Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 1 de juliol de 2016

La Plataforma Carles Pinazo demana a l’Ajuntament de Tavernes que acomplisca la seua paraula i no permeta la celebració de bous al carrer

Els animalistes remarquen en la carta que han dirigit al consistori valler que en la consulta celebrada en febrer sols el 4,7% de la població va votar a favor de continuar fent bous

[VALÈNCIA, 30 DE JUNY DE 2016] La Plataforma Carles Pinazo, entitat que integra a més de 30 organitzacions valencianes en defensa dels animals, ha presentat aquest matí un escrit dirigit a Jordi Juan, alcalde de Tavernes de la Valldigna, i a la resta de regidors i regidores de l’Ajuntament de la ciutat, alertada pels rumors sobre la possibilitat que una empresa privada demane els permisos per a instal·lar una plaça de bous al terme municipal. A la carta, el col·lectiu animalista recorda als membres del govern municipal que “permetre el linxament públic d’animals aniria en contra de la mínima ètica envers els animals i que a més vulneraria allò expressat públicament fa uns mesos pels veïns i veïnes de la població, on en una consulta organitzada pel propi ajuntament, sols el 4,7% de la ciutadania va recolzar l’opció de seguir celebrant bous al carrer”.

A més, a l’escrit signat per Rosa Tormos, portaveu de la Plataforma, es recorda que des de l’Ajuntament es va afirmar que la consulta celebrada el passat febrer seria vinculant, i que en aquesta no es preguntava sobre si el finançament del “maltractament” havia de ser públic o privat, sinó sobre si la ciutadania volia que se seguiren programant bous al carrer durant les festes patronals, quedant molt clar que el problema no era qui subvencionava els festejos, sinó “el rebuig majoritari de la població a seguir fent del linxament de bous i vaques una forma de diversió”.

Des de la Plataforma han fet arribar a l’alcalde Jordi Juan un informe jurídic que, contràriament al que argumenta el “cada vegada més debilitat lobby taurí”, demostra que no hi ha cap base legal que obligue a l’Ajuntament a donar els permisos per al muntatge d’una plaça de bous, i molt menys a donar el vist i plau a la celebració d’actes taurins dins del terme municipal. Com indiquen des de la Plataforma, tant a la normativa autonòmica que regula els festejos taurins tradicionals, com a la reglamentació estatal, es remarca que és imprescindible una declaració favorable per part de l’ajuntament per a la celebració dels festejos amb bous al seu terme municipal, “declaració que l’ajuntament pot perfectament negar-se a concedir i, encara més, quan s’ha realitzat una consulta ciutadana que fonamenta este rebuig”, assegura Tormos. La Plataforma ha presentat també un extens informe veterinari que documenta el maltractament al que se sotmet als animals durant els bous al carrer, confiant en que “Jordi Juan tinga la valentia de complir la voluntat del poble i desterre per sempre de Tavernes el maltractament animal”.10 comentaris:

 1. Es va acordar que tindriem bous i s'ha de cumplir

  ResponElimina
 2. Qui vullga bous que els pague. Si la Penya Taurina vol bous que monte la plaça i que es pague per vore bous.

  ResponElimina
 3. També podrien dir en l'escrit quin tant per cent va votar i quin va votar en contra. Sols diuen que un 4,7% va votar a favor, sí, però quants van votar? És ridícul el percentatge, però també és ridícul la participació.

  ResponElimina
 4. El qe bullga bous qe baja als bous i el qe no bulla qeno baja es lliure anar o no anar pertant si la peña seu paga en els dines recollits per els peñistes amunt peña unida maiy sera bensuda ....

  ResponElimina
 5. El qe bullga bous qe baja als bous i el qe no bulla qeno baja es lliure anar o no anar pertant si la peña seu paga en els dines recollits per els peñistes amunt peña unida maiy sera bensuda ....

  ResponElimina
 6. Es va votar no als bous i ara l'alcalde ignora la votació i permet els bous.

  ResponElimina
 7. Voten el que voten... Bous a la Vall!!

  ResponElimina
 8. No mentiu, es va votar que l'ajuntament no fique diners per a eixa festa, però si algú vol fer-ho pel privat, com fea Ricardo, no es pot negar si complixen la llei.

  ResponElimina
 9. Açó es un govern?, ara si, ara no?

  Pos si que es complidor de la seua paraula, la enquesta era ben clara bous si, bous no, i va eixir no.

  Vaja Alcalde titella, que governa amb la por de un pesim rendiment electoral. Que voleu que aprobem que?, espereu que consulte a vore si perdem vots, ay que por si perdem, pues que vote el poble i que siguen ells els que se enganyen. Doncs be Sr. Alcalde, si les gran decisions les designa al poble, mitjants referendums, deuria pensar en deixar el seu lloc de alcalde i que governe el poble.

  Jordi Joan DIMISIÓ. FORA ALCALDE TITELLA.

  ResponElimina
 10. http://www.lasprovincias.es/safor/201602/23/tavernes-suprime-bous-carrer-20160223003110-v.html.

  QUE NO ES ENGANYEN ALTRA VOLTA

  ResponElimina

Escriu el teu comentari