Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 25 d’agost de 2016

Un viatge amb escàndol de l'Alcalde de Tavernes

Hem vist a la premsa que el PP denunciarà a la Fiscalia la visita oficial a Atapuerca del també diputat de Compromís, Jordi Juan , que ha tornat una multa de trànsit i dietes després de l'enrenou - Es va allotjar en un hotel amb dos edils més i les seves famílies i va passar la despesa al ajuntament.Va poder ser un viatge discret a Burgos per visitar les coves d'Atapuerca, però porta camí de convertir-se en un escàndol que, com a mínim, serà una ratlla en qui estava considerat com una jove promesa de Compromís. 


Multa per excés de velocitat amb identificació errònia del conductor, dietes cobrades indegudament i despeses d'hotel de tres dies amb familiars inclosos remeses a l'ajuntament resum una polèmica que transcendeix l'àmbit local. 

A l'alcalde de Tavernes de la Valldigna i també diputat autonòmic de la formació taronja, Jordi Juan, les coses se li van torçar el passat 8 de juliol quan, a la carretera A3, a l'altura de Conca, va trepitjar massa l'accelerador i un radar de trànsit el va caçar conduint a 132 quilòmetres per hora. 

La multa per excés de velocitat no hauria passat de la categoria d'anècdota si no fos que ha acabat sent el fil del que ha tirat el grup municipal del PP per desvetllar les factures d'un viatge a Burgos de tres nits no exempt d'irregularitats. Tal és així, que el PP va anunciar ahir que portarà l'assumpte a la fiscalia. 


El PP de Tavernes va posar el crit al cel divendres passat en denunciar que la sanció imposada a l'alcalde havia estat abonada pel consistori. Segons va transcendir, l'alcalde havia utilitzat un vehicle oficial de l'ajuntament per viatjar al jaciment d'Atapuerca per conèixer el model de gestió per si era possible importar-lo a la Cova del Bolomor.


Al mateix van acudir el regidor de Turisme, Josep Llàcer, l'edil de Benestar Social, Noelia Alberola i Luis Pastor, assessor de la diputada de Turisme i persona molt lligada a Compromís a Tavernes (les despeses van anar a càrrec de l'ens provincial). 


La multa de 100 euros (50 euros per pagament) va ser assumida per les arques municipals. Joan va reaccionar immediatament i aquest mateix dia va reposar els diners a l'ajuntament a través d'un ingrés.

 No obstant això, la història no va acabar aquí. Encara que l'alcalde era el conductor del vehicle, el seu DNI no va ser el que es va facilitar a Trànsit. A l'hora de tramitar el pagament de la sanció, va ser un altre regidor, Perfecto Benavent (que ni tan sols va viatjar a Burgos), qui va lliurar les seves dades, cosa que des del PP van titllar ahir de «suplantació d'identitat». Serà la base de la denúncia que traslladaran a la Fiscalia. 

Benavent diu que va donar les seves dades perquè ell estava de guàrdia i l'alcalde estava de vacances. Al costat de la multa, el PP també ha revelat que Jordi Juan va sol·licitar el 19 de juliol que el consistori li abonés les dietes de la visita institucional per un valor de 373,13 euros, dels quals 239,78 corresponien a despeses de locomoció, uns diners que Joan va cobrar malgrat haver utilitzat un cotxe oficial. 

L'alcalde es defensa:
Les dietes, cobrades indegudament segons l'Informe d'Intervenció de l'ajuntament, també van ser retornades per Joan el mateix dia 18 d'agost, després de la denúncia del PP. 

L'alcade, en declaracions al Levante, va atribuir a un error el cobrament del quilometratge. Ha explicat que va ser el seu nou secretari qui, per desconeixement, va tramitar el lliurament de les dietes. «Vaig ser jo mateix qui em vaig adonar de l'error i em vaig posar en contacte amb la interventora per solucionar», va dir.


 El PP, que ahir va convocar una roda de premsa a la Diputació, va airejar altres dades que l'equip municipal no havia aclarit fins ara. La portaveu del PP a l'ajuntament, Eva Palomares, ha revelat les factures d'hotel on es va allotjar la comitiva a Burgos: Tres habitacions: una triple, una doble i una simple, per nits per valor de 563 euros. «Ens sorgeix el dubte de si han pagat la factura de familiars o amics», va afegir la popular de Tavernes. El dubte la va aclarir el mateix Joan, que va admetre que a la comitiva viatjava la seva dona, així com la familia (dona i filla) de l'altre regidor. El sisè hoste era l'edil Noelia Alberola. Tant Joan com Llàcer van defensar ahir que la seva actuació era correcta i que van pensar que la presència de les seves famílies en el viatge no suposava una despesa extra per a l'ajuntament perquè desconeixien que existís diferència de preu entre les habitacions triples, dobles i individuals. En tot cas, els tres es van dirigir ahir a l'agència on va contractar el viatge i van abonar les seves respectives factures, de manera que finalment l'ajuntament no haurà de córrer amb les despeses. Van matisar que malgrat que les factures es refereixen a tres nits d'hotel, només estar dos.
Per a Juan, que està convençut que no tenia perquè fer-ho «perquè ho he parlat amb el meu advocat i m'ha dit que és així», aquest gest demostra «la diferència entre uns partits i altres. Mentre nosaltres, a la mínima dubte, paguem la factura, el PP mai rectifica ni retorna res ».

Font d' informació: el levante-emv


http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2016/08/24/viaje-escandalo-alcalde-tavernes/1458941.html

2 comentaris:

 1. Hotel Rice,Burgos
  Mireu les images del hotel en internet i voreu quina pensioneta van triar

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Ai collo....si es veritat tenen molt bon gust.....amb guitarra d'altres bons colps

   Suprimeix

Escriu el teu comentari