Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 11 de juliol de 2016

Compromís no s'adhereix a les ajudes de pobresa energètica

El passat mes de desembre la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori va traure unes ajudes destinades a donar subvencions als municipis per a evitar el tall dels subministraments d’energia elèctrica, aigua i gas a famílies en risc d’exclusió social, així com per a contribuir al pagament del lloguer de l’habitatge a persones que, per haver sigut desnonades o haver-se vist obligades a oferir el seu habitatge habitual en pagament, han accedit a un lloguer social i no poden afrontar-lo.

El termini d’estes ajudes ha sigut ampliat fins a 2 ocasions i el govern de Compromís de Tavernes de la Valldigna no s’ha adherit a estes ajudes.

En el plenari el regidor del Partit Popular, Salvador Sansaloni va preguntar sobre estes ajudes. Salvador va aprofitar que anava a votar-se la renovació del conveni per a la gestió de les prestacions individualitzades d’acolliment familiar per despeses de manutenció per acolliment familiar de menors en família.

La resposta per part de la regidora de Serveis Socials, Noe Alberola, va ser que dita subvenció va ser desestimada per ells mateixa perquè tenien un informe en contra per part de l’associació de treballadors socials, i a més perquè no havia tingut en compte als tècnics de serveis socials. També va afegir que l’ajuntament ja disposa d’ajudes d’emergència que cobreixen este fet i, ja que l’ajuntament té competència en serveis socials, s’estarien fent duplicitats.


No es compren perquè en matèria d’assumptes socials acollir-se a una subvenció per a rescatar persones (i no bancs) genera duplicitats. En tot cas la subvenció per part de la Generalitat sumaria a les ja existents al municipi i com diu el refrany “Tota pedra fa paret”.

Més informació sobre les ajudes al següent enllaç:

2 comentaris:

 1. si s'adherixen a unes altres subencions de la conselleria no és millor? Encara que tinguen duplicitats ... tindràs més ajudes socials, no?

  ResponSuprimeix
 2. No puc digerir que es deixen perdre subvencions, a mes a mes quant van destinades a temes tan sensibles com este on lo que es pretén es ajudar a persones que veritablement ho necesiten i que no sempre podran acollirse a unes altres com dia el regidor Sansaloni.
  Només per que sols una petsona puguera acollirse ja valdria la pena.
  Rescaten persones? A la cara está que NO.

  -Tintin-

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari