Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 11 d’agost de 2016

Tavernes permet vaquetes en festes malgrat que els veïns van rebutjar els actes taurins

Hem vist a la premsa que l'executiu nacionalista no fa cas de la consulta popular, autoritza una plaça portàtil al Pla i torna al model de festes de l'època del PP.


Al final es destapa el culebró de si Tavernes de la Valldigna tindrà en les seves festes bous o no i la resposta és afirmativa. Des de fa setmanes, tal com va publicar LAS PROVINCIAS, pels carrers de la Vall es parlava que hauria bous a les festes de la localitat malgrat que en la consulta telemàtica que es va realitzar, la majoria dels participants es va oposar al fet que hi hagués bous. 

Ara ja s'ha divulgat el cartell de la setmana de bous i queda clar que sí que hi haurà festejos taurins a la capital vallera. La vesprada de dilluns, abans de la celebració del ple extraordinari, la regidora de Festes, Encar Mifsud, assenyalava davant aquest rotatiu que oficialment «no hi havia cap notificació a l'Ajuntament sobre la celebració dels bous». Fins ahir al migdia no es va presentar per registre d'entrada la petició de la Penya Taurina per celebrar aquests actes.

Ella mateixa reconeixia que alguna cosa sí que s'estava preparant, ja que per les xarxes socials diverses persones de la localitat comentaven que havien demanat col·laboració publicitària de les seves empreses per muntar una plaça de bous. 

Molts veïns en les xarxes socials afirmen sentir-se enganyats per l'executiu en permetre els bous a les festes malgrat que en la consulta popular havia prosperat el no als bous. En el cartell que s'ha divulgat, figura com a promotor la penya taurina Bous a la Vall i la ramaderia és la de Gregorio de Jesús. 

El 3 de setembre comencen els actes a la plaça portàtil a les 13 hores amb una matinal de vaquetes i a les 23.30 hores vaquetes i festa de l'escuma. El 4 de setembre segueix el matinal de vaquetes i la nit vaquetes amb piscina d'angules i 'bouet per a dones'. El dijous dia 8 es reprèn la programació que s'allargarà amb sessions de vaquetes i festes fins el diumenge dia 11. Aquest últim dia, en el cartell s'anuncia una jornada de vaquetes a les 18.30 hores amb concurs de retallades, salts i anelles als bous. La plaça de bous s'instal·larà en un solar privat del Polígon del Pla de Tavernes. 

Des col·lectius animalistes s'ha criticat l'actitud de l'executiu de Compromís per permetre festejos taurins quan pretenia ser la capital vallera una ciutat lliure de maltractament animal. Els animalistes assenyalen que els Bous al Carrer engloben qualsevol acte taurí i segons la normativa, perquè hi haga aquest tipus de festejos, cal un informe municipal que autoritze els mateixos. 

Possibles mobilitzacions 

Afins als animalistes comenten la possibilitat d'organitzar una mobilització contra aquest tipus de celebracions a Tavernes. Enfront d'ells hi ha els que s'alegren que en les festes de la Vall seguesquen els bous, per considerar que en les vaquetes no hi ha maltractament animal. 

Els bous a Tavernes deixaran de fer-se al carrer i amb diners subvencionats pel consistori, però comptaran amb el vistiplau de l'Ajuntament i es realitzaran en un solar, amb una plaça portàtil. Resulta curiós que es torna al model d'actes taurins que hi havia just abans que Compromís ocupés l'alcaldia vallera. Durant el govern del PP a la Vall, durant les festes, pràcticament tots els anys es muntava una plaça portàtil a càrrec de la iniciativa privada. 

A les festes de 2011, amb l'arribada a l'alcaldia de Jordi Joan, es va anunciar que no hi hauria bous, però després de la pressió popular es va decidir fer bous al carrer a càrrec del consistori. Aquest model va seguir fins a l'any passat. Fa uns mesos es va realitzar una enquesta telemàtica en la qual la majoria de participants no volien bous. 

Ara l'Ajuntament no els ha de sufragar, però permetrà i col·laborarà encara que siga sense ajudes econòmiques a què es torne al model de plaça portàtil que antigament s'instal·lava en les festes.

Font d'informació: Las provincias

http://www.lasprovincias.es/safor/201608/10/tavernes-permite-vaquillas-fiestas-20160809235922-v.html


6 comentaris:

 1. Gent de la brigada estava hui netejant broses per la zona del Plà on van a montar la plaça

  ResponSuprimeix
 2. Estonces Compromís està ajudant als de la plaça de bous amb diners i recursos publics.
  Permeten i ajuden el maltracte a Tavernes

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Si, permeten el maltracte i es molt trist... Tant trist com quan governava el PP, que també permetien i promovien el maltracte, exactament igual...

   Suprimeix
 3. Personalment no crec que siga maltracte traure un bou que vaja acasant a cuatro borinotets que volen correr davant... Maltracte es matar el bou i fer-lo patir com fan a les corregudes, no açó...

  ResponSuprimeix
 4. Maltractament es qualsevol cosa que es faca al bou per a distraccio, l ajuntament no ha d entrar en ixe debat de el nivell de maltractament de l animal, es tracta de que si ho ha posat a votar a de respetar-ho i si no, no haber preguntat, haber fet el que li haguera paregut. Quant enbolic i mentida

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. No, maltractament no és lo que vosté diu...
   Per cert, el verb Haver s'escriu amb 'V', campeón!

   Suprimeix

Escriu el teu comentari