Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 9 d’agost de 2016

Adjudicació de la concessió de l'escoleta infantil a una empresa de Granada

Hem vist a la premsa que Tavernes lliura la concessió de l'escoleta a una empresa de Granada.

Els edils de Compromís aproven cedir la gestió del centre Víctor Calatayud per un termini de cinc anys i els grups de l'oposició s'abstenen.
El govern de Tavernes de la Valldigna ha adjudicat el servei de l'escola infantil municipal Víctor Calatayud en un ple extraordinari celebrat la vesprada de dilluns.
La concessió és per cinc anys i ha estat atorgada a l'empresa de Granada Megadiver Socioeducativa. 
El punt va ser votat favorablement per Compromís, mentre que el PP i el PSPV s'han abstingut. L'edil de Contractació, la nacionalista Llum Sansaloni, va explicar en el ple que deu empreses s'havien presentat al concurs per gestionar l'escoleta municipal per a infants de 0 a 3 anys. 
Sansaloni ha assenyalat que a finals de juliol es va donar a conèixer la puntuació de cada memòria educativa que presentaven les mercantils que optaven a la concessió i es va saber l'oferta econòmica de les mateixes. Al final, segons la responsable de Contractació, l'adjudicació va ser per Megadiver: «Es van presentar dues al·legacions per part de dues empreses participants i la mesa de contractació va desestimar finalment les al·legacions formulades». 
Sansaloni ha afirmat que el concurs havia estat lliure i a ell optava qualsevol empresa d'Espanya i fins i tot del marc europeu. Ha incidit que els tècnics havien tingut llibertat per a valorar cada proposta: «Confie en el criteri dels tècnics. Han estat lliures per valorar els projectes que es presentaven i la valoració ha estat segons es va enfocar en el plec de condicions ». 
Des de l'oposició, la regidora socialista, Pilar Altur, va justificar l'abstenció del seu grup assenyalant que hi ha «un punt del plec que no s'ha valorat: la gestió organitzativa». Va afegir que a la taula de valoració de les al·legacions havia discrepàncies entre els seus components. 
Maria Ciscar, del PP, va afirmar que el seu grup s'abstenia en no haver participat de la mesa de contractació i desconèixer els motius pels quals no s'havien admès les al·legacions presentades per la resta d'aspirants. 
L'adjudicació ha aixecat cert enrenou a la Vall per recaure en una empresa que sorgeix a Andalusia. Megadiver compta en l'actualitat amb centres educatius a Andalusia i la Comunitat Valenciana. No obstant això, Sansaloni va aclarir «que no es pot dir que la licitació siga incorrecta perquè no haja recaigut en una empresa del poble. La mercantil ens ha confirmat la seva voluntat de subrogar el personal ». 
La concessió és per a cinc anys, amb possibilitat de pròrroga per a un curs més. La concessionària haurà d'equipar l'ampliació de les aules i oferir servei de menjador als escolars que ho desitgen. 
La sessió plenària extraordinària va estar presidida per l'alcalde en funcions, Perfecto Benavent, a l'estar de vacances l'alcalde Jordi Joan. Tampoc van assistir els regidors del PP, Salvador Sansaloni, i d'EU, Eduardo Bononad.

Font d'informació: Las provincias7 comentaris:

 1. Sempre lloguen als de fora i als del poble que les den i pujades de contribució.

  ResponSuprimeix
 2. I la experiencia de les xiques que portaben ara l'escoleta i ser del poble no conta?
  Ja hi ha prou!! Ja està be!!
  Estos de Compromís estan anpasanse masa

  ResponSuprimeix
 3. Una empresa de Granada? Que de per aci no hi han?
  Mira que forasters vindran...
  Ah! i pareix ser que els preus venen pujadets. Es veu que la moda d'ara en Compromis es pujar ho tot...

  ResponSuprimeix
 4. Un concurso abierto a todo el mundo y regulado completámente por técnicos municipales, y ara resulta que la culpa de que ganer una empresa andaluza es también de Compromís : La verdad es que ya delirais.

  ResponSuprimeix
 5. Compromís falta a la veritat. Si esta empresa ho considera oportú pot rescindir els contractes i posar a gent seva, siga de València capital o de Granada. I ningú legalment podrà imperdir-ho. Que no enganyen a la gent.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. En ningun caso Compromís afirma que se vaya a subrogar al personal, dice la nota municipal que es una posibilidad apuntada por la misma concesionaria.

   Suprimeix
  2. Por tanto el trabajo de las chicas que estaban en la guardería no está garantizado.

   Suprimeix

Escriu el teu comentari