Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 12 de juliol de 2016

La Plataforma Carles Pinazo estudia denunciar a l’alcalde de Tavernes si finalment se celebren bous al carrer

L'alcalde Jordi Juan en els Bous al Carrer.


L’entitat animalista valora que Jordi Juan estaria prevaricant per afavorir la penya taurina obviant la voluntat popular i la moció aprovada pel propi Ajuntament

[Tavernes de la Valldigna, 10 de juliol de 2016] La Plataforma Carles Pinazo, agrupació d’associacions valencianes de defensa animal, ja va avisar fa uns dies que esgotaria totes les vies possibles per evitar la celebració de bous al carrer a Tavernes de la Valldigna (València), i una d’aquestes vies seria la judicial, tal i com ha informat Rosa Tormos, portaveu de la Plataforma. “Estem estudiant junt als nostres advocats la possibilitat de denunciar a Jordi Juan per prevaricació, ja que pensem que la seua actuació, en cas d’entregar finalment el permís de l’Ajuntament per a celebrar bous al carrer, podria ajustar-se a aquest delicte”.

La setmana passada, després dels primers rumors que indicaven que des de la penya taurina de Tavernes s’estaven organitzant els bous al carrer per a les properes festes patronals de setembre, des de la Plataforma Carles Pinazo ja varen contactar per escrit amb l’alcalde i amb la resta de regidors i regidores de la corporació municipal. En la carta enviada, l’associació animalista informava a l’equip de govern a través d’un informe jurídic, que “no hi ha cap llei que obligue a l’Ajuntament a donar el permís necessari per al linxament públic d’animals”, i que la pròpia normativa de bous al carrer és clara en aquest aspecte, remarcant la ‘rellevància especial (…) de la declaració de l’ajuntament respecte a la realització dels bous al carrer al seu terme municipal’. I concreta encara més: ‘l’entitat local declararà sobre si està d’acord o no sobre la celebració dels festejos’. “Sense aquesta declaració favorable, requerida segons l’article 15 del Reglament, no es poden celebrar bous al carrer, que ho són independentment de l’espai o recinte on es celebren i de si la iniciativa és pública o privada, con diu el propi Reglament taurí”, assegura Tormos.

Des de la Plataforma Carles Pinazo afirmen  que Jordi Juan i l’ajuntament de Tavernes no deurien dubtar ni un moment per a denegar el permís per a la celebració de bous al carrer a la població “per ètica i respecte cap als animals, perquè el Ple de l’Ajuntament va aprovar el passat novembre, amb els vots a favor del grup de Compromís, declarar-se població lliure de maltractament animal, i per no vulnerar allò expressat públicament fa uns mesos pels veïns i veïnes de la població, on en una consulta organitzada pel propi ajuntament, sols el 4,7% de la ciutadania va recolzar l’opció de seguir celebrant bous al carrer”.

Cal recordar que en el moment de celebrar-se la consulta el passat mes de febrer, el propi Juan va afirmar públicament que aquesta seria vinculant, i que la pregunta no era si el finançament del “maltractament” havia de ser públic o privat, sinó sobre si la ciutadania volia que se seguiren programant bous al carrer durant les festes patronals, quedant molt clar que el problema no era qui subvencionava els festejos, sinó “el rebuig majoritari de la població a seguir fent del linxament de bous i vaques una forma de diversió”. Tormos assegura que “per tots aquests motius, a més de l’ocultació per part de l’ajuntament d’informació important com el cost real dels bous al carrer, que fa cinc anys que intentem conéixer, pensem que tenim suficient base legal per a demostrar que Jordi Juan estaria prevaricant si decideix actuar de forma arbitrària en benefici de la penya taurina, entitat amb la que ell i el seu partit estan molt relacionats”.

-----------------+ informació:
Jesús Frare, portaveu de la Plataforma Carles Pinazo: 655 823 869

3 comentaris:

 1. A vore si algú m'ho pot aclarir perque jo no vaig entendre els resultat de 'la consulta'...
  No se per on paren els resultats, pero crec recordar que en el resultats posava X % a favor y un Y % en contra...
  Recorde perfectament que les possibles respostes eren 'Si', 'No' i 'Em dona igual', on está el percentatge de 'Em dona igual' ? No l'han mostrat o be han afegit estos vots a la resposta que al govern li convenia que guanyés?

  ResponSuprimeix
 2. No es pot buscar els vots dels taurins i dels antitaurins al mateix temps.
  Jordi s'ha clavat en un bon lio.
  Que s'apanye!!

  ResponSuprimeix
 3. Esta clarissim que no poden haure bous, si l'Alcalde d'un poble no signa, no poden donar a ningu l'autorització per a fer bous.

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari