Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 16 d’agost de 2016

Una empresa denuncia a Jordi Juan

Hem vist s la premsa que una empresa denuncia Jordi Juan davant la fiscalia per impedir-obrir una gasolinera La mercantil considera que el primer edil ha comès prevaricació en atorgar-li la llicència ambiental i d'activitat però denegar la d'obres.
Els representants de l'empresa que pretén instal·lar una benzinera a la travessia de Tavernes de la Valldigna han denunciat davant de Fiscalia l'alcalde valler, Jordi Joan, pel que consideren que és un delicte de prevaricació. El passat 5 d'agost, es va formular davant el Ministeri Públic aquesta denúncia en la qual es demana al fiscal que actuï en base «a l'article 404 del Codi Penal que fa al delicte de prevaricació». 
Ara l'organisme provincial haurà de considerar si és procedent o no la denúncia. Si el fiscal veu indicis de delicte, el primer edil valler podria ser investigat per un suposat cas de prevaricació que podria arribar a comportar la seva inhabilitació en el càrrec. Si la Fiscalia no veu mala praxi en la gestió de Joan, la demanda no prosperaria i s'arxivaria. El govern emplaça la signatura a demanar un informe a Carreteres.
Els representants de la benzinera han assegurat a LAS PROVINCIAS que han consultat amb diversos despatxos d'advocats i que tots coincideixen que hi ha «clars indicis» d'haver comès un suposat delicte de prevaricació per part de l'alcaldia vallera. Fins i tot creuen que es podrien veure implicats més càrrecs polítics.
Aquesta denúncia en Fiscalia no és l'única acció judicial que han interposat. L'empresa ha iniciat un contenciós administratiu amb data de 29 de juliol. La mercantil ha acudit als jutjats contra l'Ajuntament de Tavernes per considerar que no s'havia donat una resposta ajustada a dret a la seva petició d'instal·lar, al 98 de l'Avinguda de les Germanies, una estació de servei, un safareig de cotxes i una botiga. Des de l'empresa d'hidrocarburs es considera que l'Ajuntament ha procedit «indegudament al concedir-los la compatibilitat d'activitats i atorgar-los la llicència ambiental, però denegar-li la llicència d'obra». Els empresaris mantenen que a finals de 2014 van sol·licitar la instal·lació de l'estació de servei, i que des del govern de la Vall se'ls va donar el vistiplau a la seva idea de negoci, concedint-los posteriorment la compatibilitat urbanística de l'activitat i la llicència ambiental. A principis d'aquest estiu, el consistori va denegar la llicència d'obres a la mercantil basant-se en un informe de l'àrea de Carreteres de la Generalitat. Aquest document no assenyalava que no procedia la instal·lació d'una estació de servei perquè podria col·lapsar una via que ja de per si sosté un elevat trànsit. 
Els tràmits per obrir aquest establiment van arrencar el 2014. No va ser fins a finals de l'any 2015 quan la notícia va saltar a la llum pública i un sector de veïns dels immobles confrontants amb el número 98 de l'Avinguda de Germanies va començar a mostrar el seu rebuig i a recollir signatures per oposar-se a la instal·lació del sortidor. 
Reunió amb veïns 
Joan va arribar a reunir-se amb els veïns afectats i els va transmetre que no era del seu grat que s'instal·lés la gasolinera, encara que va assenyalar que era un procés reglat i que no es podia fer per impedir-ho. 
Poc després, l'executiu va anunciar que anava a demanar un informe a l'àrea de carreteres de la Generalitat per veure si procedia la instal·lació del sortidor on l'empresa pretenia. L'informe desaconsellava la instal·lació de la benzinera i en base a aquest argument, el govern nacionalista de la Vall va denegar la llicència d'obres a l'empresa d'hidrocarburs. 
La mercantil va mostrar en el seu dia el seu rebuig a la manera d'actuar de l'executiu valler i va anunciar que acudiria als tribunals. Ara ha materialitzat aquesta acció. L'empresa manté que mai abans s'havia demanat un informe a Carreteres de la Generalitat per cap de les activitats econòmiques que hi ha a la travessia vallera. Consideren que l'informe «no és preceptiu per denegar una llicència que ja estava en procés, i més quan es té la llicència ambiental atorgada». Els representants de la mercantil se senten perjudicats perquè afirmen que van iniciar un projecte al tenir el vistiplau del govern de la Vall. Ara, el mateix consistori, entenen, ha donat un tomb al projecte ocasionant-«greus danys» i saltant-se, segons el seu parer, la llei. L'empresa no descarta que el polèmic informe de Carreteres «tingués una direcció política clara». La mercantil creu que l'executiu ha canviat de parer i insisteix que l'estació de servei té una sèrie de millores «que supera amb escreix les exigències legals». Mantenen que serà una «estació assistida, que les bombes del safareig de cotxes estaran insonoritzades, que les mesures es seguretat són punteres per evitar qualsevol perill i que hi haurà un gran impacte econòmic en la població» ..

Font: las provincias6 comentaris:

 1. Ara vorem com queda este tema.
  Es el que pasa quan primer es diu que avant, que monten el negoci, que tot es legal, que no hi ha problema i quan ja esta fet tot el gasto canvies i dius que no.
  En fi. Ara a esperar a vore que diu el fiscal.

  ResponSuprimeix
 2. Buff... comensa ara una nova trama gurtel y nou caso bárcenas! Quin escándalo!

  ResponSuprimeix
 3. Com anem tan sobrats de puestos de treball li volen fer la vida imposible a una empresa que vol invertir al nostre poble.
  El informe de carreteres es de risa,tenim a Mercadona tambe en la carretera i segur que no te eixe informe.
  Per mes INRI el mateix reten de Policia local tambe esta en la carretera.
  Jo no se de ninguna gasolinera que es bote foc,fusteries moltes

  ResponSuprimeix
 4. Es el que te ballar al ritme compromis, "un pasito palante María, un pasito patrás!"

  ResponSuprimeix
 5. Ara q esteu d acord en la gasolinera i si la hageren posat entonces en contra no. Mare meua,,,,,

  ResponSuprimeix
 6. Si l ajuntament pensara en el veinat que es el que sería sensat, quan está empresa va demandar els permisos no els haguera donat pero clar, toquen la sensibilidad dient que son llocs de treball, jaja, en quant s han deixat perdrer moltes empreses i amb elles molts llocs de treball i s han quedat tan fresquets.

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari