Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 13 de maig de 2016

Vist al Facebook: 'Sense periodisme no hi ha democràcia' (Carles Gimeno, Ràdio Valldigna)


Ahir vaig publicar a Las Provincias una notícia on mencionava la presència de taüts a pocs metres de l’entrada del cementeri. Per cert, va ser la notícia més vista de tota la web a la nostra comunitat.

Des d’un blog, han atacat a la meua persona per publicar eixa informació. No és el primer atac que rep, però en este cas sí que voldria explicar fets.

M’apassiona el periodisme, sóc llicenciat en ciències de la informació i mentre puga seguiré treballant de periodista.

La meua faena, al llarg de quasi 20 anys de professió, m’ha portat a cobrir fets bonics, com rebre el Premi Amic de la Valldigna, i altres molt tristos com donar cobertura a la mort de companys.

La meua notícia d’ahir va ser contrastada, i des del punt de vista periodístic, m’atreviria a dir que exquisida.

Algú, des del covard anonimat, ha volgut atacar-me dient que mostrar les fotos ha sigut falta de sensibilitat, que no he contrastat fonts… Tot fal•làcies perquè fa més de 10 dies que vaig seguint la notícia. Ahir mateix parlava amb el gabinet de premsa i exposava els fets, publicant el que em digueren. I reflectia allò que la gent em va dir en el cementeri.

No entenc com un simple anònim s’atreveix a atacar a qui publica les fotos. És com criticar a qui va publicar la foto d’Hiroshima, la dels camps nazis o més recentment la dels pobres refugiats. Les fotografies mostren realitats i en ocasions canvien la Història. Jo vaig publicar unes fotos de taüts, i vaig evitar traure restes on posava el nom de famílies, que per cert també estaven allí.

Sols em dol una cosa de la informació i és respecte als pobres “operaris”. Ells no tenen culpa, són manats i s’han vist enmig d’un envolat per fer la seua faena com algú la mana. A ells el meu respecte.

De la resta tot allò publicat ha sigut correcte. Qui ha fet mal les coses no és el periodista, és qui no ha tingut cura de donar un bon servei a les restes dels difunts.

Poden atacar-me com vulguen, però seguiré fent la meua faena. Quan toca publicar que s’inaugura la Torre de Guaita, o quan es deixen taüts informaré perquè el periodisme és democràcia i la llibertat. Si a algú li molesta el periodisme, eixe ni és demòcrata, ni vol la llibertat més enllà de la seua manera de veure les coses.
Carles Gimeno.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari