Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 23 de febrer de 2016

NP: Tavernes diu no als "bous al carrer" i al tir i arrossegament

Hem vist a la premsa i a les reds socials que Tavernes diu no als "bous al carrer" i al tir i arrossegament. El 42% dels participants en la consulta telemàtica municipal rebutja les festes taurines.

Tavernes de la Valldigna ha dit "no" a la celebració de "Bous al carrer". Ho han triat així, de forma molt ajustada, un 42% dels ciutadans que han participat en la consulta que entre el 9 i el 19 de febrer ha dut a terme el consistori per conèixer les preferències dels seus veïns a l'hora de configurar les festes patronals. Un 38%, per contra, s'ha mostrat a favor que el municipi seguisca acollint aquestes celebracions, mentre que un 17% ha dit que li resulta indiferent.
En nombres absoluts, un total de 792 veïns han rebutjat que l'ajuntament seguesca programant activitats taurines, mentre que 719 estarien a favor i 333 persones s'han decantat per l'opció "em dona igual".

Les votacions s'han dut a terme de forma telemàtica i incloïen també una pregunta sobre el tir i arrossegament, una tradicional activitat que fa desenes d'anys que se celebra al municipi. En ella, un cavall tirat per una persona arrossega desenes de quilos carregats en un carro. També ha estat rebutjat amb el mateix percentatge de vots que en el cas dels bous (42%).

En total han participat en l'enquesta 1.799 veïns, tot just un 11,8% del total dels 15.183 que complien amb els requisits per a poder emplenar-(ser major de 14 anys i estar empadronat).

La consulta incloïa altres preguntes com la preferència de durada, els dies de celebració dels actes o el desig que se celebre un concert de grups de primera línia previ pagament d'una entrada.

Els veïns han mostrat la seva preferència en que les festes comencen la primera setmana de setembre (fins ara era la tercera), i que la durada siga de quatre dies, és a dir, de dijous a diumenge. D'altra banda, els ciutadans s'han mostrat rotundament a favor que l'ajuntament organitze grans concerts i prefereixen que la nit de paelles siga dijous i les disfresses dissabte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari