Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 29 de març de 2016

Precs i preguntes del Ple del mes de març (1ª Part)


Després de les festes de Setmana Santa i Pascua reprenem el ple del passat mes de març, per tindre als nostres lectors assabentats de les qüestions de control dels regidors de l’oposició sobre el Govern. Una menuda menció mereix que el Tinent d’Alcalde Enrique Chofre, ha deixat d’ocupar el lloc prop del públic, per estar al fons de la taula del ple. Ja no el vegem toquetejar l'ordinador com feia, controlant la retransmissió del ple...


Atenent al ple de març, la portaveu del Partit Popular, Eva Palomares, va proposar al Govern que, ja que estan fent les obres del col·lector del carrer Sant Pere aprofitaren per resoldre els problemes d’accessibilitat en eixe carrer i San Josep. “I parlen en el propietari, l'entitat financera perquè lleven el post que talla el pas a persones amb problemes de mobilitat”, proposava.En segon lloc, Eva Palomares sol·licità al govern de Compromís que buscaren llocs per les associacions que ho necessiten per assajar com és el cas de la CIM o El Fènix i d’altres associacions musicals que han d’assajar al carrer amb xiquets amb els riscos que comporta.

D’altra banda, la regidora popular mostrà dos documents. “Diria que és de l’Ajuntament de Tavernes?”, preguntava Palomares a l’alcalde Jordi Juan. La regidora popular va fer referència a l’anterior plenari. Segons Palomares, demanà al regidor de Transparència si li podria dur abans del ple de març els pressupostos que va estudiar el mateix regidor per decidir que la millor oferta era la de Wifilinks.

Eixa mateixa setmana, segons conta la regidora del Partit Popular, seguint el consell de l’alcalde Jordi Juan, se'n va anar al Departament de Contractació i va buscar l’expedient de la retransmissió de plenaris en directe. “Quina va ser la meua sorpresa quan sols em vaig trobar eixe document que li ha fet arribar el meu company Mario, on apareixen simplement els detalls dels equips per fer la retransmissió del streaming”, explicava. El dissabte de matí, anterior al ple, segons conta la regidora popular, li arribà un mail del senyor Chofre. “En este correu no apareix cap firma de cap funcionari ni de cap departament. Voldria saber d’on ix este document -que li va enviar el senyor Chofre-, perque jo no vaig trobar cap pressupost ni de Wifilinks ni de cap empresa en l’expedient. Tinc un mail d’un funcionari de la casa en el que efectivament es diu que no hi ha cap pressupost, ni de Wifilinks ni de cap empresa en l’expedient”, assegurava.https://youtu.be/cwz9dg5pdmo?t=1h42m13s

L’alcalde Jordi Juan respongué a la regidora del Partit Popular: “Respecte als escrits que m’ha donat, jo trobe que si el senyor Chofre li va donar la informació que va demandar jo trobe que tal volta no li agrada la resposta. Ara bé, el que vosté està diguen és d’un contracte menor, no un negociat sense publicitat, ni un obert, i l’ajuntament no ha funcionat ni ara ni mai amb una resolució. Vostés tenen accés a tota la informació. Però el regidor li haurà donat lo que bonament puga. Si de cada contracte menor busca una resolució, este Ajuntament no funciona així".


https://youtu.be/cwz9dg5pdmo?t=1h44m3s

La senyora Palomares concretà al senyor Juan: ”L'informe que em passa el regidor no sé de quin departament ix, si l’ha vist algun funcionari, si l’ha vist sols el regidor, si el va fer Wifilinks, si el va fer el regidor com a Wifilinks. No m’apareix cap dada ací. Qui m’assegura que eixos pressupostos no van ser fets la mateixa setmana que jo vaig fer la pregunta??… El tema es que ací el regidor fa poc era accionista de Wifilinks. Està tot molt ben cuinat”.

En la seua intervenció, el senyor Enrique Chofre li respongué a la senyora Palomares: "A veure senyora Palomares, efectivament com diu el senyor Alcalde vosté intenta deixar en l'aire informacions que sap perfectament que no són de veres. En poder del secretari de l’Ajuntament està la meua actual situació respecte a eixa empresa que vosté nomena. Dir-li que la meua desvinculació de l’empresa es fa efectiva en juliol de 2015, val? Aleshores, vosté em demana un informe on jo li explique fil per randa tots i cada un dels passos que pegue respecte a la convocatòria d’eixa ajuda. Li pose en un document adjunt tots els documents de treball, només faltava que li posara les converses amb les diferents empreses. Aquest document hi ha estat consultat amb secretaria, han estat sabedor de tos els passos que he donat. I la conclusió és que vosté vol traure suc on no hi ha. Quede a la seua disposició. Tot s’ha fet de bona voluntat i puc dir ben alt, que si es tornara a produir la mateixa situació ho tornaria a fer exactament igual".


La resposta del senyor Josep Llàcer, de Compromís, a la senyora Palomares, del PP: "Fa molt de temps que intentem localitzar un interlocutor vàlid. Perquè eixos solars passaren a les mans de la Sareb ja fa uns anys, primer eren de Bankia, ara estan en mans de Solvia, i hem fet els mateixos requeriments a Solvia perquè en la brevetat més gran possible retiren eixos posts que impedeixen la mobilitat en les voreres i si no ho fan, procedirem a executar l'actuació, primer via multes coercitives i després a fer l'execució subsidiaria i a repercutir l'import d'eixa actuació a l'entitat".La resposta de la senyora Encar Mifsud, de Compromís, a la senyora Palomares, del PP: "Estic reunint-me, en les diferents associacions. Hi ha infinitat d'associacions i estem intentant reubicar-les. Per què, per exemple, en el Dolores Rojas estem reubicant a les associacions per fer reunions. Intentarem que facen torns, perquè hi ha moltíssimes associacions i l'Ajuntament no té locals per totes. Estem mirant perquè, posant un poquet de tots... Per a assajar necessitem un espai gran i que no moleste els veïns. Esperem satisfer les necessitats de les associacions dins de les nostres possibilitats d'espais i de llocs. Estem en este tema i no ens el deixem de costat".

I el senyor Alcalde, Jordi Juan, afegeix una proposta als Populars: "En qualsevol cas si vostés tenen alguna idea, volen col·laborar i buscar o encarregar-se d'eixe tema, no tenim cap problema. Com Tavernes té un moviment associatiu tan ampli, sens demana locals a l'Ajuntament que pensem que no tenim i qualsevol idea és benvinguda".

2 comentaris:

 1. Una vegada mes l'oposició del grup popular fa la seua tasca d'oposicio i fiscalització del govern de Jordi Juan.
  Ja pareix que el temeta de Wifilink i el regidor de Compromis Sr Chofre done un poquet d'asquet. Que nasos pasa? Tanta rebolta per no admetre clarament l'interes directe del Sr Chofre en Wifilink i que tot el poble sap que es soci i treballa alli? On está la valentia i la transparencia? Per que l'alcalde permet aixo?
  Ahi ho deixe...

  #PitjorImpossible
  #JordiDimissio

  -Tintín-

  ResponElimina
 2. Ho permeten perque ara ja val tot al Bloc-Tavernes,han entrat de plé al poder,i com veuen que,com abans,continua seguent igual de fàcil,APROFITEN l'amiguisme i la jerarquia per fer i desfer a voluntat dins del partit i l'Ajuntament. Amb la venevolència de la vella guàrdia del partit,segur que a alguns els remenejarà la consciència,però pensen que els servei a la causa val la pena. Canvi al govern però cap a la política local.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari