Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 6 d’abril de 2016

Comiat del regidor Popular, Manolo Vidal

" Hui és un dia d’eixos que quan un comença un camí pensa que mai arriba al cap. I no es cert, sempre hi ha un dia en que a tots ens arriba el final. A vegades voluntàriament, altres vegades forçat per les circumstàncies o per la vida mateixa.

Es parla molt del canvi generacional. I es cert. Hi ha que canviar i per això tenim en Compromís a Joan Baldovi amb 57 anys i a Joan Ribó amb 68. Amb el PSOE el mateix Ximo Puig no acaba de prendre ara la seua primera comunió amb 57 anys i estos dies van traure unes imatges del Congrés en Madrid i sorpresa ... Joan Lerma per allí. El qui va ser President de la Generalitat Valenciana. Allí estava en 64 anys. En quan a Esquerra Unida, ja no se qui queda ni qui son, però ací en Tavernes no estem en les primeres dents que digam. Tot això ho dic perquè pareix que va diguent-se en tot moment el canvi generacional del PP però que pocs es miren el melic. 

Jo he tingut sort. He pogut elegir. He triat el moment en el que dec de deixar de ocupar una de estes cadires en que estem sentats. Soc una persona afortunada.

I per tant, ara es el moment de la meua despedida. I desprès de tants anys es molt lo que podria dir que trauria el colors a mes de un, però no es eixa ni la meua intenció ni el meu talant.

Vostè Sr. Juan com alcalde president d’esta corporació es mereix ser el primer al qui em dirigisca. I vull traure’l d’un dubte abans de res.

El ple passat ens preguntava si era pesat quan deia el que tenim que fer o no fer els regidors en les comissions. Jo li conteste Sr. Alcalde. SÍ es un pesat, no tinga cap dubte. Però vostè qui es o qui es creu ser per a dir como hem de fer o deixar de fer-li l’oposició?? Farem el que creguem que es el millor.

Però vaig a explicar-li-ho per a que ho comprenga. En tots els anys que ha estat el seu partit en l’oposició han fet el que han cregut convenient i el millor que han sabut. Ningú mai els ha instat a que feren de una determinada manera la seua política local. Quantes vegades he escoltat en les comissions que no podia dir res perquè tenia que consultar-ho a la assemblea?? 

Mire, els regidors i regidores som lliures de preguntar en comissió, de anar a mirar el expedients o de parlar en el responsables tècnics dels diversos departaments i també de preguntar ací en el Ple el que es considera que hem de preguntar. Tot això sense parlar del regidor que durant mesos no va estar per l’ajuntament. I ahí es queda la cosa del viatget.

De totes formes, vostè ha millorat molt dirigint el debat del ple municipal. Durant la passada legislatura vam tindre que soportar-li les seues pataletes quan comentavem en veu baixa entre el regidors i ens manava callar tot cabrejat com ho feia un vell mestre nacional dels qui encara pegaven als xiquets. Hui vostè ha evolucionat i ja xarra en qui vol, inclòs el fa alçar. Es bo evolucionar.

També l’altre dia va demanar disculpes al·legant ignorància per no haver donat el segon torn de paraula al portaveu popular, a mi, durant tota la passada legislatura quan li’l demanava de manera reiterada. I després ens ix en que sap rectificar i demana disculpes. Què bonic, quasi 5 anys de no deixar parlar en este ple als representants del poble. Quasi el mateixos anys que va durar la Segona Guerra Mundial per aprendre que tenia obligació de deixar parlar.

I parlant de la segona guerra i el jueus. Que vergonya que en este Ple s’aprovara un boicot a empreses i es vetara a un país. Siguem un poc mes seriosos.

I una ultima cosa Sr. Juan. No negue ser un jornaler de la política. Jo sóc fill de jornaler i ser un jornaler és molt honrós. És treballar i més treballar. En el seu cas, deuria de fer-ho per un poble i els seus veïns. No s’avergonye de ser jornaler. En tot cas hi ha que tindre vergonya de ser un vividor de la política. Per tant li demane el mateix que vaig fer quan va prendre possessió de l’alcaldia per primera vegada. Siga alcalde de Tavernes i de tots els seus veïns i treballe pel poble.

Senyors representants del grup socialista. Poc els puc dir. Només que tenim allò que el marketing ha creat i vostès han apoiat. No passa res. El cocodril es va fer gran i es menja al qui li ha donat de menjar. La lliçó podria valdre per al Sr Ximo o per al Sr. Pedro. Vostès sabran.

Sr. Eduardo Bononad sé que fa anys que estic present en els seus pensaments. Sense parlar amb mi tots estos anys de la meua dedicació política vostè m’ha tingut molt present en xarrades i minimitings, inclòs a donat esmorzars de perros a diversa gent anomenant-me. I jo no obstant, Sr. Bononad, li estic molt agraït. Vostè es el meu model i li ho vaig a explicar molt breument. Si llevem al Quijote i poc més, mai segons parts van ser bones. No li capia cap dubte. Si tinc alguna vegada la temptació de tornar a esta política local pensaré en vostè.

Sr. César, bona nit. Em dirigís a vostè personalment i també com a Secretari General de l’Ajuntament i representant al col·lectiu dels seus treballadors de i felicite a Tavernes per la qualitat humana i sobre tot professional dels funcionaris i personal laboral que té. Tots hem fet errades i tots alguna vegada hem callat quant tindríem que haver cridat i alçat la veu. Jo mateix en la nit de hui em calle lo millor. Però lo que es indubtable es la professionalitat i les ganes d’esforç per un Tavernes millor que tenen els treballadors d’este ajuntament. Moltes vegades inclòs son motors d’iniciatives i espentegen als propis politics de torn per a que facen les coses i actuen de la millor forma possible. Què sempre hi ha qui s’esmarra o es un ... ?? I en quin col·lectiu no passa això?? Lo bo es pensar que son el qui menys i que no val la pena ni recordar-los en este moment. Hem de tindre molt clar que hem de sentir-nos orgullosos el vallers i valleres dels treballadors. Sr. Secretari li demane que els transmeta el meu agraïment i la meua enhorabona per la dedicació al poble de Tavernes. El capital humà que tenim es un dels millors valors. A més, sempre m’he sentit molt recolzat professionalment i he tingut el recolzament del treballadors, però sobre tot, he agraït molt quan m’han rectificat i m’han corregit les errades que he fet. Mai he exigit un canvi d’informe que podia no ser favorable ni tampoc he pressionat a prendre posicionaments. De nou enhorabona pels bons professionals i treballadors que tenim y moltes gracies per tot el que he rebut ... que ha sigut molt. Però ..

Tindre una plantilla com la que tenim no és obra i gràcia de la divina casualitat. En absolut. Ahí tenim que felicitar-nos tots els qui hem format part dels governs populars. Des de el primer moment amb Eugenio fins que jo vaig finalitzar con alcalde junt en tots els regidors, s’han fet unes oposicions i provisions dels llocs de treball de una manera equitativa, justa i transparent. Mai s’han mirat ni colors ni caretes. Els qui han demostrat davant un tribunal imparcial que eren els millors son els qui han passat a treballar. I el mateix s’ha fet en les promocions internes. El millors. Igual donaven les ideologies. Era el mateix. Eren els i les millors.

Amb vostè no passa el mateix sr Jordi. I no vull estendrem que ja he dit que lo millor no vaig a dir-ho. Vostè Sr. Jordi s’ha passat pel forro que durant 20 anys les proves psicotècniques de l’ajuntament de Tavernes les fera un equip de professionals. Fa la primera prova d’oposició i tria a una persona forastera i específica per a fer eixes proves. De que tenia por? Hui per hui eixes proves estan al jutjat.

Maria, companya, critica el que consideres. Sempre ho has fet des del respecte i sense faltar a ningú. Segueix igual. Renegue qui renegue i proteste qui proteste. No deixes de complir, com ho estàs fent, el teu càrrec de fiscalitzar i revisar l’actuació del govern municipal.

Mario. L’altre dia vam assistir a un reconeixement a dos llauradors de Tavernes, Pepe Langa i Pepe Manclús. Ho tenien més que merescut. Sempre van estar pendents de l’horta i de les necessitats col·lectives dels llauradors de Tavernes. Però hui vull a tu reconèixer-te també eixe mateix treball. Estar pendent, defensar i treballar per l’agricultura en Tavernes. Lo millor que puga ser pels llauradors del nostre poble. Mario mai ens ha pillat gitats no sols una riuada com la que vam patir, tampoc una forta pluja. Ahi hem estat amb altres companys regidors, la policia local i els voluntaris de protecció civil. A tots el meu reconeixement.

Eva. Amiga i companya, a tu et toca el càrrec més pesat i dur però has demostrat ser intel·ligent, tindre moltes ganes de treballar i el que es més important encara. Voler i estimar el nostre poble i pensar en que tenim un futur. Et desitge molta força per la tasca que tens davant i et demane que mai deixes de lluitar pels veïns i veïnes de Tavernes.

Em substituirà Salvador Sansaloni, Sime, com ens agrada dir-te. El teu talant i la teua sensibilitat està més que demostrada i segur que treballaràs incansablement per Tavernes i per la gent que més ho necessita.

A tots els qui han segut els meus companys de partit en la corporació: Moltes gràcies. Sempre heu estats ahí, lluitant i treballant per Tavernes. 

Els qui formen part del Partit Popular de Tavernes, tot el meu agraïment. Sempre ha sigut reconfortant tindre-vos al nostre costat. Fent força, donant ànims, recolzant-me i moltes vegades indignats per les infàmies contades per mitjans afins a l’actual govern municipal. No han tingut límit, igual donava la vida política que la personal, o la de la intimitat de les persones que podien rodejar-me. La desqualificació en tots els sentits. Tot ha valgut i això no es fer política ... és intentar destrossar i no és ni bo ni sa.

Vull acabar estes paraules despedint-me políticament del meu poble. Dels meus veïns i veïnes. He treballat tot el que he pogut per Tavernes. Jo sí he intentat ser un jornaler de la política. Mai he deixat d’escoltar o atendre a ningú veí. He intentat que tinguérem una vida millor. Una carretera a la platja, una carretera amb menys soroll per dins del poble, arxiu municipal, ampliació centre salut, institut nou, instal·lacions esportives, cuartel de la guàrdia civil i que fóra lloc principal ... en fi ... no vaig a fer tota la llista que seria llarga. 

Per cert, que bé em vendria tindre oberta l’escoleta municipal de la platja que no els ha donat la gana obrir i que m’obliga a anar-me’n de la platja com molta altra gent ha tingut que fer.

Me’n vaig molt agraït dels meus veïns i veïnes de Tavernes. He rebut molt de tots. Atenció, estima, afecte, consideració, preocupació i molta amistat. Y vos demane una cosa. Disculpes per totes les errades que he pogut cometre.


Una forta abraçada a tots. Estiga on estiga mai podré oblidar a Tavernes. Bona nit".

3 comentaris:

 1. Manolo, sols ens queda poder-te agrair tot el que has fet per Tavernes durant tants anys, la teua dedicació i preocupació per tots. GRÀCIES MANOLO!!

  ResponElimina
 2. ENHORABONA Manolo, per el que he vist com a ciutadà de Tavernes has demostrat estar sempre a l'altura i defensat on has estat al nostre poble. Durant el teu temps en Tavernes s'han fet moltes coses però, això ja s acavat, ara tot es pagar i de fer res, sols fotos als del govern i res més. Gràcies i que et batja molt bé!!

  ResponElimina
 3. Gracies Manolo.
  Te'n vas com un senyor perque podries haverlos pega't al fetge amb quatre viritats. Però la vida s'encarrega de donar lliçons. Quan siga el moment els caurà la careta amb la que enganyen

  ResponElimina

Escriu el teu comentari