Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 24 d’agost de 2016

Comunicat de la Plataforma Carles Pinazo per la celebració de bous a Tavernes

La Plataforma Carles Pinazo ha tingut coneixement que, finalment, l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna (València) ha concedit la declaració favorable als linxaments de bous al carrer que es realitzaran al municipi, coincidint amb les seues festes. Aquesta declaració ha estat signada per l’alcalde en funcions, Josep Llàcer, amb data 12 d’agost.

Lamentablement, els fets ens donen la raó. El govern municipal s’havia esforçat en menysprear la declaració favorable com a un tràmit sense rellevància, amb la intenció de fer creure que no tenien cap responsabilitat ni implicació en els linxaments i assenyalant cap a la Generalitat com a culpable. Si no calia, per què l’han signada? El pretext principal ha estat un informe tècnic signat per la Secretaria General i la persona Tècnica d’Urbanisme. En aquest document, i en relació a la declaració favorable, cal destacar el següent paràgraf:

“La norma no estableix la naturalesa jurídica de la declaració favorable de l’ajuntament, que sembla preceptiva, encara que no s’estableix si és vinculant. Tampoc es determinen els efectes no emetera la declaració favorable o emetera una desfavorable a l’empara de l’acord referit en l’antecedent 2 [declaració de Tavernes de la Valldigna com a municipi lliure de maltractament animal], tenint en compte que l’autorització expressa ha de ser atorgada per la Conselleria competent en matèria d’espectacles”.

Front a això, insistim en la claredat del reglament. La perceptivitat està perfectament establerta pel seu article 15, “documentació NECESSÀRIA per a la celebració de bous al carrer”, entre la que es troba aquesta declaració favorable de l’Ajuntament. Sense ella, els linxaments no es podrien celebrar.

També insistim en la claredat del preàmbul d’aquest reglament, on qui legisla deixa clar que aquesta declaració és la via per a “DECIDIR EN CONTRA” de la tortura i linxaments, decisió que qualifica com “igualment respectable” que la favorable. Això queda encara més aclarit quan es diu que aquesta declaració té una “RELLEVÀNCIA ESPECIAL”.

A més, la suposada, malgrat que incerta, falta de definició, pel que faria a la naturalesa jurídica d’aquesta declaració, no és un argument per que l’Ajuntament deixe d’exercir les seues potestats en defensa de la declaració del municipi com a lliure de maltractament animal, que contà amb el vot favorable del grup municipal de Compromís, i del resultat de l’enquesta ciutadana on el suport als linxaments de bous al carrer no superà el 5% de la ciutadania amb dret a vot.

Front a això, s’han emparat en la falsa tradició dels linxaments de bous al carrer, que arriben a qualificar d’”immemorial”, i fins i tot fan referència a una “atracció popular” que contrasta amb el suport real de la ciutadania i per a la que tiren mà, també sense cap fonament, de la gent visitant.

El despropòsit es tanca amb l’edulcoració del suport amb uns condicionants referits a garanties de seguretat i d’actuacions contra el maltractament animal. L’Ajuntament de Tavernes disposa d’informes veterinaris sobre el patiment animal als linxaments de bous al carrer, perquè la Plataforma Carles Pinazo va fer entrega d’aquests documents.

El maltractament és intrínsec al linxament des de que els animals ixen de la ramaderia, i negar-ho és una mostra més que la signatura d’aquesta declaració és, malgrat tots els edulcorants, un acte militant a favor dels interessos del negoci del patiment animal i un absolut despropòsit per a un municipi “lliure de maltractament animal”.

La Plataforma Carles Pinazo lamenta aquesta insistència en el foment dels linxaments de bous al carrer, i continuarà treballant en suport dels i les animalistes de Tavernes per a que el seu poble deixe de ser municipi que acull i recolza el maltractament animal.

València, 19 d’agost de 2016

6 comentaris:

 1. Personalment crec que aixó no és maltracte, com a molt molestar un poquet el animalet...
  Encara no se quina és la postura de la oposició sobre aquest tema, perque igual estàn a favor que en contra... Per favor, que s'aclarisquen i que paren la demagogia, perque ara mateix pareix que no estiga a favor dels bous al carrer, quan ells MAI en totes les seues legislatures seu havien ni tan sols plantejat!

  ResponSuprimeix
 2. Eso querría yo saber, cual es la postura de la oposición sobre els bous al carrer.

  ResponSuprimeix
 3. Compromis permite los Bous con su mayoria absoluta.
  Maltrato Animal

  ResponSuprimeix
 4. Que opinen els socialistes? Ells vaen fer els bous al carrer la pasada legislatura.

  ResponSuprimeix
 5. jo en sec maltractat emocional-ment, ja tenia la convicció que no anaven a fer bous a Tavernes, per eixe motiu es vaig preocupar de votar que NO, a la consulta, ningú va obligar a compromís de fer-la, ara els que votarem que NO que una gran majoria els votarem a ells en les pròximes eleccions els votarem que NO, per aixo per pujar la contribució ja que la paraula es l'home que igual diu que SI que diu que NO.

  ResponSuprimeix
 6. Açò si que es perque feu una noticia co partit que defensa els bous al carrer

  Josep Rafael Marí i Mollà, d’EU, forma part del govern d’Alfara del Patriarca i és regidor de cultura i celebra bous. Bon exemple.

  Francisco Javier Descalzo Heras, del grup municipal EUPV-EVPV-ERPV-AS:AC, forma part del govern de la Pobla de Vallbona, localitat on fan bous. No s’ha oposat als bous.

  Vicente Mahiques Margarit, del grup EU-ERPV, es l’alcalde de Barxeta que fa bous i els paga dels diners de l’ajuntament.+

  Valentín Mateos Mañas, d’EU, regidor de Silla de Territori, Urbanisme i Infraestructures, i Cultura i Memòria Històrica, permet que al seu poble facen bous.

  Manuel Clemente Silla i Jacobo Morales Sanchez,d’EU-Verdes que estan governant en Xiva, permeten i no diuen res dels bous al seu municipi.

  En Serra, el regidor d’EU no consta que s’haja queixat pels bous al carrer del poble.

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari