Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 19 de febrer de 2016

NP del Partit Popular de Tavernes: Falta de coherència del Sr. Jordi Juan

NP Grup Popular de Tavernes: El Partit Popular de Tavernes no troba coherència entre el que diu Jordi Juan a les Corts i el que fa com alcalde a Tavernes en quant a adjudicació de contractes.

Està fent 'xanxullos' l'Ajuntament de Tavernes? És una pregunta que els Populars de Tavernes es plantegen després de sentir i veure les dites i els fets a Tavernes de la Valldigna del Diputat i Alcalde de Compromís en Tavernes Jordi Juan. Mentre el Diputat de Compromís Jordi Juan, diu a les Corts Valencianes que cal evitar els contractes adjudicats pel procediment negociat sense publicitat perquè serveixen perquè alguns ajuntaments facen "xanxullos", el senyor Jordi Juan, alcalde de Compromís de Tavernes, utilitza habitualment aquest procediment de contractació o contracte 'a dit'.

No hi ha cap obligatorietat de seguir el procediment negociat per contractar. Però a l'Ajuntament de Tavernes és un procediment que es tria habitualment, a pesar que l'alcalde assegure a les Corts que serveix per fer 'xanxullos'.

El Diputat Jordi Joan afirma en les Corts Valencianes que cal donar la màxima difusió als contractes públics i que si els contractes es publiciten es pot estalviar entre el 30 i el 40%. Però l'alcalde Joan publicita molt pocs contractes a Tavernes.

De fet, és poc habitual donar la màxima difusió als contractes públics en la gestió municipal de Juan, pel que l'Ajuntament està renunciant a importants estalvis.

Un exemple sagnant és la recent adjudicació del contracte de l'obra "millora ordenació trànsit i estacionament" que s'ha tramitat pel mateix procediment amb el qual, segons el Diputat Jordi Juan, alguns ajuntaments fan 'xanxullos', i amb el qual s'ha obtingut l'insignificant estalvi d'1 cèntim. En aquesta obra valorada en 125.000 euros l'Ajuntament podia haver-se estalviat prop de 50.000 euros, si tal com afirma el Diputat Jordi Juan, se li hagués donat publicitat i màxima difusió.

Sol·licitem a l'alcalde Jordi Juan que aclaresca els criteris que segueix per donar o no publicitat a l’adjudicació de contractes en Tavernes. I com és possible que diga a les Corts que els no negociats serveixen per fer 'xanxullos' i el mateix Joan, a l'Ajuntament de Tavernes que dirigeix, estiga utilitzant-los quan no hi ha cap llei que obligue a això.

No és coherent que el Jordi Juan Diputat diga a les Corts que es pot estalviar entre el 30 i el 40% donant publicitat i difusió als contractes mentre l'Jordi Juan Alcalde no aplique aquest procediment a Tavernes.

Jordi Juan Diputat diu a les Corts que els ajuntaments fan 'tripijocs' utilitzant el mateix procediment d'adjudicació de contractes que habitualment ell utilitza a l'Ajuntament que dirigeix.

Per què renúncia l'alcalde a la possibilitat d'estalviar entre el 30 i el 40% en les obres?

¿Es fan 'xanxullos' amb els contractes adjudicats a Tavernes pel procediment negociat sense publicitat?

Documentació:

Jordi Juan: "Impulsarem la Llei Valenciana de Contractació per a evitar negociats sense publicitat"

Jordi Juan: “Els contractes menors, quan es publiciten es poden tindre estalvis del 30 i del 40%”. “És molt important donar la máxima difusió als contractes públics”

“S’ eviten els negociats sense publicitat, que en molts casos, i per desgràcia, ho hem vist en molts ajuntaments, només que es feien que xanxullos”

Adjudicació contrat: Millora ordenació tràfici estacionament:

Licitacions Ajuntament de Tavernes de la Valldigna


pptavernes@gmail.com

3 comentaris:

 1. Jordi Juan parla de xanxullos perque ell ho coneix de primera mà.
  "Este contracte és pa tu amic. Busca a un parell d'amics teus pa que demanar pressupost i entre vosaltres s'apanyeu però la faena és pa tu" i aixina lloga sempre als mateixos si no ho fà a dit.

  ResponElimina
 2. Si que fa xanxullos Jordi si. Totes les obres se les queden els mateixos i moltes vegades va a buscarlos fora en lloc de donar faena al poble.
  La pintura de pintar els pasos de sebra l'ha donat a una empresa vasca en lloc de donarla a uns del poble i estan pintant fatal. Aneu al polígon o darrere de la casa de la cultura i voreu quin desastre. Amb els bons pintors que hi ha al poble sense faena i li donen la faena a uns vascos.
  Quan de xanxullo fa l'alcalde!!

  ResponElimina
 3. Només hi ha que mirar la informació pública de les licitacions que fa l'ajuntament i quasi tots son "xanxullos". Molt bé Jordi Juan, ací fas una cosa i allà dius una altra.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari