Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 9 de juny de 2016

Compromís aprova una ordenança on els cavalls han de portar bolquer

Hem vist a la premsa que els cavalls que circulen per Tavernes de la Valldigna han de portar bolquer per evitar que els carrers s'embruten amb els excrements. Així ho ha considerat el govern de Compromís després d'aprovar en solitari una nova ordenança que regula el trànsit en tot el terme municipal.

En la nova normativa s'inclou la prohibició de muntar a cavall sense que l'animal porte bolquer o que el propietari es faça responsable de la neteja de la femta que puga deixar l'equí.

La mesura va ser votada en el ple de la nit de dilluns amb el vistiplau de Compromís, que governa amb majoria absoluta. El PSPV es va abstenir i el PP es va posicionar en contra. EU no va votar en no poder ser al ple el seu regidor per motius personals.

Ací vos deixem les intervencions dels regidors de l´oposició:

La regidora Popular Maria Ciscar va criticar que el que feia l´ordenança era la mateixa persona que després emetia informe donant el vistiplau. Que no era la primera vegada que tractaven l´ordenança i que el Partit Popular a l´anterior legislatura ja va sol·licitar deixar-ho damunt la taula perquè prohibia totalment la circulació de cavalls per la platja. La regidora Ciscar, va remarcar que tot i que mitjanament s´havia solventat i ara si que podien circular, hi havia molts punts que no veia clars, però sobretot que no s´havia tingut en compte una associació del poble "Amics del Cavall" que resultava directament afectada per aquesta ordenança i no s´havia ni escoltat. Per això van votar en contra.
Ací vos deixem la seva intervenció:


La regidora socialista Pilar Altur s´excusa de que no va poder aportar res a la Comissió perquè no va rebre la convocatòria. És una ordenança que ja s´havia portat i que hi ha punts que deurien de consensuar i malauradament no s´havien consensuat. Els havien comentat que el tema dels cavalls s´havia parlat, però posteriorment la seua sorpresa ha sigut que no ha estat així. La senyora Altur demana un procés participatiu entre tots els partits polítics i l ´associació per solventar el problema.


Precisament, a la sala de plens hi havia un nodrit grup de representants de l'Associació Amics dels Cavalls que va abandonar la sala en la seva majoria després de la polèmica decisió del ple, mentre s'escapava algun comentari que comparava l'executiu amb una «dictadura».

L'ordenança regula tot el trànsit a la Vall i el responsable de la seva aplicació serà la Policia Local. Les sancions oscil·len entre els 100 i els 500 euros segons la gravetat de les mateixes, sense perjudici de les denúncies que estiguen regulades en reglaments superiors.

Font: Las provincias

1 comentari:

  1. Tampoc és tan estrany el tema "bolquer". Per suposat que no és el que tots imaginem sinó un recipient que duu l'animal enganxat a la part posterior i que serveix per a arreplegar les súper caguerades que tira. Si busqueu a Google trobareu moltes imatges, sobretot a Sevilla, on els cavalls s'usen molt per la ciutat i si no fos per això el merder seria impressionant.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari