Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 9 de febrer de 2016

VP: Alerta pel sòl d´una escoleta

Hem vist a la premsa que pares denuncien el perill del ferm abrasiu del centre després de resultar ferits diversos xiquets en Tavernes de la Valldigna.
Pares i mares d´alumnes de l´Escoleta Víctor Calatayud de Tavernes de la Valldigna, han denunciat que els seus fills han sofrit danys en la cara degut a que el sòl de la zona del pati és inadequat. La setmana passada, al menys, dos menors presentaren rojures i xicotetes ferides a la cara degut a la rugositat del ferm i a la elevada temperatura del mateix en les hores màximes de calor, segons els pares.
Els pares es queixen principalment del tipus de materials que s´han utilitzat en el sòl del pati i exigeixen solucions immediates en aquest sentit. En l´últim consell escolar, alguns d´ells ja van advertir de la necessitat de canviar el sòl. L´escoleta va obrir les seues portes en setembre de 2014 i ja en el passat curs també hi va haver denuncies per les ferides que sofriren els alumnes que acudien.
El sòl del pati està cobert amb un adoquinat multicolor. Els pares comenten la possibilitat de reemplaçar-lo per un ferm de suro semblant al que s´utilitza en les zones de jocs infantils.
Compleix la normativa:
L´Escoleta Víctor Calatayud està ubicada en el carrer Verge dels Desamparats i és un edifici amb una planta que supera els 600 metres quadrats. Té diferents aules per escolars de 0 a 3 anys i zones comuns.
La regidora d´Educació, Bea Ferreres va atendre ahir a la premsa que publica aquest article i li va explicar que el centre escolar compleix amb la normativa i per tant, l´Ajuntament no té previst realitzar cap canvi al respecte, almenys, de moment. La regidora també va dubtar de les ferides dels xiquets s´hagen produït pel sòl, i va afegir, que es cert que els xiquets cauen, com és normal, però les fotos que circulen no són del tot diables i inclós li van comentar que les ferides s´han produït per rascades en la paret i no pel sòl.
La denúncia dels pares, ha sigut recollida pel Partit Popular en l´oposició. A finals de 2015, la portaveu del grup, Eva Palomares, ja va fer un prec en un ple per a què es canviara el sòl de l´escoleta infantil. En un comunicat, els populars recorden que desde que l´executiu de Compromís li se va contestar que no hi havia diners per a canviar el ferm del centre. Segons el PP, la regidora nacionalista Bea Ferreres li va contestar que per eixa regla de tres "caldria canviar tot el paviment dels carrers per sòl de suro per evitar danys en els menors i açò és impossible". Els populars van afegir: "Hi ha que recordar que aquesta legislatura es va iniciar amb una despesa de 3.000€ en una pantalla gegant per retransmetre el ple d´investidura", de manera que "A´hi es veuen les prioritats del Govern de Compromís. Si que hi havia diners per a la pantalla gegant, però no per a protegir als xiquets de l´Escola Infantil Víctor Calatayud".
Desde l´executiu, per la seua part, recordaren que el projecte el va realitzar el PP en el govern de Tavernes: "En el passat ningú es queixava i aquest any han aparegut les queixes per lesions".


font: http://www.lasprovincias.es/comunitat/201602/09/alerta-suelo-guarderia-20160209000412-v.html

http://www.lasprovincias.es/comunitat/201602/09/alerta-suelo-guarderia-20160209000412-v.html

4 comentaris:

 1. Tant costa posar piso de goma? en els parcs infantils està i en una escoleta pública que hi han bebes de 0 a 3 anys no? per l´amor de deu, que són molt xicotets tant costa?

  ResponSuprimeix
 2. ¿ se cumple la normativa ? Sí.
  ¿hay este tipo de suelo en otros centros públicos ? Sí.
  Toda la vida los niños hemos jugado y caido en las calles, ahora parece sean de algodon.

  ResponSuprimeix
 3. Jo no acabe de compendre en que pensen els srs del govern municipal, de veres, com poden ser tan temeraris i jugar en la seguritat dels vallers i m'explique:
  -- Eleccións i festivern sense intendent de policia al poble. Inseguretat al canto.
  -- Pasos de vianants sen se pintar, apenes es veuen. -inseguretat al canto-
  -- Per falta de previssió o per el que vullguen dirnos, patrulles nocturnes fetes per un sol municipal. -inseguretat al canto
  -- En el encreuament de Marjaletes en G Via alla quant s'enrecorden posen uns municipals a vigilar el pas de vianants que a les 8 del mati arreplega molt de transit i el estudians que acudixen al Magraner i a l'institut -inseguretat al canto-

  Després d'uns quants eixemples d'inseguretat ve el que clama al cel, la que sofrixen els nostres menudets en l'escoleta Victor Calatayud en la que sufrixen ferides per que el piso es masa abrasiu i flepen senyores i senyors, no hi han diners per adequar el piso y ferlo de suro com el que tenen els columpios.

  Es lamentable que el estat d'inseguretat que sufrix el poble vaja a parar en la escusa de que no hi han diners en els veins mes xicotets, desoint les peticións que han fet reiteradament els edils del PP i ara que tingam que eixir als papers per aço. Lamentable de veritat.
  #PitjorImpossible
  #JordiDimissió

  Tintín

  ResponSuprimeix
 4. Si, tan mal anem que mireu els resultats de les urnes, vosaltres si que aneu de mal en pitjor i el que vos queda.

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari