Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 20 de maig de 2016

Moció AP-7 presentada per l´associació de veïns

En el passat plenari es van presentar diverses mocions que anirem publicant. Entre elles, es va presentar una per part de l´Associació de veïns, on tots els grups polítics es van adherir i van votar per convertir-la en declaració institucional. Vos adjuntem el text aprovat per unanimitat de la Corporació Municipal:

Exposicio de motius:

L'autopista del Mediterrani  (AP-7)  és  un eix que comunica  tota  la costa  mediterrània  des de la frontera amb França fins a Algesires. Els trams Tarragona-València i València-Alacant, la concessió dels quals correspón a Abertis (abans AUMAR), tenen com a data final prevista de la concessió el 31/12/2019, i el govern ja ha anunciat, que no confirmat, que no  tenen previst renovar-la. Esta important via de comunicació discorre, en els seus trams Tarragona-València i València-Alacant, seguint un recorregut paral·let a dos carreteres nacionals (N-340 i N-342) que, a vegades, travessen importants nuclis de població i que suporten una elevada densitat de trànsit de vehicles. Com a conseqüència d’açò s'incrementa la freqüència d’accidents en  estes  vies (recordem que, segons un estudi realitzat per  RACE en 2006, en la N-340 es troba el tram de carretera més perillós d'Espanya)  i es generen  nombroses  molèsties  als  veïns  d’estes  poblacions. En canvi, des de l’inici de la crisi, eixos trams de la AP-7 han experimentat una notable reducció de la intensitat  del trànsit.

Per tot això, presentem per a aprovació la següent 

PROPOSTA D'ACORD:

Primer. Sumar-se a la reivindicació de les federacions i associacions que formen la Confederació d’Associacions Veinals de la Comunitat Valenciana (CAVE-COVA) i demanar at govern de l’Estat espanyol que garantisca el rescat general de la concessió  de  la AP-7  en la data  prevista  per a la seua extinció (2019), sense pròrroga possible, de manera que es corregisca la discriminació negativa  que  pateixen  les  comunicacions  en el  nostre territori.

Segon. Instar el govern de l’Estat espanyol a rescatar aquells trams de la AP-7, la liberalització de la qual  és una necessitat immediata (especialment en l'Alt Maestrat, la Safor i la Marina) donada l’elevada  intensitat  de  trànsit  i  l'alta  sinistralitat  de  les  carreteres  nacionals   que discorren paral fetes a esta autopista per les comarques esmentades adés o que travessen poblacions on no s’ha realitzat el desdoblament de la carretera nacional, de manera que puguen reduir les xifres de sinistralitat i alarmant mortalitat d'estes vies.

Tercer. Comunicar l'acord a la Confederació d'Associacions Veinals de la Comunitat Valenciana (CAVE-COVA).Tavernes de la Valldigna


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari