Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 13 d’abril de 2016

Queixa d´una veïnaHem rebut la queixa d´una veïna a qui li sembla vergonyós que no s´arrepleguen els excrements dels cavalls al igual que la gent dels gossos que si ho fa. Aquesta entén que hi ha una cosa que es diu igualtat i això es per a tots igual: per a gossos cavalls i tot lo que vinga! Com és normal, a la nostra veïna no li fa gens de gràcia tindre aquest regal a la porta de sa casa. I vosaltres què opineu?


15 comentaris:

 1. Totalment d'acord amb la veina. El propietari del caball ha d'arreplegar la kk

  ResponElimina
  Respostes
  1. Es askeros! Yo visc al mateix carrer i ara en el ponentet se'n entra dins de casa! Ya pots tirar aigua i aigua ke res! Xe agarreu una pala i poalet! Y arreplegueu.

   Elimina
 2. Ei incivisme es patent en esta noticia.
  L'amo del cavall deuría de tindre en comte lo desagradable que es tragar merda d'un atre i en conseqüencia arreplegarla i tirarla degudament dins les boses als contenidors de la basura com fem majoritariament els propietaris dels gossos.
  Un poc mes d'higiene i un molt mes de civisme i respecte que a la fi son la base d'una bona convivencia.

  ResponElimina
 3. És veritat que a voltes es veuen excrements de cavall, però també és veritat que cada vegada més es veu un nombrós grup de joves muntant a cavall. Un grup de joves que augmenta cada dia i que practica un esport molt sa i que a més d'omplir el seu temps d'oci fomenta la camaraderia, el companyerisme, l'amor als animals i la naturalesa i moltes altres coses més.
  En una època en la qual, desgraciadament, molts dels nostres joves manquen d'il·lusió per l'esport i molts manquen de valors com la protecció al medi ambient, la solidaritat i l'afecte, cura i protecció dels animals veure a aqueix grup de joves muntats a cavall passejant és un orgull i una alegria.
  És preferible, encara que siga una molèstia, veure de tant en tant excrements de cavall sabent que el motiu ha sigut que un grup de joves, i no tan joves, tenen una afició bonica, tenen un cor molt gran que els fa estimar als animals, que els uneix el respecte a la naturalesa i l'amistat que ha nascut de la pràctica d'una activitat esportiva i d'oci com l'equitació.
  Quan es viu en una comunitat sempre es poden produir situacions que poden provocar molèsties i/o incomoditats, però les persones civilitzades ho accepten quan aqueixes molèsties són esporàdiques i/o no aconsegueixen límits desorbitats. Tots hem sentit queixes del veïnat sobre incomoditats que generen les falles, però tots les acceptem perquè vivim en societat i és alguna cosa esporàdic i bonic. Tots hem fet alguna vegada algun comentari quan davant de nosaltres hem vist algun autobús, camió de la brossa o vehicle pesat tirar pel seu tub de fuita una gran quantitat de fum negre, ho acceptem perquè estan complint amb la prestació del servei que tenen encomanat.
  Acceptem de bona gana el fet de tenir de tant en tant una petita molèstia com uns excrements de cavall a la meitat del carrer a canvi de tenir una joventut sana, solidària, respectuosa amb la naturalesa i que professa un gran amor als animals.
  Pensem-ho bé, el preu d'uns excrements de tant en tant és molt barat a canvi de tenir uns joves sans, sensibles i amants dels animals.
  He posat la paraula sensibles i ho vaig a explicar. Se de bona font que en el grup de whatsapp d'aquests afeccionats es difonen molts missatges en els quals cerquen amos per a gossos o gats abandonats, missatges per a trobar a gossos o gats extraviats, que han format un grup molt compenetraT d'amistat i d'afecte entre ells.
  Si per tenir tot açò el preu és veure de tant en tant uns excrements, benvinguts siguen aqueixos excrements.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Flower Power + olors que no són de roses.

   Elimina
  2. Poques vegades has olorat tu una caca de cavall.

   Elimina
  3. M'has emocionat pero no convençut.
   El teu cavall que cague en ta casa o lo que embrutes netejau.

   Elimina
  4. a mí ma convençut, però m'ha convençut principalment de que aquest tipus de coses no es poden parlar de manera gelada en un diari que vol ser seriós i informatiu. M'ha convençut de que segons la conveniència del que opineu moltes vegades ací o allà ho feu de manera partidària i interessada. No crec que vos importe massa arreplegar tampons, compresses i merda els dies del festivern (i sóc partidari del festival, però no del merder descontrol·lat que deixen), no veig que us queixeu de la merda que deixen en la mar els que fan botellons a l'arena o al pàrquing, perjudicant als banyistes o ales empresaris de la mar, no veig que us queixeu de la manca de neteja que hi ha al passeig del pais valencià donat que cap dia de la setmana l'agranen els responsables de les terrasses que hi ha (la gelateria si que ho fa), i el servei de neteja municipal tampoc s'esforça massa. Totes les nits dona agonia passar pel passeig i nigú diu res. jo passege per la nit al meu gos, lligat, amb bossetes pels excrements, i es paren a menjar de tot al passeig i ningú s'ha queixat. snyors lectors i opinadors, això és a diari, un fet contrastat. Lo altre és aïllat, però també real. si tots som iguals, Tots ho hem de ser i Tot s'ha de dir, no només el que ens interessa.

   Elimina
  5. Señor anónimo de las 13:42 suscribo todo lo que usted dice. Todo, absolutamente todo, hasta la última coma.

   Elimina
  6. No si encara em voldras fer pensar que he d´alegrar-me si tinc una merda de cavall a la porta de ma casa.

   Elimina
 4. Tot el que diu el amic o amiga cavallista explicant el mom del cavall i els seus beneficis està molt be i si li sumes el civisme de arreplegar els seus excrements i no embrutar el poble més del que està, per culpa de compromís, molt millor encara.
  Disfruteu dels cavalls però no embruteu i si el vostre cavall embruta ho netejeu com fan els amos dels gosos.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Zasca per al del Flower Power! Efectivament, que s'arrepleguen les femtes i un valor més que s'hi conrearà: el comportament respectuós del ciutadà amb les normes de convivència pública.

   Elimina
  2. El del flower power que baixe del cavall i arreplegue el que "inevitablement" l´animalet ha fet.

   Elimina
 5. PUES JA QUE TOTS, PER DIR TOTS ESTEU DIENT TONTERIES A MANS PLENES JO ESTIC FINS UNA PART ORGANICA DEL COS HUMA MASCULI ANOMENAT TESTICLES, DE VORE A MARES UELES AJUPANT AL NETS O FILLS PETITS PER A QUE FATGEN PIPI, EL PIPI OOLOR I MOLT QUE FEM ELS PARES I MARES I UELES QUE PORTEN EL AIGUA I O FREGUEN.

  JA ESTA BE DE DIR TONTERIES. ESTA NOTICIA, UN SAC DE BOBAES LA EDITORA DEL DIARI..., PER A...

  AHHH I ELS DELS GOSSO QUE VAN ORINANT TAMBE QUE O FREGUEN BEN FREGADET NO TIN QUE SURTIR DE CASA I EL CANTONET TOT ORINAT.

  SI TINGUEREM TRELLAT NO DIREM NIO ENS QUEIXARIEM TANT.

  ABANS CADA U NETEJAVA LA PORTA DE CASA I EL TRAM DE DAVANT DE CASA, ARA LEMPBRUTEM PERQUE ALTRE VA DARRERE NETEJAN.

  CIVISME ES MOLT MES DEL QUE MOLT VOLEN PENSAR, IGUALTAT NO ES TOT IGUAL ES EQUILIBRI, I EL TRELLAT ES SABER CALÇARTE LES BOTES DEL VEI.

  I si no me publiques no pasa res, es per a tu.

  ResponElimina
 6. Si no volen netejar la kk que no tinguen cavall. O que vajen a fer kk a la porta de sa casa que es veu que a algunes persones els agrada.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari