la real gana.

  ResponSuprimeix
 3. El alcalde sabe en tiempo real quien ha votado, que ha votado y como va el resultado de la encuesta.
  No hay ninguna garantia de que sea fiable y se ha demostrado que cualquiera puede suplantar la identidad del mismisimo alcalde.
  Y ademas no es vinculante por lo que esto es un paripé en la que el alcalde al final hará lo que le dé la gana porque tiene mayoria absoluta.

  ResponSuprimeix
 4. Almenys es pregunta, cosa que en els governs del PP ni aigua

  ResponSuprimeix
 5. Que vergonya ixir en el Levante perque Tavernes ha fet una enquesta poc fiable i on pots ser suplantat per falsejar els resultats.

  ResponSuprimeix
 6. Més informació, transparència i garanties que els que no han fet mai una enquesta d'estes, segur.

  ResponSuprimeix
 7. Per a que vull que em pregunten si després no van a ferme cas? es una tonteria que no em fa gens de gracia que repleguen datos meus

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Per a què? Jo t'explique...fan com que escolten a la gent i després els resultats els cuinen. Ja hem vist com es pot usurpar identitats. El mateix alcalde ho diu "esta tot pensat". Voteu. Jo em quede en les vostres dades, ja faré us d'elles, vosaltres penseu qur soc un alcalde sl que li encanta escoltar, jo em lleve de decidir una qüestió polèmica que jo nateix he creat, faig que vosaltres decidiu...et voila! El que decidisc sóc jo i em quede amb les dades que n'entregueu voluntaria i inocentment. I ademés quede com a que sóc l'alcalde pròxim que vullc vendre -oblideu que visc a València i m'importa res el que us passe al poble-.

   Suprimeix
 8. Les dades que arrepleguen estan en el padró

  ResponSuprimeix
 9. Ja esta be de si han fet o no ha fet. Lo que es tracta es de donar mijans per a que la gent participe, aixó està molt be, es veritat però no a quasevol preu.

  Si es dona un mitja per a que la gent es pronuncie, hi ha que donar-lo en les maximes garanties, de manera i forma que ningú puga suplantar a ningú.

  En segon lloc, tos son ciutadans, i hi ha que aplegar a tots. La meua mare que te 80 anys, sense ordinador a casa, sense internet, i sense saber, pobra, utilitzar aquest avantage votarà?, pues no clar, i aixi molta gent.

  Sembla que el mig utilitzat no es idoni, ja que dona aventages a un sector de la població i oblida a altres, a saber; Jovens i no tan jovens.

  Un sistema ho tots no tenen les mateixes possibilitat i abastos, no es un bon sistema per a preguntar, ni just, ni fiable, ni participatiu.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Tu madre puede ir a unos de los cinco lugares físicos dispuestos y votar rellenando un papel : Antes de criticar por lo menos infórmate bién.

   Suprimeix
  2. Mi madre tendrá dificultades para ir pero además si con esas dificultades va y alguien ha votado con su nombre y DNI qué? Qué fem??

   Suprimeix
 10. Chapuza monumental. ¿Gasto en beneficio de quién si el resultado no es vinculante? Además, según parece, técnicamente esta encuesta no es segura, se puede suplantar y ademas se controla en tiempo real el voto emitido. Es como si en las elecciones te metes en la cabina con gente mirando.
  Que mal me huele esto y que recelo me produce facilitar mis datos no se muy bien a quien ni para que.

  Piolin

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari